Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

Javni poziv za prikupljanje uzoraka meda za 18. Županijsko i 15. Međunarodno ocjenjivanje meda

  vpž/Foto Kristijan Toplak           06.08.2023.         2140 pogleda
Javni poziv za prikupljanje uzoraka meda za 18. Županijsko i 15. Međunarodno ocjenjivanje meda

Virovitičko-podravska županija i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Virovitica, u suradnji s pčelarskim udrugama s područja Virovitičko-podravske županije, objavile su javni poziv za prikupljanje uzoraka meda za 18. Županijsko i 15. Međunarodno ocjenjivanje meda. Na natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani pčelari, popunjavanjem obveznog obrasca Prijavnice te dostavljanjem uzorka meda. Obrazac prijavnice moguće je preuzeti na porti u zgradi Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, a dostupan je i na stranicama: www.vpz.hr

Prijavnicu je potrebno čitko popuniti te dostaviti poštom na navedenu adresu zajedno sa uzorcima meda ili predati predstavniku pčelarske udruge čiji je član, a koji će uzorke predati Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije.

Uzorke meda, uz obrazac prijave za svaki uzorak, natjecatelji dostavljaju u staklenci zapremine cca 400 grama meda. Svaki uzorak sastoji se od tri staklenke. Staklenke moraju biti punjene do početka vrata staklenke, a nikako do poklopca. Staklenke u kojima se dostavljaju uzorci moraju obavezno biti nove, prethodno ne korištene i poklopljene novim metalnim poklopcem. Med ne smije biti kristaliziran.

Prijave i uzorci dostavljaju se najkasnije do 18. kolovoza 2023. godine na adresu: Virovitičko-podravske županije, Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu, Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, 033/638-140 (kontakt osoba: Predrag Mrmoš) ili 033/638-141 (kontakt osoba: Dario Ripli).

Svi uzorci natjecatelja s liste prijavljenih koji ispunjavaju formalne uvjete propisane unutar ovog javnog poziva, označavaju se šifrom koja tada zamjenjuje osobne podatke o natjecatelju. Tako označeni uzorci dostavljaju se Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije na daljnji postupak analize fizikalno - kemijskih svojstava meda.

Organoleptičko ocjenjivanje i obradu rezultata svih prikupljenih bodova provodi Ocjenjivački sud pri HGK - ŽK Virovitica. Ocjenjivanje se provodi sukladno Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i Codex Alimentarius standarda za med Europske unije. Nepotpune i nepravovremene prijave i uzorci koji ne udovoljavaju propisanim formalnim uvjetima neće se razmatrati i vraćaju se podnositeljima. Odluka o odabiru najboljeg meda u 2023. godini i rezultati ocjenjivanja bit će javno objavljeni.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda