Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Obrtništvo

Izumili samonatapajući stalak za cvijeće

  Slobodan Kadić/Glas Slavonije           29.01.2013.         8298 pogleda
Izumili samonatapajući stalak za cvijeće

Na ovogodišnjem Viroexpu predstavili su se i učenici virovitičke Industrijsko-obrničke škole. Imali su svoj štand na kojem su svoje proizvode izlagali stolari, cvjećari i strojari s mentorima Vlastom Honjek Golinac, Goranom Horvatom, Milanom Lučićem, Zoranom Kozjakom i Kristinom Horvat Vargović. Predstavili su i svoju inovaciju, samonatapajući stalak za cvijeće koji se ne mora navodnjavati mjesec dana. Stalak radi na principu da se cvijeće zalijeva kap na kap, a može se podešavati ovisno o vrsti cvijeta.

Učenici inovatori Industrijsko-obrtničke škole Virovitica sudjelovali su i na 6. Nacionalnoj izložbi maturalnih radova u području dizajna i multimedije IDIVA 2012 održanoj u Varaždinu. Na poziv organizatora, Društva inovatora Varaždinske županije, a u svrhu obogaćivanja izložbe sudjelovali su sa svojim nagrađivanim radovima - Alen Posavec sa sklopivim kružnim stepenicama, Antonio Vidaković s poljoprivrednom alatkom za usitnjavanje voća i Matej Buketa sa samonatapajućim cvijetnjakom.

- Radovi nisu bili uvršteni u kategoriju za ocjenjivanje i dodjelu nagrada jer nisu iz područja dizajna ili multimedije, ali su bili ocijenjeni stručnim mišljenjem izvan kategorije. Između svih radova izvan kategorije, sva tri učenika sa svojim radovima dobila su od Društva inovatora Varaždinske županije priznanje za doprinos u kreativnom i inventivnom radu mladih - istaknuo je Vladimir Reider, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Virovitica.

Društvo inovatora Varaždinske županije dodijelilo je dva priznanja i mentorima učenika za doprinos u kreativnom i inventivnom radu mladih i promicanju izvannastavnih aktivnosti, a jedno je pripalo mentoru Zoranu Kozjaku.

Na izložbi je sudjelovalo 12 srednjih škola iz cijele Hrvatske s 37 radova.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo