Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Ekologija

Javno izlaganje Prijedloga Plana upravljanja Regionalnim parkom Mura-Drava

  dravska-prica.hr           18.09.2023.         1737 pogleda
Javno izlaganje Prijedloga Plana upravljanja Regionalnim parkom Mura-Drava

U Posjetiteljskom centru Dravska priča, u okviru javnog uvida, koji je započeo 9. rujna i traje do 8. listopada 2023. godine, održano je javno izlaganje Prijedloga Plana upravljanja Regionalnim parkom Mura-Drava i pridruženim zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže, za dio Plana upravljanja koji se odnosi na Virovitičko-podravsku županiju, izrađenog u sklopu projekta Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000.

Na izlaganju su sudjelovali predstavnici vanjskog suradnika i izrađivača plana upravljanja tvrtke Particip GmbH, predstavnica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Zavod za zaštitu okoliša i prirode, predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije te dionici s područja Virovitičko-podravske županije relevantni za izradu Plana upravljanja, kao i zainteresirana javnost.

Nakon pozdravnih riječi, Prijedlog Plana upravljanja prezentirali su ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo, voditelj bio istraživačke stanice, Vladimir Juhaz i čuvar prirode, Vladimir Ajhler.

Plan upravljanja zaštićenim područjem i/ili područjem ekološke mreže je akt planiranja kojim se utvrđuje stanje područja te se određuju ciljevi upravljanja/očuvanja, aktivnosti za postizanje ciljeva i pokazatelji provedbe plana. Planovi upravljanja donose se za razdoblje od 10 godina, s mogućnošću izmjene/dopune nakon 5 godina provedbe.

Javno izlaganje organizirano je u cilju predstavljanja Prijedloga Plana upravljanja kako bi zainteresirana javnost dobila uvid u planirane aktivnosti i mogla iznijeti svoja mišljenja, primjedbe i prijedloge te pridonijeti boljem i učinkovitijem upravljanju ovim područjem ekološke mreže. (dravska-prica.hr)

Više možete vidjeti OVDJE

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Ekologija