Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Aktualnosti

Izgradnja pješačkih i pješačko-biciklističkih staza koje će povezati Viroviticu i Koriju

  virovitica.hr           31.10.2012.         2754 pogleda
Izgradnja pješačkih i pješačko-biciklističkih staza koje će povezati Viroviticu i Koriju

Hrvatske ceste d.o.o raspisale su postupak javne nabave za izgradnju pješačkih i pješačko-biciklističkih staza na relaciji od mosta preko rijeke Ođenice u Virovitici do nogostupa u Koriji. Postojeći nogostup u Strossmayerovoj ulici (obje strane ulice) proširit će se na 1,60 metara, u sklopu čega će biti postavljene i kanalice za odvod oborinskih voda, ukupne dužine 1700 metara. Izgradit će se i novi nogostupi, širine 1,20 metara, od Salona namještaja Palković do postojećeg nogostupa na južnoj strani ulice dužine 710 metarate ista dužina nogostupa na sjevernoj strani ulice.

Pješačko-biciklistička staza od benzinske pumpe INA-e do ulaska u naselje Korije bit će široka 2,20 metarate će biti potrebno i proširiti kolnik u dužini 220 metararadi izvođenja spoja biciklističke staze sa novom stazom. Dužina pješačko-biciklističke staze koja će povezati Viroviticu i Koriju iznosit će 1.150 metara.

Na pješačko-biciklističku stazu nadovezat će se nogostup u Koriji od ulaska u naselje do spoja sa postojećim nogostupom u dužini od 480 metara.

U sklopu projekta izgradit će se i novi slivnici za odvođenje oborinske odvodnje te je nužna izgradnja mosta preko melioracijskog kanala kao i prilagodba horizontalne i vertikalne signalizacije na djelu prelaska staze preko rampi čvorišta obilaznice grada Virovitice.

 Ukupna dužina pješačkih i pješačko-biciklističkih staza iznosi 5380 metara, a procijenjena vrijednost radova 3.500.000,00 kuna.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

MMMM
4.11.2012. 20:04
Ili da se popravi to što u maloj ulici usporedo s ovom gdje će se proširivati nogostup nakuplja voda ispred kuća čim malo više kiša pada, pa se ne može niti ući u dvorište. Plaća se komunalna naknada pa bi bilo logično da takve stvari budu uređene. Ili da se popravi šteta što je napravljena u Osječkoj gdje se kod gradnje ceste napravio tako strmi prilaz kućama da se s autom ne može ući u dvor. Mislim da je to ipak preće nego nogostup do Korije gdje skoro nitko niti ne pješaći. Pa to je otvorena cesta. Možda sam ja blesava. Više ne znam ni sama. Stvarno ne znam, nisam cinična.
Mikeš09
2.11.2012. 9:23
Umjesti izgradnje pješačko-biciklističkih staza i ostalih nepotrebnih radova do Korije primjerenije bi bilo da se obnove nogostupi po sporednim ulicama u gradu...


Još iz kategorije Aktualnosti