Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Politika

Izvanredni Sabor HDSSB u studenome, čelnici dali mandate na raspolaganje

        26.07.2013.         2472 pogleda
Izvanredni Sabor HDSSB u studenome, čelnici dali mandate na raspolaganje

Izvanredni Sabor Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje održat će se 23. studenog, a do tada su članovi predsjedništva stranke dali svoje mandate na raspolaganje sadašnjem Saboru, izvijestio je danas predsjednik stranke i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić koji je potvrdio da će se ponovno kandidirati za čelnika HDSSB-a.

Odluka je donesena jednoglasno na sjednici predsjedništva, a glavni razlog sazivanja izvanrednog Sabora je odgovor stranke na niz novonastalih situacija u društvu od zadnjeg Sabora u lipnju 2010., koje se, među ostalim, odnose na tešku gospodarsku i političku krizu te ulazak Hrvatske u Europsku uniju, rekao je Šišljagić.

Ustvrdio je kako je HDSSB od osnutka od prije gotovo osam godina narastao u snažnu regionalnu stranku, ali i važnu stranku na nacionalnoj razini.

Podsjetio je da je na parlamentarnim izborima 2007. HDSSB osvojio tri zastupnička mjesta, a četiri godine kasnije šest. Na lokalnim izborima 2009. HDSSB je imao osam čelnika u predstavničkim tijelima lokalne samouprave, a 2013. u svih pet slavonskih županija čak 24 čelnika i 176 vijećnika u tijelima lokalne samouprave, gradovima, općinama i Županiji, kazao je Šišljagić te dodao kako je stranka "narasla" na 37.000 članova.

"Kao moderna stranka želimo u svojim redovima omogućiti potpunu demokratičnost izbora i osigurati pravo da se novi, mladi kadrovi uključe u vođenje HDSSB-a", kazao je.

Po njegovim riječima, do održavanja izvanrednog Sabora ništa se neće promijeniti u radu stranke, predsjedništvo će i dalje koordinirati sve aktivnosti, a vrijeme do održavanja Sabora iskoristit će za ozbiljne pripreme za donošenje novog programa rada.

Predsjedništvo HDSSB-a ima pet članova. Uz Šišljagića, to su predsjednik Glavnog odbora Dinko Burić, potpredsjednik stranke Krešimir Bubalo, glavni tajnik Ivan Drmić i predsjednik Zajednice udruga HDSSB-a Branimir Glavaš.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika