Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Prosvjeta

Jesu li tiskovni mediji nepoznati našim učenicima?!

  Melita Schmitz           27.10.2017.         759 pogleda
Jesu li tiskovni mediji nepoznati našim učenicima?!

Stoljeće u kojem živimo definitivno je obilježenom naglom ekspanzijom i preuzimanjem glavne uloge u distribuiranju informacija svake vrste u svijetu. Medijska kultura, koja se proučava u sklopu nastavnoga predmeta hrvatskoga jezika, učenicima petog razreda približava svijet medija te ih obrazuje o vrstama medija. Knjižničarka Osnovne škole Eugena Kumičića Melita Schmitz, u suradnji s nastavnicama hrvatskoga jezika Elvirom Vujčić i Rankom Kabić, provela je radionicu u kojoj su se učenici zorno mogli upoznati s vrstama tiskanih medija kao što su plakati, letci, brošure, časopisi, novine, stripovi i, naravno, knjige.

Zanimljiva je činjenica da su učenici u mogućnosti raspoznati vrstu tiska, ali su odmah rekli kako oni čitaju novine i časopise na računalu i da se kod kuće baš i ne susreću s tiskanim izdanjima.

Ono što je još zanimljivije jest činjenica da su odmah detektirali tematiku dnevnih novina te izrazili da im je pomalo dosta stalno istih tema.

Ono što njih posebno zanima su časopisi o prirodi, životinjama i popularnim pjevačima, ali takve sadržaje prate preko računala.

Iako prevladava mišljenje da mladi ne čitaju, ovakvi odgovori ipak ulijevaju nadu da je čitanje navika naše mladeži (pa makar i u digitalnom obliku) te da će zaokupiti bar mali dio njihovog slobodnoga vreme koji će ih odvratiti od neprihvatljivih oblika ponašanja kao što su ovisnosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta