Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Virovitica

Izgradnja virovitičke obilaznice počinje u proljeće 2004. godine

        01.10.2003.         1667 pogleda
Izgradnja virovitičke obilaznice počinje u proljeće 2004. godine

VIROVITICA, 1. listopada – Virovitička obilaznica dobila je novu lokacijsku dozvolu, glavni projekt bit će gotov za otprilike mjesec dana, završen je elaborat o izvlaštenju zemljišta, do kraja siječnja 2004. godine trebala bi ova cesta dobiti građevinsku dozvolu, a izgradnja bi, kako se već i ranije najavljivalo, trebala započeti najkasnije na proljeće 2004. godine!

Te novosti o cesti koju Virovitičani sanjaju već desetljećima jer će rasteretiti prometnice kroz središte grada čule su se danas na sastanku koji su predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Vladimir Bizjak i njegovi najbliži suradnici, direktori pojedinih sektora unutar poduzeća održali u Virovitici s predstavnicima Virovitičko-podravske županije, gradova Virovitice i Slatine, te općina Pitomača, Špišić Bukovica i Lukač.
Virovitička obilaznica, bez pripreme i projekta, koštat će 75 milijuna kuna i u cijelosti će je financirati Hrvatske ceste. Obilaznica će biti duga 9,06 kilometara, širina ceste bit će 350+50 centimetara, a gradit će se i cestovni objekti preko željezničke pruge, preko ceste D2, četiri propusta i jedan prolaz ceste.

«BETERMENT»
Ono što je puno bliže od obilaznice uređenje je ceste od središta Virovitice prema Kapela Dvoru, točnije – što se tiče područja grada - cjelovita rekonstrukcija Ulice Matije Gupca. Iz sredstava za pojačano održavanje Hrvatske ceste za ovaj će posao izdvojiti osam milijuna kuna, a iz gradskog proračuna financirat će se propusti na cestama. Radovi bi trebali početi već sljedeći tjedan, a do zime očekuje se da će se napraviti četrdesetak posto posla. Ostatak će čekati proljeće.
Isto tako blizu je i modernizacija državne ceste D-2, koja će se financirati kreditima Svjetske banke kroz tzv. Program «Beterment». Na području Virovitičko-podravske županije tim su projektom obuhvaćene ceste Kloštar Podravski – Lozan, Lozan – Virovitica i Čačinci – Donja Motičina, ukupne dužine 45 kilometra. Vrijednost tih radova je 55 milijuna kuna.
Za redovno održavanje cesta u Virovitičko-podravskoj županiji Hrvatske ceste su ove godine osigurale 9,5 milijuna kuna, a jamac su i milijun eura «teškom» kreditu Županijske uprave za ceste kojim se financira uređenje županijskih i lokalnih cesta, kakva je, na primjer, i nedavno otvorena cesta do Prvog virovitičkog ribnjaka.

BRZE CESTE

Najodgovorniji ljudi Hrvatskih cesta danas su predstavnicima virovitičko-podravske, kopriviničko-križevačke, bjelovarsko-bilogorske i varaždinske županije predstavili, uz pomoć projektanata, i prometno-tehničke studije Podravske brze ceste, točnije njene dionice od Ormoža do Virovitice i brze ceste Vrbovec – Bjelovar – Virovitica. Obje su ceste u strategiji razvitka hrvatskih prometnica uvrštene u prvu skupinu prioriteta izgradnje, a njihovi dijelovi već su sagrađeni ili se grade gradnjom obilaznica oko većih gradova. Virovitička obilaznica dio je tih brzih cesta, a njen zapadni «krak», koji će se prvi graditi, dio je još jedne brze ceste: Kutina – granični prijelaz Terezino Polje. Nadamo se da će se tim brzim cestama omogućiti lakši DOLAZAK U Viroviticu, a ne ODLAZAK IZ nje.

Što mislite, hoćemo li konačno dobiti ovu obilaznicu? Na našem Forumu otvorili smo raspravu o ovoj temi, pa Vas pozivamo da se i vi uključite i napišete svoje mišljenje, stav, kritiku, osvrt..... KLIKNITE OVDJE i uključite se!

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Virovitica



Virovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.