Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

Još jedan potomak vrsnog pastuha svjetskog glasa na virovitičkoj ergeli Bonata Arabians

        13.03.2015.         2678 pogleda
Još jedan potomak vrsnog pastuha svjetskog glasa na virovitičkoj ergeli Bonata Arabians

Na virovitičkoj ergeli punokrvnih arapskih konja 'Bonata Arabians' u nedjelju, 8. ožujka, rođeno je muško ždrijebe Giuliano čime je nastavljen uspješan rad na uzgoju i selekciji konja ove plemenite pasmine konja. Posebnu važnost ovom događaju daje činjenica da je Giuliano potomak WH Justice-a, jednog od najtrofejnijih arapskih pastuha danas u svijetu, s kojim je parena kobila Tamna u vlasništvu ergele. Uz Giuliano-va oca, Julian-a, također u vlasništvu 'Bonata Arabians', fond ergele sada je obogaćen drugim grlom koje potječe od trenutno svjetski najpoznatijeg pastuha arapske pasmine, koji na najvažnijim natjecanjima u Europi i Americi slovi kao 'otac šampiona'.

 Ergela 'Bonata Arabians' ovim ždrebljenjem zabilježila je prvi ovogodišnji uspjeh uoči planiranih sudjelovanja na konjičkim i izložbenim natjecanjima u Hrvatskoj i Europi.

 Rođenje Giuliano-a uspjeh je i na razini Hrvatske, jer su ždrebac Giuliano i njegov otac Julian jedina dva potomka vrsnog pastuha WH Justice-a u Hrvatskoj i na području jugoistočne Europe.

 Prošle godine ergela je ostvarila izniman uspjeh osvajanjem na međunarodnoj izložbi punokrvnih arapskih konja u organizaciji mađarske državne ergele Babolna gdje je kobila Djessica osvojila 1. mjesto u kategoriji mladih omica od jedne do tri godine i kasnije nagrađena titulom Silver junion champion filly, kobila Milah 2. mjesto u kategoriji omica do tri godine, u kategoriji kobila Tamna je osvojila 2. mjesto, a u kategoriji pastuha Djames-u je pripalo 3. mjesto.

 Tri godine ranije, 2011. u Bjelovaru, konji ergele 'Bonata Arabians' zablistali su na Festivalu punokrvnih arapskih konja, gdje je Ladmina postala državni prvak u kategoriji omica (Junior gold champion filly) i najljepši konj izložbe (Best in show), Djames je bio prvi u klasi mladih pastuha i srebrni prvak države (Silver national champion stallion), a Masso prvi u klasi muške omadi i brončani prvak države (Bronze national champion colt).

 Ergela 'Bonata Arabians' smještena je pet kilometara južno od Virovitice u Svetom Đurađu, na imanju koje se prostire 15 hektara pašnjaka i šuma.

 U okviru ergele u veljači je osnovan Konjički klub 'Bonata Arabians Sport' koji će građanima uskoro omogućiti pohađanje škole jahanja, za učenike škole u prirodi, terenske nastave i izlete i tako poticati interes javnosti za konje i konjički sport.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda