Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Likovna umjetnost

Izložene nove slike Sandre Habijanac: Igra je to boje i svjetla

  ia           19.12.2023.         1933 pogleda
Izložene nove slike Sandre Habijanac: Igra je to boje i svjetla

U 'Horn Pubu' proteklog je vikenda postavljena nova, druga virovitička izložba slikarice Sandre Habijanac. Od prve je izložbe prošlo dvije godine i virovitičkoj je publici predstavljena nova postava koju čine slike koje nikada nisu, prije ove izložbe, bile izložene. Zanimljivost kod Sandrinih slika jest što se pod led rasvjetom oslikana platna doslovno pred očima promatrača potpuno mijenjaju. Kako se koje svijetlo upali, tako Sandrine slike postaju potpuno 'nove'. Izložba je svojevrsni miks igre svijetla, slike i svjetlosnih efekata pri kojem slike mijenjaju svoje oblike i boje.

Slike su to rađene miješanjem akrila, silikona, ljepila i fluorescentnih boja, otkrila nam je sama autorica. "Rezultat je to slojevitog slikanja u potpunom mraku mog studija pod određenom rasvjetom", otkrila je svoj način rada ova energična i vedra umjetnica. U studiju, kaže, zna slikati i po dvanaest sati jer "dok ne završi, dok slika nije gotova, kasnije izgubi misao i onda se dogodi da slika, tako, stoji i čeka novu inspiraciju."

Ako se i dogodi da slike čekaju kako bi bile završene, Sandra ne čeka ništa; svakodnevno radeći svoj posao u obiteljskom ugostiteljskom objektu, razmišlja o budućim izložbama, u i van Virovitice. "Predložiti ću da se moje slike uvrste u program Rokova a svakako bih voljela imati izložbu i u Zagrebu. Tamo je, naime, mnogo više ljudi a samim time i više raznovrsnih stavova, viđenja i stilova."

Poriv za slikanjem te radost u samom procesu stvaranja bojama, sjeća se, osjetila je u dobi od sedamnaest te je i izložila svoje tadašnje radove. "Izložba je bila postavljena u Krapini u sklopu jednog festivala kada su i mnogi moji vršnjaci izložili svoje skulpture, slike, filmove, fotografije, svega je bilo", sjeća se.

Taj prvi slikarski period bio je kratak, kaže, jer se ubrzo posvetila izradi skulptura od drveta i raku keramike koju je prodavala u Krapinskom muzeju pračovjeka i to pamti kao prvu poslovnu suradnju. U vrijeme kada joj je, kao i svima, bilo zabranjeno ostvarivati ikakvu poslovnu suradnju, u vrijeme lockdowna 2020.godine - Sandra je stvorila slike koje je izložila virovitičkoj publici. "Bili smo svi zatvoreni doma i suprug mi je sugerirao neka si nađem novi hobi jer imam višak energije. Tako je stvorena ova kolekcija", prisjeća se, uz osmjeh, Sandra čija se razigranost i vedar duh odražavaju u njenim radovima. No, kako je rekao Goethe - "slike su tu da ih se gleda, a ne da se o njima govori".

Izložba će biti postavljena do kraja siječnja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Likovna umjetnost