Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Virovitica

Još dva kružna toka u Virovitici

  gg           28.07.2015.         2726 pogleda
Još dva kružna toka u Virovitici

Virovitica će u listopadu dobiti još jedan kružni tok! Gradit će se na križanju ulica Franje Fuisa, Petra Preradovića i Vinogradske Vrijednost radova iznosi 471.823,21 kunu. Kako je prilikom potpisivanja rekao gradonačelnik Ivica Kirin izgradnja kružnog toka bila je nužnost zbog velikog broja nesreća na ovom križanju unatoč svim mjerama ograničenja i upozorenja u prometu.

"Kružni tokovi su najjednostavniji, najsigurniji i najjeftiniji način rješenja prometnih zastoja", pojasnio je gradonačelnik Kirin i najavio postavljanje kružnog toka kod TVIN-a odnosno na križanju koje na kojem je također zabilježen veći broju prometnih nesreća.

Projekt rekonstrukcija ovog križanja je detektiran kao opasno mjesto na gradskim prometnicama obzirom na veliku frekvenciju prometa te vrstu i broj prometnih nesreća. U suradnji Grada Virovitice i Policijske uprave Virovitičko-podravske nominiran je za sufinanciranje iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Posjetom predstavnika Centra za vozila Hrvatske koji vode realizaciju projekata iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH projekt je prepoznat kao osnovan te je odlučeno da se u cijelosti financira iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020 u dijelu „Bolja cestovna infrastruktura“, a sve u cilju povećanja sigurnosti prometa na cestama u Virovitici.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica