Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Bedeković

Jasmin Klarić u Telegramu: Petljanje Vesne Bedeković oko udomiteljstva gay para spada u najsramotnije poteze hrvatske politike

  Jasmin Klarić/Telegram           09.02.2020.         3238 pogleda
Jasmin Klarić u Telegramu: Petljanje Vesne Bedeković oko udomiteljstva gay para spada u najsramotnije poteze hrvatske politike

Sasvim je legitimna taktika da političari, pogotovo kad se blizina izbora osjeća u zraku, izbjegavaju teme koje bi za njih mogle biti nezgodne. Nitko neće, ako baš ne mora, u osjetljivim predizbornim mjesecima srljati u rješavanje problema koje bi im moglo zbuniti birače i naškoditi izbornom rezultatu.

Odokativna metoda Vesne Bedeković

Samo, izbjegavanje ne može biti glavna politička metoda. Kao što ni izbjegavanje nije opravdano u baš svim slučajevima. Nekad se, naime, ono pretvara u nedemokratsku opstrukciju i slabu krinku alibija za politički motivirano narušavanje pravnog poretka zemlje. Jer, ono što je napravila ministrica za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku Vesna Bedeković – a s čim se očito ostatak vertikale vlasti složio jer je nitko nije opalio po prstima – jasno je suučesništvo u podrivanju elementarnog pravnog poretka.

Radi se, naravno, o kontroverznoj odluci Centra za socijalnu skrb Zagreb koji je odbio dati dozvolu za udomiteljstvo istospolnom paru – iako je Upravni sud donio odluku kojom “udomiteljsku obitelj mogu činiti i udomitelj i njegov životni partner”. U Centru su, valjda odokativno, zaključili da Upravni sud krivo tumači zakon i još jednom odbili dati dozvolu. Za ministricu Bedeković ništa nije bilo sporno jer je, eto, Centar autonoman, a mogućnost nadzora nad zakonitosti njihovih odluka – što je ovlast njenog ministarstva – nije spominjala.

Biologija, vjera i Domovina

I eto, k’o za vraga, dan nakon raspisivanja unutarstranačkih izbora u HDZ-u, presude Ustavnog suda – koja je, sasvim očekivano, navlas ista kao ona koju je već donio Upravni sud i koja dužnosnike HDZ-a stavlja u pipkavu poziciju.

Moraju govoriti o onome što bi najradije prešutjeli kako ih desnica, koja upravo puni komunikacijske kanale iskrenim, ali i komičnim zgražanjem o razaranju obitelji i uvođenju diktature u Hrvatskoj, ne bi još uvjerljivije svrstala u red neprijatelja zdravog razuma, biologije, ćudoređa, vjere, obitelji, tradicije i Domovine, vrijednosti koje su, jasno, smrtno ugrožene ako neko dijete iz doma za nezbrinutu djecu ode u obiteljsku zajednicu koju ne čine mama i tata.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Bedeković