Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Turizam

Izostao Snješkograd, ipak svi su bili oduševljeni

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           29.01.2017.         1638 pogleda
Izostao Snješkograd, ipak svi su bili oduševljeni

Gradska Turistička zajednica u suradnji sa Skijaškim klubom i Društvom naša djeca Slatina organizirala je na slatinskom skijalištu Tominac prvo zajedničko zimsko druženje na snijegu i izradu snjegovića pod nazivom „Snješkograd“.
Zamisao predsjednice Foto-video kluba Nikoline Tomić rado su prihvatili svi organizatori pa su pozvana djeca, roditelji, bake, djedovi, ujaci i svi ostali koji žele sudjelovati u izradi snjegovića da provedu subotu u prirodi, na snijegu i da izrade najvećeg, najsmješnijeg i najkreativnijeg snjegovića ili nekoliko njih. Zamišljeno je da u podnožju skijališta nikne pravi grad, s mnogo bijelih stanovnika, pa su organizatori pripremili mrkve kako bi svaki od njih imao dostojno veliki nos. Izbor ostalih kreativnih dodataka prepušten je sudionicima.

Društvo Naša djeca organiziralo je skupni dolazak mališana na skijalište, a pozivu su se odazvali i brojni roditelji individualno sa svojom djecom, tako da je na Tomincu tijekom dana zasigurno bilo dvjestotinjak djece. No, osam stupnjeva ispod nule ipak je bilo prehladno za izradu snjegovića, a suhi snijeg sipao se poput brašna. Nitko, međutim, nije bio razočaran, jer bila je to idealna prigoda za skijanje i sanjkanje. Mališani su bili neumorni u spuštanju na najrazličitijim spravama i ponovnim penjanjima, bilo je padanja, prevrtanja, sudaranja, ali sve bez posljedica i uz smijeh.

Na skijalištu je bila direktorica Turističkog ureda Helena Hegediš, predsjednica Društva Naša djeca Snježana Pačarić, autorica ideje Snješkograda Nikolina Tomić i predsjednik Skijaškoga kluba Dragutin Zver. On je izrazio zadovoljstvo što ove godine ima dovoljno snijega i što se zadržao dovoljno dugo da djeca mogu uživati, za razliku od prethodne dvije godine. Naišli smo na Tomincu i na skijašicu Niku Ćurić, o kojoj je Glas Slavonije pisao kad je bila sedmogodišnja djevojčica. Kaže da još čuva taj novinski isječak s fotografijom. Sada je pravi mali virtuoz na skijama njezin sedmogodišnji brat Roko, učenik 1. razreda OŠ Josipa Kozarca. On kaže da je počeo skijati sa dvije godine i da je to vrlo lagano kad se nauči. Roko procjenjuje da treba dan-dva da se nauči skijati, a svoje umijeće pokazao nam je i na strmom Tomincu. No, tajna je u tati Drašku, koji je skijati naučio po slatinskim padinama, a ljubav prema tom sportu prenio je na djecu pa sada s njima odlazi na skijanje i u inozemne skijaške centre.     
U skijaškoj kolibi na Tomincu bilo je toplo pa su se svi skijaši i sanjkaši kojima je bilo hladno mogli ugrijati uz peć, ali i popiti topli čaj koji su pripremali i posluživali članovi Skijaškoga kluba. Pored kolibe na otvorenoj vatri pekle su se kobasice pa se tako Turistička zajednica pobrinula da nitko ne bude gladan.

Fotogalerija: glasslavonije

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam