Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Zdravlje

Jedanaesto izdanje vodiča za mlade „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ podijeljeno školama

  vn           26.01.2020.         1594 pogleda
Jedanaesto izdanje vodiča za mlade „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ podijeljeno školama

Dulje od desetljeća u Virovitičko-podravskoj županiji razvija se projekt „Iskoristidan“ kojemu je cilj pomoći mladima da osvijeste važnost organizacije vlastitog slobodnog vremena. Projekt koji je 2007. godine pokrenut iz Slatine, a potom se sljedeće godine nastavio provoditi i u Virovitici, jedanaestu se godinu zaredom od tada pod nazivom"IskoristidanuVirovitičko-podravskoj županiji"provodi i nacjelokupnom području Virovitičko-podravske županije. Posljednjei zdanje vodiča financirano je sredstvima Ministarstva zdravstva iz projekta koji je pod nazivom „Mladi za mlade u prevencijii suzbijanju ovisnosti“ provodio Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županijeu 2018. i 2019. godini.

Ishodište projekta „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ je istraživanje o pušenju, alkoholu, kockanju, drogama i slobodnom vremenu koje je provedeno među učenicima osnovnih i srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji i koje je ukazalo na važnost i potrebu kvalitetnije organizacije slobodnog vremena djece i mladih. Isto je istraživanje potom provedeno i među studentima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Slijedom rezultata ovih istraživanja, stručnjaci Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije (prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, Siniša Brlas, prof. i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped.) pokrenuli su ideju izrade vodiča „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ koji informira mlade o mogućnostima uključivanja u raznolike sportske, društvene, vjerske i ine sadržaje u svim gradovima i općinama naše županije. Ovo je jedinstveni vodič u Republici Hrvatskoj i u više je navrata do sada kao primjer dobre prakse predstavljen u zemlji i inozemstvu. U realizaciji vodiča pomažu i odgojno-obrazovne ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji, ali i savjeti mladih, udruge, kao i zainteresirana javnost u našoj županiji.

Jedanaesto, izmijenjeno i dopunjeno izdanje ovoga vodiča u tiskanom će obliku biti podijeljeno učenicima sedmoga razreda u osnovnim školama u Virovitičko-podravskoj županiji i studentima prve godine Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a svima ostalima već je besplatno dostupan u elektronskom obliku na www.zzjzvpz.hr. Predstavnicima škola primjerci vodiča za učenike uručeni su na skupu koji je održan u petak 24. siječnja 2020. godine u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije. O vodiču su govorili njegovi autori prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, Siniša Brlas, prof. i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravljeVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.