Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Europska unija

Josip Dent bećarcem protiv Europske unije

        21.01.2012.         4784 pogleda
Josip Dent bećarcem protiv Europske unije

Josip Dent,  bivši  saborski zastupnik u Županijskom domu iz redova HSS-a (1993.-1997.) nije za Europsku uniju. Osebujni lik domaće političke scena, razočaran u velike partijske sustave svoju borbu protiv ulaska u Europsku uniji vodi na osebujan, sebi svojstven način - bećarcem kojeg je sam napisao. Kako mu službeni virovitički mediji nisu htjeli objaviti-emitirati pjemu zakucao je na naša eurofilska vrata.

Za one koji ne znaju podsjećamo da je Dent bio član saborske Komisije za unutarnju i vanjsku politiku te nacionalnu sigurnost u Županijskom domu (1993), član saborskog Odbora za unutarnju politiku i lokalnu samoupravu u Županijskom domu (1995), član saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku u Županijskom domu (1995), član saborskog Odbora za Hrvatske branitelje iz Domovinskog rata u Županijskom domu (1996).

Evo teksta bećarca koju lokalne radio stanice nisu htjeli objaviti.

U Evropu krenuli Hrvati - Što će tamo, e da mi je znati?
Ej, Slavonci, e moj mili rode - ovdje ima i kruha i vode!
Ne donosite vi odluku naglu - ne idite k'o guske u maglu!
Ostav'te se ćoravoga posla - stranih gazda bilo nam je dosta!
Evropa nam skrojila odijela - prugasta su, i to crno bijela.
Pošao Sanader u Evropu - preko Linca pa do Remetinca.
Dobio je prugasto odijelo - za to svoje dosadašnje djelo!
Opet Dravom teče mutna voda - od ropstva nam milija sloboda!
Bit' će posla za sve građevince - gradit ćemo nove Remetince!
Remetincom zapjevale ptice - bit' će mjesta i za izdajice!
Prošla gužva, izbori su bili - sjaši Kurta pa zajaši Murta.
'Oćeš-nećeš, kažu ovi naši - jašit će vas evromafijaši!
Slavonac sam, Bekrija me zovu - i dalje me drže na birou.
A ja volim kad tambura svira - moj bečarac u srce me dira!
Zato neću ići u Evropu - i to kažem i vama i popu!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

seri ipopljuj
25.1.2012. 8:37
Hvala Siniša...
Vlast koja se devedesetih izborila za imala je sluha samo za "poljubi zatavu", a industijskoj proizvodnji kojoj po završenom višem obrazovanju prirpadam, okrenuli su leđa a to je srce nacionalne sigurnosti. Ako nemaš svoju proizvodnju , rob si tuđe...
siniša prpić
24.1.2012. 16:44
Čudni ljudi, čudna imena ( nickova ), kao ovaj iznad pgađaju u srž....., kapa dolje ( već preko nekoliko puta ),
seri ipopljuj
24.1.2012. 7:09
MMMM@o kojem to poštenju pričaš. Pazi te godine u Saboru i odbore. Pisalo se tih godina u Feralu u ostalim novinama o pljački. Zašto tada nije imao sluha za bećarac?
siniša prpić
23.1.2012. 22:31
stole123, kao što kaže MMMM ( u najboljim godinama ), nema nama nego uplačivati u razne "stupove" ili životna osiguranja. A Ti MMM malo pročitaj što pišeš...., kontradiktorna si. Da ne misliš o mirovini, ne bi već sada uplačivala.
stole123
23.1.2012. 22:22
mmm nije problem u uplaćivanjima problem je kolika će biti mirovina .osim toga da te obradujem prije dvije godine sam slušao u austriji tv gdje su javno rekli da se u eu. 2017 g ukida mirovinsko i zdravstveno .te da ćeš kod liječnika plaćati troškove a osiguranja koja budeš plaćala će ti vratiti novac . kad sam to spomenuo kod knjigovođe rečeno mi je da hrvatska to isto sprema za 2016 godinu. pa mislim da bi dosadašnji fondovi koje plaćamo mogli ostati prazni .a mi bez mirovina. ili sa nekim jadnim mirovinama.a mi smo ta generacija na kojoj se lomi sve od školstva pa na kraju vjerojatno i mirovina.
MMMM
23.1.2012. 16:21
Ne razmisljam o mirovini sad kad sam tek u najboljim godinama, uplacujem sve moguce stupove i nadam se da necu biti zahtjevna u tim godinama.
stole123
22.1.2012. 21:58
siniša dent je u mirovini i sa svojom mirovinom će moći živjeti u hrvatskoj .ali siniša gdje ćeš ti živjeti jednog dana kad odeš u mirovinu ? ja poznajem puno njemaca koji nemogu živjeti u njemačkoj sa svojom mirovinom pa su doselili u hrvatsku .ovdje mogu sa njemačkom mirovinom živjeti super. ali mi koji zarađujemo mirovinu u hrvatskoj gdje ćemo mi živjeti u koju zemlju ćemo se morati seliti.siniša i tvoj punac je u mirovini i ovdje može živjeti dobro ali zamisli njegovu mirovinu da mora živjeti u njemačkoj.i to je jedan od razloga koji govore protiv eu. a garantujem da su izbori i namješteni jer narod sa kojim komuniciram na raznim razinama je protiv eu. a ispalo je da je onaj političar kojeg sam nedavno spominjao bio u pravu. rekao je narod je ovca namjenjena za šišanje i to je točno.
siniša prpić
22.1.2012. 18:27
MMMM, pitaš li se koliko će ti iznositi mirovina ?! Pitaj "lika" koliko je njegova ?!
MMMM
22.1.2012. 17:34
MMMM pozna tog lika i poslala je njegov bećarac ovom portalu zato jer zna da tu vlada demokracija i da se svatko moze izraziti. Jadao se kako mu nitko ne zeli udovoljiti, a potpuno je normalan zahtjev, pa ne mozemo svi isto misliti. No, jos smo u govnima, ovak i onak.
pljuska
22.1.2012. 9:55
Kolega stole123 nisam se uopće bavio time tko je napisao stihove bečarca, već što stihovi poručuju.

U načelu uvijek čitam ono što piše i temeljem toga stvaram mišljenje. Naravno druga je stvar ocjena vjerodostojnosti, što je u ovom slučaju potpuno nebitno, s tim prije što kako i sam kažeš nema razloga sumnjati u njegovo poštenje i dobre namjere.
stole123
21.1.2012. 20:46
i još bih mogao dodati da je bio neki pokvarenjak bar bis sagradio bolju kuću ovako je bio i ostao isti stari josip dent koji nemari za kapitalom draži mu je čist obraz
stole123
21.1.2012. 20:43
siniša dobar bećarac i to zapravo što veli pljuska u sridu ali ako denta nepozna pljuska ja ga poznajem,i mogu ti reći da nikad nisam cijenio čovjeka po odjelu nego po riječima i djelima.
pljuska
21.1.2012. 16:15
Kolega Siniša ostavimo se toga tko je što rekao i tko je napisao ovaj bečarac.

Bavimo se onim što je u tekstu napisano i bez stranačke euforije, ili blasfemije priznajmo da je tekst bečarca pogodak u sridu, pa makar je strelicu odapeo član stranke čije bi predsjedništvo trebali vidjeti kao potencijalne kandidate izonog stiha:

Remetincom zapjevale ptice - bit` će mjesta i za izdajice!
siniša prpić
21.1.2012. 15:53
MMMM , ne poznaješ lika, pa se malkice suzdrži.
Što se tiče cenzure, nisam baš siguran....., ima jedna Martina ( član HSPD-a ), koja je u Virovitici ( na moje oči ) "razdilala" na tisuće letaka "protiv E.U.. I nitko joj nije to branio....., naprotiv - dobila je i prostor ( stranački ) za tu "rabotu".
pljuska
21.1.2012. 15:00
Ovo je katastrofalno stanje u medijima. Toliko straha i cenzure nije bilo ni u najmračnije doba HDZ-ove vladavine.

To samo dokazuje da se se u nadi da će nešto ušićariti svi šupkaju kukuriku vlasti!

Kapa dole i svaka čast Goranu i virovitica.netu!
zigi7darko
21.1.2012. 13:38
Pitam se samo, zašto to nitko nije htio objaviti? I dodao bih još, da je svako bavljenje politikom, na bilo koji naćin, sklapanje ugovora s vragom. Lijepi pozdrav!
MMMM
21.1.2012. 12:36
Svaka čast čovjeku, ima svoje ideale i bori se sa srcem! Jedan od rijetkih političara koji je do kraja pošten. O ovome za ili protiv EU, mislim da smo dovoljno rekli, sada je da se vidi šta će biti!


Još iz kategorije Europska unija