Plenković o štrajku sindikata u školama: Ucjena nema, rješenja ima, razgovarat ćemo
Kujundžić ironizirao Beljakove prognoze o prijevremenim izborima 5. siječnja
Caritasova kuća u Brezovici proslavila 25. obljetnicu
Caritasova kuća u Brezovici proslavila 25. obljetnicu
Kujundžić očekuje "oporbenu predstavu" o njegovu opozivu u Saboru
Štromar: Puno je teže bilo ući u ovu Vladu nego što će biti izaći
Mediji i suicid: Odgovorno izvještavanje može pomoći u prevenciji samoubojstava

Javnosti predstavljena nova oprema za održavanje i upravljanje postojećom infrastrukturom odvodnje otpadnih voda


  Gospodarstvo           vn           22.02.2019.         1497 pogleda
Javnosti predstavljena nova oprema za održavanje i upravljanje postojećom infrastrukturom odvodnje otpadnih voda

Javnosti je predstavljen dio nove opreme za održavanje i upravljanje postojećom infrastrukturom odvodnje otpadnih voda nabavljene u sklopu „Projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica, kojim se uređuje sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda na području grada Virovitice i dijela Općine Špišić Bukovica i Lukač, odnosno, aglomeracije Virovitica.

Predstavljanju su prisustvovali predstavnici lokalnih vlasti, projektnih partnera, nevladinih eko udruga, gospodarstva i zainteresirani građani aglomeracije Virovitica, a imali su prigodu razgledati dio nove opreme ukupne vrijednosti 3.604.400,00 kn - specijalno vozilo za održavanje sustava odvodnje, vozilo za snimanje sustava odvodnje tevozilo za prijevoz radnika i opreme.

Detaljnije o namjeni i načinu korištenja nove opreme govorili su predstavnici stručnih službi Virkoma i dobavljača opreme.

Margareta Ptiček, direktorica tvrtke Virkom, istaknula je: „Predstavljena oprema nabavljena je u okviru najznačajnijeg infrastrukturnog projekta koji provodi Virkom, a uskoro nas očekuje i potpisivanje ugovora o izgradnji novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s kojim će se znatno poboljšati kvaliteta vodno-komunalna infrastrukture aglomeracije Virovitica. Nabavka ove opreme zasigurno će pomoći rješavanju mnogih problema u sustavu odvodnje na području naše aglomeracije, u prvom redu detekcijom raznih puknuća, prepreka i anomalija koje se nalaze u samom sustavu odvodnje.“

Danas smo imali prigodu vidjeti samo dio opreme za održavanje i upravljanje postojećom infrastrukturom odvodnje otpadnih voda, čija je ukupna ugovorena vrijednost više od 5.200.000,00 kn. Prezentirana oprema je u skladu s najnovijim tehnološkim rješenjima koja omogućuju siguran i učinkovit rad, a svakako će unaprijediti održavanje i upravljanje postojećom infrastrukturom odvodnje otpadnih voda aglomeracije Virovitica. Nabavka ove opreme stavlja Virkom u sam vrh javnih isporučitelja vodnih usluga, čime se Virkom promovira u lidera u širem okruženju te će zasigurno biti okosnica najavljenog okrupnjavanja unutar vodnog sektora“, izjavio je Damir Marenić, upravitelj Virkoma i zamjenik gradonačelnika Virovitice.

Projekt “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica” vrijedan je 147.246.575 milijuna kuna, od kojih je EU fondovima sufinancirano 70,21 posto prihvatljivih troškova, odnosno 103.388.722 kuna. Projekt se financira iz dva programska razdoblja: Operativnog programa Zaštita okoliša (2007.-2013.) i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (2014.- 2020.).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: