Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Virovitica

Izložbe o pivu, suveniri sa žarnih polja i koncert Rundek Cargo Tria

        28.01.2010.         1884 pogleda
Izložbe o pivu, suveniri sa žarnih polja i koncert Rundek Cargo Tria

Glinene posude izrađene na lončarskom kolu čiji originali sežu iz žarnih polja kasnog brončanog doba, odnosno u 13. stoljeće prije Krista, kako su Egipćani proizvodili pivo te kako zvuči Rundek Cargo Trio - sve to mogu vidjeti, čuti i saznati posjetitelji ovogodišnje manifestacije Noć muzeja, kojoj se, treću godinu zaredom, pridružuje i Gradski muzej u Virovitici, a koji će svoje tajne za sve znatiželjne besplatno otkrivati petak od 18 pa sve do jedan sat iza ponoći.  

Program počinje u 18.30 sati, kada će se publici muzej predstaviti izvornim arheološkim suvenirima Virovitičke grupe izrađenima na lončarskom kolu, dok će se sat vremena kasnije otvoriti izložba Pivo, napitak bogova i puka, autorice Silvije Sitte, koju virovitički muzej predstavlja u suradnji sa Gradskim muzejom u Bjelovaru. Ujedno, posjetitelji će moći vidjeti, u suradnji sa portalom Pivnica.net, izložbu u stripu Nacrtaj mi krigl autora Mate Pejića, na kojoj su na trideset panoa prikazani trenuci u kojima je u najpoznatijim stripovima upravo pivo dobilo svojih par kvadrata slave u devetoj umjetnosti. Tako će ovaj napitak bez kojeg se više ne može zamisliti niti jedno praćenje nogometne utakmice, roštiljada i prijateljsko okupljanje iz duboke čaše sa čak 101 kvadrata u Virovitici „potegnuti" i legendarni agent Bob Rock iz Alana Forda, istraživač noćnih mora Dylan Dog te brojni drugi.

- Uspio sam povezati svoje dvije velike ljubavi, strip i pivo i uvijek se obradujem kada tu ljubav prepoznaju i drugi. Nije to ništa posebno ni važno, zbirka likova iz stripa koji piju pivo, ali vjerujem da će naći one koji će i u tome uživati - istaknuo je autor izložbe Mato Pejić.

Ravnateljica Muzeja Mihaela Kulej kaže da je muzej povodom ovogodišnje teme posjetiteljima pripremio i pivo kao poklon, te da vjeruje će najavljeni koncert Rundek Cargo Tria premašiti i lanjske brojke posjećenosti, kada je Noć muzeja otvorio Mirko Ilić.

- Oduševljeni smo suradnjom s muzejom u Bjelovaru i portalom Pivnica.net i nadamo se da će se posjetitelji i ove godine uvjeriti da smo kao muzej spremni na nešto posve novo - kazala je Mihaela Kulej. 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica