Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Kancerogena korupcija i politička prostitucija

Jaco rekla si, kud Ivo, tu i ti, ha? Misliš li preko granice, ili u Remetinec?

  Stjepan Tot           29.12.2010.         8194 pogleda
Jaco rekla si, kud Ivo, tu i ti, ha? Misliš li preko granice, ili u Remetinec?

Nakon što je bivša trojanska kula Ive Sanadera ne samo prevarila, već i eliminirala svog mentora, Jardanka Kosor se je odlučila riješiti onoga dijela svojih „ministranata" u Vladi, za kojeg smatra da je izgubio potporu HDZ-ove glasačka mašinerije. Naravno da Jadranka Kosor kao ni Sanader, pored sve lukavosti kojom je izgradila svoju političku karijeru, nije nadarena stručnošću, a još manje opterećena brigom o poštenju i moralu. Zato nije nikakvo iznenađenje da je u tobožnjoj rekonstrukciji vlade Jadranka Kosor poput Ive Sanadera nastavila oko sebe sakupljati luzere za koje smatra da joj ne predstavljaju konkurenciju, ali bi joj mogli osigurati glasove na izborima. Naravno prije tobožnje rekonstrukcije vlade Jadranka Kosor je u svojoj muholovki zasladila lijepak satelitima interesne koalicije i saveza „korupcije javnog i političkog života opake solidarnost nezakonitih interesa" koju čine politički prevrtljivci i konvertiti tipa Ðurde Adlešič i Josipa Friščića, Milorada Pupovca i one šačice luftbremzera i prevrtljivaca koji se u hrvatskom kokošinjcu već godinama dokazuje kao ni vrit, ni mimo! Zato je  suvišno upuštati se u analize i komentirati da tobožnja "rekonstrukcija vlade" dokazuje svu bijedu koalicijskih satelita i ministarskih spadala kojih se Jaca nije smjela riješiti. Stoga je jasno da pajaci s Markovog trga potvrditi nove klimavce Jacinog kabineta političkih profitera, jer na kraju krajeva ulazimo u izbornu godinu i svaki bi neposluh značio gubitak slatkih privilegija. 

Stoga je jasno da se ne radi o nikakvoj rekonstrukciji vlade, čak ni o kozmetici, a kao što imenovanje Jasena Mesića ili Martine Dalić bivše pomoćnice ministra financija u HDZ-ovoj Vladi Zlatka, kojoj je kako upućeni tvrde smijenjeni  Ivan Šuker već nacrtao proračun za iduću godinu, ni o pretakanju iz šupljega u prazno. Smijenjeni su oni koji nemaju izbornu bazu koja donosi glasove HDZ-u. To najbolje dokazuje ostanak Božidara Kalmete i kauboja Milinovića. Kolika je njena osjećajnost i briga prema puku Jadranka Kosor je dokazala u zdravstvu u kojem je stvorila stanje da su u Hrvatskoj samo bogataši sigurni u pogledu prevencija i liječenja. Njen stav prema zaštiti mora, zemlje i zraka pokazala je ustupcima prema NATO, ili tolerancijom slovenskog terorizmom u našem moru i granicama Svoje poštenje i moral Jadranka Kosor je dokazala u aferi oko sticanja svog stana, štićenjem marifetluka i korupcije u vlastitom ministarstvu, bujanjem lažnog popisa hrvatskih branitelja, odabirom svojih suradnika i sudjelovanjem u behtelizaciji cestogradnje, a pogotovo time što je Jadranka Kosor u svim Žužulovim aferama bila uzdanica koja mu je davala  podršku.

Treba li podsjećati da je Jadranka Kosor blistala vatrenom zagovorničkom retorikom u mnogim promašajima HDZ-a, štitila sramotno, nedemokratsko ponašanjem i odluke Sabora i vlade. Treba li podsjećati na njenu retoriku o vraćanju porodiljskih naknada koje se ne teret hrvatskih poreznih obveznika godinama isisavaju iz državnog proračuna i isplaćuju  glasačkoj mašineriji HDZ-a prijavljenoj na pojedinim zagrebačkim adresama gdje je u pedesetak kvadratnih metara prijavljeno i tridesetak rodilja iz dijaspore, a Zagreb je samo jedan od primjera, jer u Splitu je navodno još drastičnije.

Jadranka Kosor nije uspjela usporiti, a kamo li skrenuti sa stranputice kojom se Hrvatska sunovratila u dužničko ropstvo, niti je ublažila, još manje spriječila nastavak patnji i problema prevarenog puka, penzionera, branitelja i nezaposlenih, a kamo li odvojiti žito od kukolja i uvela reda u popis istinskih branitelja i RVI-a. O biračkim popisima i parazitima koji žive od znoja, truda, patnji i na grbači hrvatskih poreznih obveznika da ni ne govorimo. Zato je više nego smiješno njeno uporno ponavljanje da se je kao predsjednica Vlade i HDZ-a odlučila boriti protiv organiziranog kriminala i organizirane korupcije. Zato su smiješna njena uporna ponavljanja i njene tvrdnje da su trenutačni procesi unutar HDZ-ovačkih obračuna sa mangupima iz vlastitih redova borba protiv mita, kriminala i korupcije, a u kojoj borbi nema nedodirljivih. Za tu i takvu borbu Jadranki Kosor nedostaje osnovni preduvjet: "Borba protiv korupcije počinje tako da sam nisi korumpiran.", a Jadranka Kosor je ako ne temelj, ali sigurno jedan od stupova nadstrešnice mita, kriminala i korupcije. To nije samo zato što borbu protiv mita, kriminala i korupcije može započeti i voditi samo onaj tko nema otisaka prstiju u tom zlu, već i zbog toga što borbu protiv korupcije ne mogu voditi oni koji su je proizveli, a Jadranka Kosor je u samome vrhu onih koji su poticali, štitili i direktno odgovorni da je Hrvatska postala Eldorado mita, kriminala i korupcije.

Na kraju krajeva činjenično je dokazano da je Jadranka Kosor profitirala na više nego sumnjivoj dodijeli stana u kojem živi, a ne smijemo ni zaboraviti da je upravo pod skutima i pred očima Jadranka Kosor onaj famozni popis branitelja rastao kao gljive poslije kiše. Zar takva osoba koja je stavljanjem tisuće i tisuće lažnih branitelja na taj popis, obezvrijedila časna imena s toga popisa, može bilo kome biti uzor morala i poštenja. Naravno da ne! Da je Mladen Bajić profesionalac za kojeg nema kompromisa i nema nedodirljivih, Jadranka Kosor bi već odavno završila u Remetincu, s tim prije što se je javno izjasnila: Kud Ivo tu i ja! E pa sada pitanje je samo: Jaco, kud ivo, tu i ti, ha?... misliš preko granice ili u remetinec?

Iako je Božić iza nas podsjetio bi na onu najpoznatiju Božićnu poslanicu nadbiskupa Bozanića u kojoj je kardinal zaključio: „Hrvatsku rastače korupcija javnog i političkog života opake solidarnost nezakonitih interesa, koju karakterizira drska bezočnost onih na vlasti". Poruka je toliko jasna i danas se trebamo upitati dali se je od tada išta promijenilo, jer su na vlasti ostali „mangupi iz vlastitih redova" i njihovi peti ortaci, uvijek iznova pojačani novim Judasima, političkim profiterima, karijeristima, gramzivcima, osobama bez časti, morala i osjećaja odgovornosti, za  koje „jedino mjerilo međuljudskih odnosa postaje novac", a Jadranka Kosor je podsjetio bi sudionica u svim poznatim aferama i neispunjenim obećanjima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

pljuska
25.1.2011. 10:32
Radna mjesta 0 bodova! Jaca sve više dokazuje da nema veze s mozgom i da joj je vlast slast.

Slušajući je sinoć kako se krevelji kod Bage, sve mi se izglednijim čini csenario Tunisa.
svoj na svome
21.1.2011. 19:25
Evo danas smo svjedoci Jacinog derneka kod nas. Dok Kiru izbjegava kao šugu, Jopa joj se kao cucak mota oko nogu.

Baš me zanima koliko će radnih mjesta donijeti ova posjeta?
fitilj
20.1.2011. 16:59
Ne kaže se zabadava da novac ne poznaje granice!
svoj na svome
18.1.2011. 15:07
Para vrti gdje burgija neće. Nije to tako samo na brdovitom Balkanu!
fitilj
18.1.2011. 14:46
Moš si misliti da su kako su evropski komesari i oni zastupnici u evropskom parlamentu pošteniji od ove naše političke gamadi.

MALO SUTRA!
svoj na svome
18.1.2011. 12:47
Mislim da bi Hrvatskoj trebala generalna čistka i lustracija ovog političkog šljama koji se je nakotio zadnih 20 godina.

To je jedini spas, jer kao što vidimo ni europski komesari nisu imuni na torbe s novcem i mito.
pljuska
18.1.2011. 12:05
Na današnjem indexu se može pročitati Koliko komesari EU-a vjeruju Jaci. "EU diplomati: Hrvatskoj treba nadzor jer drugačije ne mogu riješiti korupciju u HDZ-u"
svoj na svome
13.1.2011. 13:16
znam da linku nedostaje ono početno http... nažalost na virovitica.net linkovi ne funkcioniraju direktno. mora se www.index.hr/vijesti/clanak/jaca-skuplja-politicke-bodove-na-bolesnoj-djeci-hoce-li-itko-platiti-za-krsenje-njihovih-prava/532877.aspx kopirati na googl.

ovaj kurvinjski nastup samo dokazuje da Jaca i članovi tog svinjca koji se naziva vlada zadnje smeće!

sramotno je da ta kopilad niskih pobuda zlorabe bolesnu djecu. čak ni onda da su taj novac sakupili između sebe a ne ukrali ga upravo od te djece i mnogih drugih pacijenata kojima su uskratili pravo na adekvatno i uspješno liječenje.
svoj na svome
13.1.2011. 12:54
Index je danas objavio najnoviji dokaz Jacinog neodgoja i nehumanosti "Jaca skuplja političke bodove na bolesnoj djeci: Hoće li itko platiti za kršenje njihovih prava?"

Jaca je zbog svojih narikačkih sposobnosti poznata pod nadimkom Suzana, ali ovaj njen najnoviji dokaz njene neljudskosti je prevršio svaku mjeru.

www.index.hr/vijesti/clanak/jaca-skuplja-politicke-bodove-na-bolesnoj-djeci-hoce-li-itko-platiti-za-krsenje-njihovih-prava/532877.aspx
fitilj
12.1.2011. 14:45
misliš po onoj pola krade, pola HDZ-u dade!
pljuska
12.1.2011. 12:20
ma izbacuju oni samo one koji su krali a nisu HDZ-u dali. Ovi koji dijele plijen su sigurni da ih Bajić ne smije hapsiti.
fitilj
12.1.2011. 12:20
Točno tako, a narod 20 godina puši te fore.
svoj na svome
12.1.2011. 12:06
Oho pameta ta jaca, kada ih uhvate oni odmah glupake koji su dozvolili da ih se uhvati u krađi IZBACUJU.
pljuska
12.1.2011. 12:01
Trpanje u kasu pokreta za pljačku države i naroda je u opisu djelovanja HDZ-ovih dužnosnika.
svoj na svome
11.1.2011. 17:09
Jaca je ovoga vikenda u Splitu na 21. obljetnici gradskog ogranka HDZ-a proklamirala novu stranački dogmu: "Bitno je samo jedno, da nitko od vas nije strpao ništa u svoj džep".

E sada bi ono lupeško spadalo Mladen Bajić trebao odgovoriti na niz pitanja: A što je sa stranačkim? A što s rođačkim? Što s kumovskim? A što je s prijateljskim? Ili ortačkim? Ili šefovskim?

Je li trpanje u te džepove također bitno u obnašanju javnih dužnosti ili je za premijerku toliko odanu borbi protiv korupcije i pročišćavanju HDz-ovih redova ipak bitno samo da "nitko nije ništa strpao u SVOJ džep"?
pljuska
10.1.2011. 20:50
Ono što je još najgore je da narod još i puni jasle toj stoki!
fitilj
10.1.2011. 20:44
Nema je ni i dok se opljačkani narod ponaša kao poslušne ovce!
pljuska
10.1.2011. 20:44
Točno svoj na svome, od lopova nikakve koristi.
svoj na svome
8.1.2011. 21:58
ne, nema pravde i borbe protiv korupcije dok lopovi sjede u vladi i saboru.
fitilj
5.1.2011. 17:47
glup, gluplji, djmoslav
djmoslav
5.1.2011. 17:15
g.GAZDEK PRVO POGLEDAJTE IZA SEBE TKO SU VAM PRECI PA ONDA OBJAVLJUJTE OVO ŠTO SADA RADITE
pljuska
3.1.2011. 20:08
Točno anakonda! Mediji su najgori i najopasniji zlotvori demokracije.

Nisu oni samo zlo Sanaderove vladavine i sada obrisguz Jadranke Kosor, mediji su prodane duše i otrov za razvoj građanskog društva.

U tome prednjači državna televizija sa sjedištem na Prisavlju. Zato je treba prestati plaćati.
anakonda
2.1.2011. 18:04
Mediji su najgora - i najopasnija - Sanaderova ostavština

AKO SE ruši Sanaderov sustav vladavine, ako se progone njegovi prijatelji, partneri, spin doktori i svakakvi sukrivci, hoće li onda i mediji doći na red?
Ipak su oni, zajedno sa Crkvom i pravosuđem, činili potku te korupcionaške hobotnice, bili aktivnim sudionikom sedmogodišnje prevare, brutalnog obmanjivanja javnosti, zataškavanja i političke propagande...

Mediji su stvarali uljepšanu sliku
Mediji su bili ti koji su stvarali sliku Sanaderove vladavine: lažnu, uljepšanu, prijetvornu, često i odvratnu. Oni su tvrdili da afera nema, da nema ni problema, da je Sanader jedini spas za Hrvatsku, jedina garancija puta u Europu. Treba li se onda čuditi što su birači u čak dva navrata glasali za takvog političara i takvu vlast?

Gdje GLASA Niko Kovač????????
Mediji formiraju javnost, pa kad najveći mainstream mediji odbijaju pisati o Sanaderu i Kutli, o Brodosplitu i BMW-u, o satovima i imovini, onda javnost dobiva potpuno iskrivljenu sliku.
A kad dan prije izborne šutnje 2007. godine Jutarnji list sakrije potencijalno presudno otkriće da HDZ-ov maneken dijaspore Niko Kovač (i njegov brat Robert također) glasa u Zaprešiću, a ne u Njemačkoj, onda se ne treba čuditi što je HDZ dva dana kasnije osvojio deset mandata više od SDP-a.
Ne radi se ovdje samo o kreiranju KULTA ličnosti, to bi još bio najmanji problem. Ovdje se radi o PREŠUĆIVANJU KRIMINALA, IGNORIRANJU korupcije, NAMETANJU CENZURE i autocenzure, pa čak i SVJESNOM OBMANIVANJU PUBLIKE. Ako će novi Kazneni zakon uvesti odredbu da novinari koji NAMJERNO LAŽU mogu otići u ZATVOR, što bi trebalo biti s onima koji PREŠUĆUJU ISTINU?

OPASNA PRAKSA NASTAVLJA SE I DANAS
Ova opasna praksa nastavlja se i danas. Ovo čemu svjedočimo od uhićenja Sanadera ne može se svesti samo na davanje medijskog oduška za sve ono što se nije smjelo pisati protiv svemoćnog premijera. Nije to samo histerija, nego organizirana hajka. Novi oblik manipulacije.
Progoni se Sanadera, kako bi se štitilo Jadranku Kosor. Kao u Sanaderovo doba, čereči se ministre predodređene za odstrel, samo kako bi se štedilo premijerku. A kao i mnogo puta dosad, osoba koja uživa NAJBOLJI STATUS u MEDIJIMA ponovno je Mladen BAJIĆ.
fitilj
1.1.2011. 23:38
Svi su oni branili i veličali Sanadera. Branili su oni i Polančeca i Rončevića.

HDZ-ova elita i lopovluk su kao guzica i gaće!
pljuska
31.12.2010. 20:02
Nakon uhićenja na saslušanju u Austriji Ivo Sanader je izjavio: Jadranka Kosor, moja zamjenica, bila mi je najbliža suradnica i najbliža prijateljica"

Prije toga je po povratku u sabor na konferenciji za novinare javno upitao svoje dojučerašnje sljedbenike: "Ako sam toliki kriminalac, zašto su me slijedili toliko godina"

Ober lažovčina Andrija Hebrang je braneči Sanadera od Stazićevih optužbi rekao: "On laže da ja lažem da je Sanader lagao"

Sjetimo se da su svi branili Jacinog mentora i prijatelja. Vladimir Šeks, je s mjesta potpredsjednika Sabora poručio: "Griješio bih dušu kada bih osumnjičio Sanadera da je bio generator korupcije"

Svi oni sada brane Jacu, jer znaju padne li Jaca, odoše svi u Remetinac.

anakonda
31.12.2010. 18:32
"Nadam se anakonda da je odgovor zadovoljavajući."

nisam zadovoljan odgovorom jer ispada kao i u slučaju "kirin"?
krao je, ali samo za hdz, a ne za sebe?
koja je razlika, ako netko opljačka banku i izjavi:
"nisam za sebe pljačkao, već za punicu!"
da li će isti biti oslobođen optužbe za pljačku?

kakva je razlika ako netko prima socijalu, dječiji, poticaj, mirovinu.... u hrvatskoj i u recimo bih od branitelja koji ima lažnu mirovinu u hravtskoj?

razlika u moralu nema, samo što u prvom slučaju osoba ima pravo 2 puta glasati!
zagreb
31.12.2010. 18:31
Iz članka i komentara jasno se može razaznati u kojoj mi to državi živimo i kako je ona uređena?
terzo
31.12.2010. 16:44
pljuska.......... nije moguce .....ili ipak nisi skuzio ???


Ili malo praktike ; Uzmi veliki lonac i poklopi ga malim poklopcem (pazi da ne opeces guzicu)
pljuska
31.12.2010. 16:30
čekaj malo terzo, bili sada iz ovoga s loncem, poklopce, uzavrelom čorbom, tribalo navesti na zaključak da se pamet mjeri prema veličini šešira?

Dobro, dobro nećemo se sada svađati, u pravu si!
terzo
31.12.2010. 16:13
...pljuska...fitilj...
Ajd` da Vam ispricam vic o "malom poklopcu"
Vid`jo mali poklopac , na sporetu vel`ki lonac pun corbe , corba uzavrla , a mali poklopac pomisli ; E sad cu ja teb` pokaz`t .
I sjedne se na lonac.......Jel Vam sad malo jasnije???
pljuska
31.12.2010. 13:45
terzo 31.12.2010 13:03:39:
Eej lipi moj fitilj ! Kad sam ja bio Virovtican , jos te "caca" ni u planu nije imo , a tvoje svacanje demokracije zadrz` seb` i pokri se usima . Jos si pre-grintav za davanje savjeta drugima ,a jos manje za vrijedanja (alias tvoja demokracija) . Jel`ti sad malo jasnije???

terzo gornji komentar doista ne treba komentirati, samo izraziti žaljenje za tvojim uludo protraćenim godinama u kojima nisi primjetio da živimo u doba kada pozivanje na godine starosti, nisu dokaz mudrosti i pameti.
fitilj
31.12.2010. 13:28
Svojim si komentarom terzo sve rekao. Naravno najviše o sebi i tvojoj kulturi ophođenja. Kao što vidimo ono o nicku stoji.

Sva sreća da svijet ostaje na mlađima i zato nebi o tome koliko nas je ovdje koji su po tvom mišljenju pre-grintavi za davanje savjeta drugima.

U svakom slučaju fakt je da fosili teško prihvaćaju činjenicu da mladost i um caruju, a ne godine i nasušno korijenje.

Sretno ti bilo, pameti naša sirova!
fitilj
31.12.2010. 13:16
Polazeći od toga da lažni branitelji uistinu imaju svoja mjesta prebivališta u RH, onda kao takvi žive i troše u RH. Prema tome čak i kada se lažnjaci budu otkrili i nezakonito stečena prava oduzmu, ostati će građani s biračkim pravom.

Tu je razlika između lažnih branitelja i onih 548 prekobrojnih birača u Vrgorcu!

Naravno i među takvima može biti lažnih branitelja, što je opet druga priča.

Nadam se anakonda da je odgovor zadovoljavajući.
terzo
31.12.2010. 13:03
Eej lipi moj fitilj ! Kad sam ja bio Virovtican , jos te "caca" ni u planu nije imo , a tvoje svacanje demokracije zadrz` seb` i pokri se usima . Jos si pre-grintav za davanje savjeta drugima ,a jos manje za vrijedanja (alias tvoja demokracija) . Jel`ti sad malo jasnije???
anakonda
31.12.2010. 12:56
kao što je recimo terzin pokušaj da lažne branitelje izjednači sa onima koji su lažno prijavljeni..."

a u čemu je razlika? što im je zajedničko?
pljuska
31.12.2010. 12:51
Ma ovo bavljenja osobama i nickovima me strašno podsjeća na nekoga tko voli biti na svakom loncu poklopac, a onda satjeran u čošak, prijeti tužbama.
pljuska
31.12.2010. 12:48
Terzo piše: "Eee moj fitilj (baš si pravi fitilj) ,"

Izgleda da je baš pravi fitilj, jer da nije, nebi ti dogorio do jezika!
fitilj
31.12.2010. 12:41
Iskreno rečeno ne smeta me to što nisu svi dobronamjerni u svojim komentarim. Više me smetaju pokušaji skretanja s teme, kao što je recimo terzin pokušaj da lažne branitelje izjednači sa onima koji su lažno prijavljeni.

Naravno da su to dvije sasvim različite skupine HDZ-ovih glasača koji se financiraju iz državnog proračuna.
fitilj
31.12.2010. 12:13
Ponekad je dobro prije pisanja komentara razmisliti što se i o čemu se piše. Da si terzo tako postupio nebi bunio i ostao živ. Tada bi pročitao da hrvatski porezni obveznici pune kase iz kojih se tim tvoji "poštenim" građanima isplaćuju:"porodiljske naknade koje se ne teret hrvatskih poreznih obveznika godinama isisavaju iz državnog proračuna i isplaćuju glasačkoj mašineriji HDZ-a prijavljenoj na pojedinim zagrebačkim adresama gdje je u pedesetak kvadratnih metara prijavljeno i tridesetak rodilja iz dijaspore, a Zagreb je samo jedan od primjera, jer u Splitu je navodno još drastičnije."

Zar će bilo tko, tko je pošten prijaviti boravak u mjestu u kojem ne živi, a sve to samo zato da bi parazitirao na znoju i trudu onih koji tamo doista žive i pune kasu iz kojih se plaćaju glasovi tih uljeza i parazita.

Naravno da neće, jer tko je pošten i čestit neće varati i kokošariti na tuđoj grbači!!!!!

Piše i da Banja, Dusina, Orah, Podprolog, Veliki Prolog, Vrgorac mjesta su u Dalmatinskoj zagori u kojima ima više birača nego stanovnika. Usporedbom popisa stanovništva i popisa birača jednostavno se dobije podatak da je u Vrgorcu upisano 548 birača više nego što u mjestu ima stanovnika!

Zar će bilo tko, tko je pošten prijaviti boravak u mjestu u kojem ne živi, a sve to samo zato da bi parazitirao na znoju i tudu onih koji tamo doista žive i pune kasu iz kojih se plaćaju glasovi tih uljeza i parazita.

Naravno da neće, jer tko je pošten i čestit neće varati i kokošariti na tuđoj grbači!!!!!

Zar će bilo tko, tko je pošten doći glasovati u državi, gradu, ili mjestu gdje ne živi?

Naravno da neće, jer tko je pošten i čestit neće varati i kokošariti na tuđoj grbači!!!!!

Eto toliko o onima koje ti vidiš i držiš da su pošteni i čestiti građani!!!!!pljuska
31.12.2010. 12:10
Terzo zar su za tebe ona 404 birača lažno prijavljena u Dusini pored Vrgorca na kućnom broju 0 (nula), pošteni i čestiti građani.

Nije li DIP utvrdio da je HDZ-ova pobjeda u XI. izbornoj jedinici – izborna prijevara, jer su glasovali mrtvi i nepostojeći birači, čije si lističe po tebi zaokruživali "pošteni i čestiti građani"!!!!!!!!!

Baš bi me zanimali s kojim ciljem i zašto se javljaš i zašto vrijeđaš komentatore. Nije li to zato što si se na bilo koji način osjetio prozvanim?
terzo
31.12.2010. 11:15
Zitat.....fitilj....;
"....naravno da ni ne govorim da ti uljezi dođu, glasuju i svojim glasovima delegiraju parazite u lokalnu upravu i "samoupravu"....."
Eee moj fitilj (bas si pravi fitilj) , jer lupetas gluposti i vrijedas postene gradane (od njih je najmanje na drzavnom proracunu......toliko o parazitima i uljezima). Doduse moram reci da me i "guru" razocar`o , jer nije fair i nepromisljeno , uvredljivo , iskrivljeno iznosi neke svoje theze i budalastine .
Dotaknite se radije laznih branitelja i slicnih (privilegiranih) , onda cu Vas opet svrstat` u pametne i promisljene...... Sretna Vam Nova.....
guru3977
31.12.2010. 8:25
slikovito i duhovito ali nažalost istinito!
svigavole
31.12.2010. 1:07
Orvel je napisao Životinjsku farmu - knjiga se temelji na lažnom moralu tadašnjeg komuništičkog režima, a uloge su podjeljene žitotinjama, svinje predstavljaju političku elitu, doge njihovu policiju a ostale životinje narod. Napisale svinje zakon koji kaže " sve su životinje ravnopravne samo su svinje ravnopravnije" - Orvel. A režim je režim kako god se on zvao , sada je režim ove vlade.
Nema razlike onda ili sada "svinje" su uvijek ravnopravnije. Dosta režima naša se mladost i domoljubi borili protiv toga i gdje su završili, zaboravljeni odbaćeni na margini društva, tko ih predstavlja-Jopa. U koju kategoriju on spada? političku elitu. Kako ni to para uši "elita". Pa molim vas što manje takove elite, narod želi raditi svoj posao bez "elite", podizati svoju obitelj djecu bez "elite" jer znamo mi bez njih živjeti, samo nažalost neznaju oni bez nas, ipak smo mi ovce koje oni šišaju.
fitilj
30.12.2010. 12:34
Naravno da je smiješno da sada svi u HDZ-u tvrde da su pošteni i nemaju nikakve veze s Drivom kojem su se do jučer klanjali do zemlje i kleli vječnu ljubav i poslušnost.

Prednjačila je upravo Jadranka Kosor, sadašnja premijerka i predsjednica tog lupeškog klana.

Njeni su joj podrepci u kokošinjcu slinili slavospjevima i onda ne trepnuvši okom podigli ruke za nove klimavce u vladu i povratak otpisanih u kokošinjac.

Sve to bez srama i stida, što samo dokazuje kakvi okorjele lupine, kriminalci i lažovi sjede na Markovom trgu.
guru3977
30.12.2010. 9:29
kada još dodama i ovo, dobije se prava slika hrvatske:
Crkva i HDZ u ofenzivi – juriš na vlast i privilegije

PRIVILEGIRANI POLOZAJ CRKVE U DRZAVI I HDZ-a U CRKVI
Katolicka Crkva dobila je privilegiran polozaj u RH famoznim ugovorom s Vatikanom – ZNAČAJNA novcana sredstva POREZNIH obveznika za svoje usluge, povrat nekretnina, vjeronauk u osnovnim skolama, terene i dozvole za izgradnju na desetke novih objekata (cesto i protiv volje okolnih stanara) itd. Sanader kaze da je to zato sto je Vatikan bio veliki pobornik samostanosti Hrvatske a oni mu opet UZVRAĆAJU UPUTAMA za GLASAČE.
guru3977
30.12.2010. 8:22
A.B.
27.10.2010.
OZBILJNE PRIJETNJE U SABORU
Šeks van kontrole: Ustavni sud može zabraniti SDP!
U raspravi o nepovjerenju Vladi prštale su uvrede, ljudi su nazivani budalama, a inicijativa o izglasavanju nepovjerenja Vladi nazvana je imbecilnom. Na kraju ove cijelodnevne lakrdije vladajuća većina je, sa 79 zastupnika, desetak minuta nakon ponoći, izglasala povjerenje Vladi.
Šeks : Ustavni sud može zabraniti SDP!
"Točno je da je vrh SDP-a kriminalna organizacija i da treba razmotriti primjenu dijela Ustava koji određuje da Ustavni sud nadzire ustavnost programa političkih stranaka i da se sukladno s Ustavom može zabraniti njihov rad. Vrh SDP-a krši temeljna načela ustavnog poretka i ne priznaje odluke Ustavnog suda i zbog toga bi mogli doći pod UDAR ZAKONA (ČITAJ HDZ, ŠEKS, TURUDIĆ….) i ZABRANU RADA političke stranke SDP-a`, zaključio je Šeks i izazvao buru reakcija u redovima SDP-a.

HDZ I NEKI ČLANOVI BI JOŠ RATOVALI, A DANAS JE KRAJ 2010??????
guru3977
30.12.2010. 8:04
REZIME:
I 2000 I DANAS SE POSTAVLJA SAMO JEDNO PITANJE:
DOVODI SE U PITANJE OPSTOJNOST DRŽAVE ILI HDZ-A!!!!
JEDNO ĆE MORATI OTIĆI U POVIJEST???????
guru3977
30.12.2010. 8:00
IAKO NAROD NEĆE NIKADA OPROSTTI KOALICIJKOJ VLADI ŠTO NIJE PRIVELA LOPOVE, ALI JA IH RAZUMIJEM JER SE POSTAVLJA PITANJE NA ČIJOJ SU TADA STRANI BILI:
TAJKUNI, VOJSKA, PRAVOSUĐE, USKOK, DORH, CARINA, BRANITELJI, TAJNA SLUŽBE, GENERALI, „BERAČI KESTENA“……..
TKO DRŽI MEDIJE U RH –ZNA SE
29.09.2009. / 13:50
Koprtlanje EPH: Nino Pavić isplaćuje Kutlu državnim novcem?
Kako doznaje tjednik Nacional, Ninoslav Pavić će do novca za isplatu tajnog Kutlina udjela u EPH doći prodajom dijela vlasništva tvrtki DIOKI. Ta je tvrtka novac namaknula prodajom skladišta nafte na zagrebačkom Žitnjaku državnoj tvrtki Janaf, koju je prethodno država dokapitalizirala sa 100 milijuna eura
Priča oko Ninoslava Pavića, najvećeg hrvatskog novinskog izdavača, i njegovog duga prema Miroslavu Kutli za tajni vlasnički udio u Europapress holdingu (EPH) ovih dana bi trebala dobiti svoj konačni rasplet. Naime, Pavić bi Kutli na ime 25-postotnog suvlasničkog udijela trebao isplatiti između 20-25 milijuna eura.
ISTO TAKO SJETIMO SE KAKO JE PRIJETIO I GOVORIO HDZ I SANADER, JACA, ŠEKS…:
Mesić: Mislio sam da je Sanaderova karijera gotova nakon govora na Rivi
Govoreći nadalje o Sanaderu, predsjednik je rekao i kako je mislio kako se Sanader nikada više neće moći pojaviti u ozbiljnoj politici nakon FAMOZNOG govora održanog na splitskoj Rivi. "Međutim vrlo brzo - Sanader je inteligentan čovjek - on je vidio da to ne vodi nikamo i okrenuo se prema Europi", kazao je Mesić. Najvažnije mu je, dodao je, bilo da RAŠČISTI s RADIKALIMA, Pašalićem i grupom RIGIDNIH HADEZEOVACA.!!!!!?????
SANADER JE OTIŠAO A TKO JE ONDA OSTAO U HDZ-U????????
pljuska
29.12.2010. 18:12
Oni koji su pratili današnju lakrdiju baraba Luka i njegove poslušne pačadije u saboru, mogli su se uvjeriti da vlast doista čine osobe bez časti, morala i osjećaja odgovornosti, za koje „jedino mjerilo međuljudskih odnosa postaje novac", i vlastiti interes.

fitilj
29.12.2010. 16:13
U pravu si guru3977 državno izborno povjerenstvo postupalo je da je postupalo po zakonu imalo razloga poništiti izbore zbog niza nepravilnosti. Međutim i Državno izborno povjerenstvo je kao Ustavni sud i MUP samo izvršitelj naloga političkog atablišmenta.

Inače zastupnica SDP-a Ingrid Antičević Marinović je zadnja osoba koja bi smjela otvoriti usta za bilo kakvu kritiku vlasti čiji je načasni primjer bila.

Nije li Ingrid Antičević Marinović kao saborska zastupnica i ministrica pravosuđa pokazala iste "kvalitete" i drek za vratom kao Jadranka Kosor i ostala banda lopovska koja stoluje u Banskim dvorima i Markovom trgu.
pljuska
29.12.2010. 16:13
Po pitanju biračkih popisa glavni je krivac HDZ, ali i SDP s partnerima. Račanova koalicija je mogla putem MUP-a izvršiti provjere i utvrditi tko je od tih 404 birača lažno prijavljen u Dusini pored Vrgorca na kućnom broju 0 (nula).

Naravno birački popisi se morju ažurirati suradnjom lokalne uprave, MUP-a i ureda državne uprave, ali lokalnim HDZ-ovcima i njihovim gazdama u Zagrebu to nije interes.
pljuska
29.12.2010. 15:32
je, je guru3977 u pravu si političku oligarhiju, a to su pripadnici stranaka čiji klimavci sjede u kokošinjcu Markovog trga ne zanimaju lažni birači.

Štoviše ona lupina Antun Palarić u čijoj je nadležnosti bila skrb o popisu birača za svoje je mnogobrojne "zasluge" učinjene HDZ-u nagrađem mjestom sudca Ustavnog suda RH.
guru3977
29.12.2010. 14:28
INDIFERENTNA VLAST
Državu ne zanimaju lažni birači
U malom mjestu Dusina pored Vrgorca na kućnom broju 0 (nula) prijavljeno je čak 404 birača. Do tog i sličnih bizarnih brojki može se doći pomoću web adrese www.popisbiraca.politika.com koja omogućuje provjeru koliko je na bilo kojoj adresi u Hrvatskoj prijavljeno birača
Zastupnica SDP-a Ingrid Antičević Marinović kaže da ovakav slučaj govori o stanju državne uprave koja ovakvim slučajevima ne samo da ne želi stati na kraj, nego ih i potiče, piše Novi list

Popisi birača - ili tko nas i zašto čini majmunima!!
Gospodo, zašto nas činite majmunima? – to je pitanje koje se u ovo predizborno vrijeme samo od sebe nameće, i koje vapi za odgovorom.
25/12/2009 - 22:21

HDZ na vlast u koaliciji s mrtvacima

12.18, 2007 at 10:42 AM
Mrtvaci pobijedili sa 20%?
Time što je i službeno utvrđeno i potvrđeno glasovanje mrtvaca u XI. izbornoj jedinici, Stranka hrvatskih branitelja zaključuje kako Državno izborno povjerenstvo u tom smislu, ukoliko želi poštivati Zakon, nema izbora nego poništiti izbornu pobjedu HDZ-a i Dragana Primorca u koaliciji s mrtvacima u XI. izbornoj jedinici, te ponoviti izbore i glasovanje u iseljeništvu i među Hrvatima u BiH kako bi se otklonile sve sumnje u ozbiljne nezakonitosti u provedbi izbora za Hrvatski sabor. …..

