Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Humanitarna akcija

“Jaglaci” trebaju pomoć

  S.Kadić/Glas Slavonije           25.07.2014.         1198 pogleda
“Jaglaci” trebaju pomoć

Tri godine stvarali su uvjete za održavanje poludnevnog boravka. Uz pomoć donatora iz inozemstva i Hrvatske renovirali su prostor Udruge “Jaglac”, nabavili kombi-vozilo prilagođeno za prijevoz osoba s invaliditetom i s korisnicima strpljivo radili na osamostaljenju i boljoj integraciji u zajednicu. Osigurali su tri prijeko potrebna radna mjesta te se uz pomoć dvadesetak volontera skrbili da bi se njihovi „jaglaci“ osjećali korisnim i posebnim članovima zajednice, kakvi doista i jesu. Djelić te priče pretočili su i na DVD.

- Na žalost kako udruge nemaju osiguran stalni izvor financiranja, već su prepuštene projektima, dogodila se situacija da trenutno nemaju nikakav izvor financiranja, osim iz proračuna jedinica lokalne samouprave, oko 14.000 kuna godišnje, što je nedostatno čak i za osnovne režijske troškove – kaže Đurđa Šimatović, predsjednica Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Jaglac”.

Oni svakako zaslužuju više jer “jaglacima” je to i vrtić i škola i mjesto radne okupacije, disko i sport i druženje s prijateljima – sve u jednom.

- Omogućimo im zajedno nastavak priče o 'Jaglacima' i upućujemo apel svim dobrim ljudima za pomoć. Svaka donacija puno nam znači, zrno po zrno do pogače, a vašom donacijom do poludnevnog boravka – rekla je Šimatović.

Svoje donacije možete uplatiti na žiroračun HR7324120091137001183, a sve dodatne informacije kako pomoći dobiti na telefon: 033 674 110

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Humanitarna akcija