Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Slaba točka

Izlazak u grad

  Biljana Kovačević           15.07.2018.         2438 pogleda
Izlazak u grad

Slaba točka, novela u nastavcima
Izlazak u grad, 23.
dio
Prethodna poglavlja

Djeca su odlučila da neće više sjediti u kući i žele da svi četvero izađu u grad. Pa što bude. Nije stigla osušiti odijelo do kraja, pa ga je onako polumokro navukla na sebe. A bila je zima. I bio je snijeg. Svi su još bili pod dojmom, ali pošto se već dva dana ništa nije dogodilo, osjećali su se malo ohrabrenije. Uz njih je bila ta prekrasna djevojka, tako krhka naizgled, a toliko jaka i hrabra iznutra.Netko drugi na njenom mjestu bi već davno odustao.

Bila joj je ženska potpora, onako kako samo žene znaju biti jedna drugoj. Netko tko je šuteći razumio i tko se trudio pomoći najbolje što je znao. Već je imala mjesto u njenom srcu. I bila joj je neizmjerno zahvalna. Nekome tko je volio njenog sina baš poput nje. I s kim je mogla razgovarati kao sa sebi ravnom, osim što je još posjedovala mladenačku snagu i domišljatost. Sigurna je da bi svima bilo daleko teže da kojim slučajem ona nije bila uz njih. Netom prije Božića i svih tih događanja, baš kada se spremala s prijateljicama na koncert, pokočila se. Kupala se u kadi i kad je bila gotova nije mogla izaći iz kade od nesnosnih bolova.

Legla je na rub kade i nekako prebacila nogu, pa tijelo i tako klečeći nad kadom ostala. Najprije je došla mama, ali nije ju uspjela podići. Došao je suprug. Ni on nije uspio. Majka je prebacila ručnik preko njenih golih leđa dok je suprug otišao po stolicu. Nadljudskim naporom i iz nekoliko pokušaja uspio ju je nekako posjesti na stolicu.

Nazvao je hitnu, a ona je plakala od bolova. Ne plakala, vrištala i ridala i neutješno plakala. Nije se mogla zaustaviti. Osjećala je da sva bol duše, svi nemili događaji koji su je zadesili u životu sada izlaze iz nje jer su sve brane popucale i više nije mogla ostati unutra. Suprug je stajao kraj nje i žalosnim, tihim glasom rekao: „Nemoj tako plakati! Biće sve u redu!“ No, ona se nije mogla zaustaviti. Bol je otjecala baš kao maloprije voda kojom se prala. Nakon pružene pomoći, gdje su jedva svi iz hitne stali u tu malu kupaonu, ostala je tako sjediti još dva sata. Bolovi nisu jenjavali i morala je čekati da popuste kako bi otišla u boravak. Kao što je bila gola, samo lagano zaogrnuta, tako se i osjećala slabom i nezaštićenom. Božićne i novogodišnje praznike provela je u krevetu. Na svu sreću, mama je bila tu pa je sve nekako štimalo.

Prolazili su dani, ali bol je bila jednaka. Od tablete do tablete i tek poslije dočeka pa sve do tog nemilog događaja kada je saznala da hitno mora na put, malo su popustili, ali još uvijek je šepala i trpila bol pri kretanju. Imali su samo osam sati vremena. Nikako nije znala kako će suprugu objasniti taj iznenadni put, no kako je bila sva u panici i mirno govoreći nije bila uvjerljiva, počela je divljati. Vikala je i udarala nogama po vratima i lupala vratima. Molila ga je samo da ju posluša, da krenu, da će mu kad sve prođe, detaljno ispričati, pa čak i ako ne bude u pravu, bar će znati da je sve učinila, sve što je bilo u njenoj moći. Unatoč nevjerici, prvi put u životu vidjevši ju takvu, poslušao je i krenuli su. U autu, iako je situacija bila sve samo ne normalna, on je šutio i vozio, a ona je pretvarajući se da je sve u redu tiho pjevušila uz radio, iako joj do pjesme nimalo nije bilo.

U sebi je odbrojavala sate i koliko im je još preostalo do izvršenja najavljenog. U jednom trenutku počela joj je ruka trnuti. To je bio znak. Mislila je da joj se tako vrijeme prikazuje, i ako joj ruka cijela utrne prije no što stignu, ako bude morao nju spašavati, neće stići na vrijeme tamo kamo su krenuli. Slala je panično poruke s pitanjima, no odgovori nisu bili utješni.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slaba točka