DIP utvrdio da je HDZ-ova pobjeda u XI. izbornoj jedinici – izborna prijevara
Da se uistinu radi o izbornoj prijevari, a ne stvarnoj izbornoj pobjedi HDZ-a u XI. izbornoj jedinici povrdilo je i Državno izborno povjerenstvo u svojem službenom priopćenju.

fitilj
29.12.2010. 13:45
naravno da ni ne govorim da ti uljezi dođu, glasuju i svojim glasovima delegiraju parazite u lokalnu upravu i "samoupravu".
fitilj
29.12.2010. 13:41
švercaju oni i lupeže u sabor koji nam kroje sudbinu koju ne dijele s nama.
guru3977
29.12.2010. 13:28
8. te iste osobe zbog "posjedovanja dvije domovine" sudjeluju u švercu robe preko granice i tako oštečuju proračun rh i uništavaju hrvatsku industriju......
fitilj
29.12.2010. 13:27
Banja, Dusina, Orah, Podprolog, Veliki Prolog, Vrgorac mjesta su u Dalmatinskoj zagori u kojima ima više birača nego stanovnika. Usporedbom popisa stanovništva i popisa birača jednostavno se dobije podatak da je u Vrgorcu upisano 548 birača više nego što u mjestu ima stanovnika!
guru3977
29.12.2010. 13:25
ja sam zato postavio to pitanje jer isti građani krše zakon i ustav rh nekoliko puta uz blagosov policije!!!!

1. lažno prijavlju svoje mjesto prebivališta - boravišta

2. zbog istoga oštečuju proračun rh jer koriste povlastice koje nebi inače mogli ostavriti

3. da li osoba koja iznamljuje 50-tak osobama stan plati porez za 50 podstanara (osobna korist)?

4. vlasnik stana sudjeluje u svemu tome, umjesto da sve prijavi mup-u

5. na osnovi tih podataka pojednici ostvaruju pravo na socijalnu pomoć, mirovine, dječiji doplatak......

6. isti pojedinci ostvaruju dvostruko pravo glasa

7. u slučaju počinjenja kaznenog djela (kutle, glavaš....) mogu birati zemlju gdje će pobjeći.

8.....


fitilj
29.12.2010. 13:07
Guru3977 poznato je da se recimo u mnogim mjestima u Dalmaciji broj stvarnih stanovnika koji imaju stvarno prebivališe i broj osoba na popisu birača razlikuje kao dan i noć.
pljuska
29.12.2010. 12:36
Tako je guru3977, mnogi se kao ti pitaju, ŠTO RADI MUP KADA SE JAVNO O OVIM PROBLEMIMA GOVORI?

Odgovor je isti kao i kada je u pitanju vjerodostojnost popisa birača po kojem će i na idućim izborima bez problema glasovati pokojna baba Anđa.
tomislav
29.12.2010. 12:34
Najmlađi rvacki prolječarac kako je nazvao Čičak. a od toga proljeća niti p nije vidjela. Hajde radite vi od 1971. do 1991. na RTZ ako ste imali taj pedigre ili političku podobnost u to vrijeme. Malo sutra!
Tako je to guru kad netko nema srama makar je i u politici i makar je i u balkanskoj politici.
pljuska
29.12.2010. 12:31
Mnogi se kao ti guru3977 pitaju, ŠTO RADI MUP KADA SE JAVNO O OVIM PROBLEMIMA GOVORI?

Odgovor je ist kao i kada je u pitanju popis birača po kojem će i na idućim izborima bez problema glasovati pokojna baba Anđa i njena seka Jula.
ČVARAK
29.12.2010. 11:58
G.Gazdiku izgleda kritike u svezi političke subjektivnosti daju pozitivan odjek!
guru3977
29.12.2010. 9:05
Treba li podsjećati da je Jadranka Kosor BLISTALA vatrenom zagovorničkom retorikom u mnogim promašajima HDZ-a, štitila SRAMOTNO, nedemokratsko ponašanjem i odluke Sabora i vlade. Treba li podsjećati na njenu retoriku o vraćanju PORODILJSKIH (SOCIJALNIH) naknada koje se ne teret hrvatskih poreznih obveznika godinama isisavaju iz državnog proračuna i isplaćuju GLSAČKOJ mašineriji HDZ-a prijavljenoj na pojedinim ZAGREBAČKIM adresama gdje je u PEDESETAK kvadratnih metara prijavljeno i TRIDESETAK rodilja iz DIJASPORE, a Zagreb je samo JEDAN od primjera, jer u Splitu je navodno još DRASTIČNIJE.

ŠTO RADI MUP KADA SE JAVNO O OVIM PROBLEMIMA GOVORI?Još iz kategorije Kancerogena korupcija i politička prostitucija