Radnička fronta: Nužna hitna i učinkovita implementacija Istanbulske konvencije
DHMZ: Sunčano vrijeme
HAK: Na granicama moguća čekanja
Jutarnji list: Prosječna plaća raste 270 kuna
Večernji list: Sigurno ostaje bar šest ministara
Požega: Jedan novooboljeli, četvero pušteno iz bolnice
Afera Fimi media: Uskok tehnički izmijenio optužnicu protiv Sanadera i HDZ-a

  Županija

Jadranka Kosor prva počasna građanka Virovitičko-podravske županije, Vladimiru Šeksu Zlatna plaketa

        24.08.2009.         2291 pogleda
Jadranka Kosor prva počasna građanka Virovitičko-podravske županije, Vladimiru Šeksu Zlatna plaketa

Vijećnici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, na jučerašnjoj  sjednici donijeli su Odluku kojom se predsjednica Vlade Republike Hrvatske, Jadranka Kosor, proglašava počasnom građankom Virovitičko-podravske županije. Ovo je po prvi puta da se jednoj osobi dodjeljuje ova visoka počast.

Uz navedenu počast, Županijska skupština je donijela i odluke o dodjeli drugih javnih priznanja Virovitičko-podravske županije. Tako će se Zlatna plaketa Virovitičko-podravske županije kao najviši izraz priznanja za promicanje vrijednosti, položaja i ugleda Županije, dodijeliti potpredsjedniku Hrvatskog sabora, Vladimiru Šeksu. Osim toga, Godišnje nagrade za izuzetne uspjehe ostvarene u pojedinim područjima gospodarskog, društvenog i javnog života dodijeliti će se: u području vodnog gospodarstva te za osobiti doprinos razvoju vodoopskrbe na području Virovitičko-podravske županije - Hrvatskim vodama.

Istodobno će se Godišnja nagrada u području skrbi o pravima invalidnih osoba i za osobiti doprinos radu humanitarnih udruga dodijeliti Anđelki Zelenko iz Slatine. Ovogodišnji dobitnici Povelja zahvalnosti Virovitičko-podravske županije dodijeliti će se: Desi Kolesarić (za osobiti doprinos razvoju civilnog društva i promicanje tolerancije u društvu); Slavenu Brdaru (za iznimne rezultate u športu); Fructusu, obrtu za proizvodnju voćnih vina vlasnika Krešimira Kostelca iz Orahovice (za iznimne rezultate u razvoju poduzetništva); Josipu Kaliniću (za iznimne rezultate u razvoju obrtništva). Javna priznanja Virovitičko-podravske županije dodijeliti će se na svečanoj sjednici Županijske skupštine, a u povodu Dana Virovitičko-podravske županije - 3. rujna.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

DANKO
24.9.2009. 3:12
Ubija to virovotičko podrepašenje, i to kome? Kosorici, Šekiju??
Pa mi smo u VPŽu prvim redovima dizanja perja ovim opskurnim osobama, i zaista bi trebalo početi skupljati potpise protoiv dodjele priznanja Šeksu i KOsorici..! I što b.b.b viče neeeeee???
Pa uzmi si ih oboje u kuću..a nas pusti da normalno živimo i dišemo u Virovtici! Molim, bez Šeksa koji smrdi po alkoholu i luduje, i bez Kosorice koja do jučer desna ruka hohštaplera a danas glumi revolucionarku...Ništa nas nisu zadužili osim što siu nam zagorčali i zagorčavaju život! Jedna afrera sustiže drugu! Koliko prorajtano novca, užaaaas!A sada jadni umirovljenici pozvani kasi, da je napune! Sramota je užasna đto se čini umirovljenicima, sramota.-- Neki cijeli život radili kao marva,uplaćivali u fondove a sada nemaju normalne mirovine., I od ovih mrvica, im se još uzima!????????
Kosorici i Šeksu zabraniti ulazak u Viroviticu, ozbiljno!
tomislav
5.9.2009. 11:26
Sviju njih bilo ne bi da nema nas takvih kakvi smo, potkupljivih, kradljivih, nemoralnih. Imaš/imamo vladare kakve zaslužuješ/mo i ništa novo pod kapom Gospodina!
soprano
4.9.2009. 10:45
hahahahahahahahahahahahah
crna guja
27.8.2009. 21:42
hoće li to priznanje utješit tetu Desu Kolesarić što nije prošla u županijsku skupštinu VPŽ vjerujem da neće naučila je visoko letjeti a sad ćorak.
zzzz
27.8.2009. 20:24
Otkrio sam Jacinu taktiku !!!

...i kao što kaže naša premijerčica ( inače poznata golikoža, a ne gulikumpiruša, poznata i po izjavi o pravljenju nečega od vrućih kumpira ...ha,ha...) ona će sa svima pričati, ako triba i 100 puta..., ali svi znamo ko će odlučiti...zar ne ?

...lista je poduža....

1) Vlado Šeks -- zvani super hik
2) Luka Bebić - barba
3) Milinović - dr. baby antiboom
4) Ante "bježim odavde" Sanader
5) Kalmeta " moji ljudi na pravim mjestima "
6) Šuki " the pig man "
7) Bajs " beskičmenjak "
8) The glava Čobanković
9) Vukelić " most do kuće "
...i hrpetina nebitnih državnih tajnika, tzv. managera sa monterskom školom ili bez ikakve itd...( op.p. čini mi se da je Hebrang " jadan moj tata " ipak samo nebitan lik...bačen da izgori.

.... samo Jace nema...jer ona će i dalje samo pričati...a akcije neče niti je može biti...i ona je u tom košu inače kako bi postala premijerčica i kako bi ostala na tako miloj fotelji...FUJ !

p.s. drago mi je da su se javili neki branitelji iz Pule danas na TV-u i rekli da su prvi oni za reviziju i izbacivanje s liste bar 120 000 lažnih branitelja....njima je u interesu...

Vaš,
zzzz
27.8.2009. 20:21
Neće Kaptol, jer isti ima većih problema od ovoga?????

Glas Koncila objašnjava zašto je mudro šutjeti o temi uklanjanja križeva iz javnih ustanova

"NEKI medijski djelatnici nisu imali mjeru, pa su dezinformirali javnost o tobožnjemu novom sukobu Crkve i nekih državnih dužnosnika. Službena Crkva isto tako, mudro, nije se željela očitovati niti o brojnim drugim provokativnim izjavama i dezinformacijama bilo nekih dužnosnika bilo nekih novinara, jer te izjave, zapravo, razotkrivaju one koji su ih dali ili napisali", stoji u komentaru kontroverznog urednika Glasa Koncila don Ivana Miklenića u posljednjem broju.

Rade sve protiv Crkve
Naime, veći dio komentara bavi se medijima u Hrvatskoj koji prema mišljenju don Miklenića rade sve kako bi napakostili ne samo Crkvi nego i hrvatskom narodu, pa tako kaže kako su ciljevi i interesi suvremenih medija u trajnom su sukobu s istinom i stvarnošću.

Crkva šutjela, a mise i propovijedi?
"U nedavnoj erupciji tekstova, koji su vrvjeli dezinformacijama i neistinama, puno je medijskog prostora dano ideji odnosno raspravi o uklanjanju vjerskih simbola (odnosno križeva, kako su, ovaj put, mediji ispravno interpretirali) iz javnih prostorija. Službena Katolička Crkva ni na kojoj razini nije se uključila u tu raspravu...

"Crkva je ispravno prepoznala da se ne radi ni o kakvu službenom potezu, ni o kakvoj odluci, ni o kakvu službenom prijedlogu, pa se jednostavno nije niti uključila u tu nametnutu raspravu. Medijski djelatnici, prepoznajući da se radi o zahvalnoj temi, o kojoj se mišljenja sasvim sigurno suprotstavljaju, inscenirali su raspravu, izazivajući različite javne osobe da se očituju o toj temi te su na taj način stvarali, ustvari, nametali tzv. vruću temu hrvatskoj javnosti",
mastermind
26.8.2009. 23:52
Mislim da bi bilo odlično kada bi Kaptol pokrenuo inicijativu da se za vodeće hdz-ovce pokrene proces beatifikacije...
zzzz
26.8.2009. 20:52
nAKON JACE I ŠEKSA SVE JE MOGUĆE. KAKO JE MOGUĆE JACI DODJELITI ZLATNU PLAKETU A NIJE IPUNILA SELJACIMA ONO ŠTO JE OBEĆALA DOK JE BILA POTPREDSJEDNICA VLADE, A ZNAMO DA SU KOD NAS 50% STANOVNIŠTVA SELJACI?????

