Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Slatina

Jelenčić: Zbog Fišlija moja se djeca boje izići na ulicu

  Petar Žarković/Glas slavonije           28.07.2010.         4596 pogleda
Jelenčić: Zbog Fišlija moja se djeca boje izići na ulicu

SLATINA - Tražeći pomoć za rješenje svoje situacije, opširnim se pismom redakciji Glasa Slavonije obratio Dragutin Fišli, hrvatski branitelj obolio od PTSP-a, i otac troje djece u dobi od dvije, tri i devet godina. Fišli je poznat po tome što je prije mjesec dana prijavio MUP-u i USKOK-u predsjednika slatinske Hvidre Matu Bubaša za nezakonito bogaćenje i što ga je nedugo zatim slatinska policija, prema njegovu mišljenju, nezakonito i neopravdano zadržala pet sati, a onda "otpremila" u Psihijatrijsku bolnicu u Popovaču. Fišli navodi da je u bolnici doživio još jednu traumu, jer se tamo, navodno, 28. lipnja zapalio pacijent prezimena Tašić. Tvrdi da je pomogao gasiti ga, a kasnije je saznao da je preminuo, ali da je ta činjenica u javnosti prešućena.

Najnovija Fišlijeva pritužba odnosi se na njegova susjeda Đuru Jelenčića, koji navodno uznemirava Fišlijevu obitelj i s kojim je 12. srpnja imao ne samo verbalni okršaj, te na policijskog službenika koji je sutradan u 9,45 sati bio dežuran u PP Slatina. Fišli je opširno opisao sukob sa susjedom i njihov susret u ljekarni koji se nakon verbalnog vrijeđanja pretvorio i u fizički sukob. Prilikom prijave policija je prema njemu korektno postupala, ali kad je supruga telefonom iste večeri prijavila ponovno susjedovo uznemiravanje bacanjem kamenja u prozore, policajac je vikao na nju i tako je dodatno preplašio pa su ga prijavili PU virovitičko-podravskoj. “Pitam ja vas da li sam ja kriv što je rat ostavio ožiljke na meni i sada sam stigmatiziran, mada nisam nasilan, ne pijem, ne pušim i ne kockam, već sa svojom skromnom penzijicom od 1.870 kuna brinem o obitelji...”, kaže Fišli.

Fišlijev susjed Đuro Jelenčić tvrdi da ima i veće probleme sa svojim bolesnim susjedom.
- Sve to nije istina, imam teško bolesnu majku, brinem o svojoj obitelji i nemam ni vremena ni volje za slične obračune. Fišli već godinama izaziva, vrijeđa i plaši mene i moju obitelj, a policija nije ništa poduzela, jer kaže da nema osnova. Moja djeca imaju traume i boje se izići na dvorište. Radi se o izrazito nasilnoj osobi, zato ga je i ostavila prva supruga. Fišli je sada otišao tako daleko da je na Facebooku formirao lažni profil moga sina, postavio fotografije od kojih su neke snimljene i u njegovoj sobi, i šalje poruke neprihvatljive nacionalističke i seksualne orijentacije. Cijela moja obitelj zbog njega ima neugodnosti - upozorava Jelenčić, izražavajući uvjerenje da sve to radi kako bi dobio veću mirovinu.

Prijavljen policajac

U Policijskoj postaji Slatina doznali smo da je zaprimljena predstavka na rad policijskog službenika i da se obavljaju provjere kako bi se utvrdila osnovanost iznesenih primjedaba. Sa slučajem Fišli dobro su upoznati i do sada su obavljene očevidne radnje po svim zaprimljenim prijavama.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

genij
4.9.2010. 16:52
Svima pa i nama van Slatine je poznato da je Jelenčić lopov i mitoman, ne znam samo kako je tako pametnog čovjeka nagovorio na članak!


Još iz kategorije Slatina