Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Crna kronika

Još jedan lopovluk u Županiji: Pitomački bankar-voditelj poslovnice potkradao klijente. Navodno dva milijuna kuna

  Goran Gazdek           03.08.2019.         15898 pogleda
Još jedan lopovluk u Županiji: Pitomački bankar-voditelj poslovnice potkradao klijente. Navodno dva milijuna kuna

Pitomačom kruži nevjerojatna priča o krađu najmanje milijun, a spominje se i brojka od dva milijuna kuna. Ovoga puta potkradane su štediše Slatinske banke, a glavni osumnjičeni ni manje ni više nego šef pitomačke poslovnice Neven Bedeković.

Navodno je skidao novac s osobnih računa klijenata. Jedna priča kaže da ga je trošio mešetareći dionicama na burzi, a drugi da je bio česti posjetitelj kockarnica Pitomače i Zagreba. Vrlo moguće, i jedno i drugo. Čim je otkriven dobio je otkaz i od tada mu se gubi svaki trag. Pitomačani s kojima smo razgovarali kažu da ga već danima nitko ne vidi, niti se javlja na telefonske pozive. Pokušali smo ga i mi nazvati. Javio se automatski tajnik: osoba koju ste nazvali trenutno ne može odgovori na vaš poziv.

Prema dojavama građana i klijenta u poslovnici sada rade novi ljudi. „Bio sam ispred banke, na ulazu postavljen zaštitar. Nije ih bilo godinama od kada su postavljena protuprovalna vrata“, izjavio nam je jedan Pitomačanin.

Informacije provjeravamo na službeno mjestu, ali su odgovori škrti: Iz Policijske uprave Virovitičko-podravske tek jedna rečenica: „Vezano za vaš upit, možemo istaknuti kako su PU virovitičko-podravska i Županijsko državno odvjetništvom u Bjelovaru, zaprimili kaznenu prijavu, te se shodno tome u suradnji sa ŽDO Bjelovar, provodi kriminalističko istraživanje“.

U Slatinskoj banci tek nešto rječitiji, pet rečenica: „Banka je prilikom redovnih kontrola utvrdila određene nepravilnosti u poslovanju poslovnice Pitomača. Sukladno nalazima, Banka je promptno reagirala prema važećim procedurama i uobičajenoj praksi. U postupku smo kontaktirali pojedine klijente kako bi se provjerili nalazi utvrđeni internim nadzorom. Sve su uočene nepravilnosti otklonjene s ciljem maksimalne zaštite klijenta. Poslovnica Pitomača posluje prema uobičajenom radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 8,00 do 15,30 sati“.

Narednih dana opširnije!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

rodjo orban
18.8.2019. 12:24
Goszpodine Gazdek :) Hrvatszka je jedina zsemlja u szvetu U kojoj szud moze donijeti oszudjujucu preszudu,, a da isztraga nikad nije zsavrsena,,niti sze isztragom dokazsalo bilo kakvo kazsneno djelo :) ..
Jbg,,tako je kad 91-ve niszi bio na pravom mesztu :)
zspanco
7.8.2019. 22:19

Katarina Mavracic Što je, imaš li skroman vokabular ili skroman IQ?
zspanco
7.8.2019. 22:16
Tomislav Erdelec: Moram te razočarati, Neno nije ni u jednoj stranci, barem nije javno član niti jedne stranke. Mislim čak da je to etički kodeks banke.
zspanco
4.8.2019. 11:46
A što će biti s oštećenim klijentima? Hoće li ih banka obeštetiti?
rodjo orban
3.8.2019. 22:28
v szodelovanju zs naravo !! Vas Dorh :)
Szad mi je mnogo lakse


Još iz kategorije Crna kronika