ALI POGLEDAJTE KAKO DJELI BRANITELJIMA:

Cijena ljubavi: Kosor udvostručila broj povlaštenih braniteljskih mirovina!

"U HRVATSKOJ čak 15,5 posto ukupnog broja korisnika mirovina čine korisnici koji su pravo na mirovinu ostvarili pod povoljnijim uvjetima", objavio je Institut za javne financije Hrvatske dodajući kako su rashodi za isplatu njihovih mirovina, koji se financiraju izravno iz proračuna, u 2008. godini iznosili oko 6,9 milijardi kuna.

"Osim toga, očita je tendencija rasta broja korisnika braniteljskih mirovina; od lipnja 2003. do lipnja 2009. godine njihov se broj udvostručio, čime su postali najbrojnija kategorija povlaštenih korisnika mirovina. U tih je šest godina porast broja korisnika braniteljskih mirovina činio trećinu porasta ukupnog broja korisnika mirovina", stoji u zaključku Instituta za javne financije.
Sadašnja premijerka Jadranka Kosor, a bivša ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti VOLI U JAVNOSTI REĆI da ima VELIKU PODRŠKU braniteljske populacije, no čini se kako se na kraju saznala i CIJENA te LJUBAVI.
pljuska
26.8.2009. 18:53
Kako je počelo vjerujem da Kiro ima i sljedeće kandidate, recimo Luku Bebića, pa Andriju Hebranga, pa .................... nastavi dalje
pljuska
25.8.2009. 23:10
Bravo Kiro, nakon tebe i Paje i Jope, s Jacom i Sovom, Mikeši su dobili još jednu prljavu mrlju na obrazu.
zzzz
25.8.2009. 20:53
E MIŠO DA SMO MI BOGATI KAO ZADAR, ONDA TOLUŠIĆ NEBI BIO ŽUPAN.

ALI MOŽDA BI NAM STVARNO KOSORICA MOGLA DOBRO DOĆI JER JE U DOBRIM ODNOSIMA SA TADIĆEM. POGLEDAJTE ŠTO NAS JOŠ ČEKA?????

Srbija od Hrvatske traži povrat nekretnina vrijednih 800 milijuna eura

HRVATSKA je Srbiji dužna vratiti nekretnine vrijedne između 700 i 800 milijuna eura, pišu Večernje novosti, ističući kako sve već dugo odgađa potpisivanje sporazuma o rješavanju pitanja zaostale imovine. "Hrvatske vlasti glavni su krivac za odugovlačenje, ali niti srpske vlasti još nisu prikupile svu potrebnu dokumentaciju o imovini srpskih poduzeća u Hrvatskoj", ističu Večernje novosti.
Dugo odgađanim bi se sporazumom, naime, imovina trebala vratiti vlasnicima iz 31. prosinca 1990. godine, a u slučaju da je imovina naknadno preprodana i nije je moguće vratiti, bivši vlasnici imaju pravo na naknadu čija će se visina određivati u skladu s normama građanskog i međunarodnog prava. Najviše imovine od Hrvatske potražuje Naftna industrija Srbije, koja polaže pravo na više odmarališta i benzinskih crpki, a ima i udio u Jadranskom naftovodu.
mišo111
25.8.2009. 20:48
Ja bi molio predlagatelje da kažu jednu demokratsku državu gdje se političari stranački opredijeljeni proglašavaju počasnim građanima još za mandata? U kojem su gradu Amerike tu čast dobili recimo Regan, Klinton, Buš mlađi ili u kojem gradu bavarske recimi Štojber koji dobiva izbore tamo skoro 30 godina, ili Tačerica u Enkleskoj ili Merkl u Njemačkoj. Toga ima samo u "BANANA DRŽAVAMA", a naš mladi Župan upravo ovu napaćenu i uništenu županiju u to pretvara. Neću reći da je Hrvatska banana država jer je naša županije jedina to do sada napravila. Što bi Župan napravio da je ova vlada investirala u ovu županiju koliko recimo u Zadar?
Ili priznanje Hrvatskim vodama koje su sa svakim županom potpisivale sporazum o projektiranju navodnjavanja Vaška-Kapinci i Gradac-Detkovac. Tri ista sporazuma samo različiti župani i datumi, a lopata još nije ni zakopana. I mogao bi toga još puno, no očito je da nas mladi župan nema više čime iznenaditi, recimo temeljima za još koju dvoranu pa onda ćorak itd itd
zzzz
25.8.2009. 20:36
I OVO JE NJIHOVO RUKU DJELO
Mjesečno 500 novih
Umirovljenih branitelja sve više

Svakog se mjeseca broj umirovljenih branitelja u Hrvatskoj poveća za 500. U udrugama smatraju kako je razlog tome pozivanje na PTSP, koji je najteže utvrditi.
Hrvatska svakoga mjeseca dobije više od 500 novih braniteljskih umirovljenika. Tako ih je na početku ove godine bilo 61.301, dok je u srpnju taj broj povećan na 64.494.

"Riječ je o osobama koje su možda skrivale svoju bolest dok su bile u sustavu, jer ih je bio strah za radno mjesto, a sada odlaskom u mirovinu traže dodatak na osnovi PTSP-a", kaže prvi čovjek Zajednice udruga Tom Kačinari dodajući kako takvih osoba vjerojatno ima još.

Kako jedan od razloga također navodi "grijehe" države iz 2000. i 2001. godine. Prema njegovim riječima, tih godina su se zahtjevi za umirovljenja na temelju ozljeda i bolesti iz Domovinskog rata odbijali, a kada je takve poteze srušio Upravni sud, stvari su se promijenile.

Umirovljeni stožerni brigadir i SDP-ov saborski zastupnik Ante Kotromanović tvrdi kako će brojka novih umirovljenika još rasti, jer je u postupku još oko 20.000 novih zahtjeva.

On ljude sa zahtjevima dijeli na one koje je MORH proglasio neperspektivnim kadrovima, na one koji financijski žele proći što bolje te na one koji traže braniteljsku mirovinu kako bi preživjeli. Kako je PTSP najteže utvrditi, svi se najčešće pozivaju na njega.

No i on i Kačinari se slažu da KUKOLJ iz ŽITA TREBA pročistiti, piše Novi list.

RECITE VI ŠTO HOĆETE ALI NE MOŽE BAŠ TO SVATKO NAPRAVITI??????
cuccurin
25.8.2009. 12:35
42 milijarde dolara/eura dug, veći pdv, krizni porez .................ina, hep, hž..........vpž najsiromašnija županija u RH !!!!!!!! i ja glasujem za to da su Jaca i Šeks za to zaslužni !!! i trebaju dobiti plakete za to i status počasnog građanina županije. bravo svi koji ste za to glasovali !!
Pero
25.8.2009. 11:53
Po kojim kriterijima, nisu mogli ništa pametnije smisliti, mogli su onda dati isto i Sanaderu, on je još na premijerskoj plaći i njen je staratelj.
guru
25.8.2009. 11:34
Vjerujem da su Šeksa predložili seljaci jer im je on otvarao farme. Zato im je danas tako dobro.
B-B-B
25.8.2009. 8:17
Nemoj Danice nemooooooooooj !
mišo111
25.8.2009. 8:15
Skandal za skandalom našeg mladog Župana.
No i ja ću glasat za ovo pod samo jednim uvjetom, a to je da Jaca i Sova na dodjeli obećaju brzu cestu Virovitica-Slatina i remont pruge Koprivnica-Osijek, a župan kovertira neopozivu ostavku, ako ti projekti ne krenu za godinu dana.
Ljudi božji mi smo jedina županija koja nema ni kilometar suvremenih prometnica u Hrvatskoj, Slatina jedini grad kome je 100 km do najbliže suvremene ceste, naj nerazvijenija županija itd, ali smo zato prva županija koja uvodi zvanje počasnog građanina županije. STRAŠNO.
Sova bi trebao odgovarati za pokrivanje Kalmetinog i Sanaderovog odvlačenje naših novaca u Dalmaciju, pa naposljetku i on preseli u Dalmaciju, znači i njega su nam uzeli, a mi prvo počasni građanin Virovitice i Slatine pa sada ovo.
No ja predlažem za njega jedno primjerenije priznanje "POČASNA ISPIČUTURA ŽUPANIJSKIH VINA" On je tu zaista zaslužan.
Danica
25.8.2009. 2:32
Predlažem da se osnuje FB grupa koja bi skupljala glasove PROTIV dodjele ovih priznanja.Mislim da samo ljudi bez kompasa i kriterija mogu predložiti tako nešto: ovoj ženi-političarki ne bi više dala ni da vodi jednu emisiju na radio-stanici a kamoli hrvatsku vladu. Njena politička i intelektualna sposobnost je katastrofalna i jao toj Županiji kojoj ona pomaže i "doprinosi".Udariti porezom na umirovljenike (osim branitelja koji su dobro potkoženi!!) može osoba bez trunke socijalne osjetljivosti. Skrivati registar branitelja može samo osoba koja ZNA DOBRO da je taj spisak dijelom obična izmišljotina i podvala koja košta i one siromašne umirovljenike!
Sova je krivokletnik, najveći majstor laganja (sudsko svjedočenje u prilog Glavašu!!),prvanik bez osjećaja za parvo i pravdu, čovjek intrigant, uz Hebranga desničar i - moralna ništica.
Kada bi tražili dvije n a j n e p o p u l a r n i j e osobe danas u Hrvatskoj bile bi to Jaca Kosor i Sova!
Ajde da skupimo najmanje 3 000 FB glasova protiv!??Sigurna sam da bi se pridružili i neki izvan naše Županije!
A eto,ja tražim drugu županiju za mjesto boravka da ne bi bila upletena u najveći skandal u dodjeli priznanja od 1991. godine!
mastermind
24.8.2009. 22:07
Ipak smo u nečem najbolji u svijetu, stvarno im treba odati priznanje! ;)
A ovako o počasnoj građanki piše "dragovoljac.com", glasilo hrvatskih branitelja:
www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2003&Itemid=14
zzzz
24.8.2009. 22:03
EVO JA ĆU POKUŠATI??????
Skandalozno: Hrvati plaćaju najveći porez na svijetu!

NAJVEĆU stopu poreznih davanja na svijetu ima Slovenija sa 54,9 posto, slijedi je Hrvatska sa 53,5 posto, a treća je Mađarska sa 48,1 posto, pokazalo je istraživanje revizorske kuće KPMG International. No, to istraživanje nije uzelo u obzir nedavno uvedeni HDZ-ov harač, zahvaljujući kojem je Hrvatska postala zemlja s najvećom stopom poreza na svijetu!
Naime, iako Hrvatska ima manje stope poreza na dohodak nego zemlje Europske unije, do spomenutih se rezultata dolazi kad se uzmu u obzir stope poreza na dohodak i socijalna davanja za zaposlenike s prihodima do 100.000 američkih dolara. Da je istraživanje nastavljeno i nakon 1. kolovoza (kada je zaključeno), Hrvatska bi i službeno izbila na prvo mjesto jer bi harač koji je nametnula Vlada Jadranke Kosor također bio dio obračuna. S obzirom da najviša moguća stopa poreza na dohodak u Hrvatskoj iznosi 45 posto, iz priloženih se podataka vidi da Hrvatska velike svote izdvaja za socijalne doprinose.
ZAR NISU NAVEDENE OSOBE ZASLUŽNE ZA TO, PA NIJE TO MALA STVAR???????
mastermind
24.8.2009. 22:00
Jel bi nam netko htio pojasnit na koji način su ti novopečeni rvati (Sova i Jaca) promicali vrijednosti i ugled županije?
janez
24.8.2009. 18:09
Pa jel to i HNS-ovci prelaze u HDZ.


Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.