Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  To

Izgleda da je u meni problem

  Franjo Halusek           12.07.2009.         1814 pogleda
Izgleda da je u meni problem

Pomalo se približavam stanju, da postajem sam protiv «svih». Ili mi se to tako čini. A zašto je to tako? Je li problem u meni? I dok razmišljam hodajući nogostupom, nagazih na ništa drugo, nego pseće GOVNO i to vjerojatno od susjedovog  psa, koji je inače veliki ljubimac životinja. E samo mi je to trebalo! Kako ću sada u tramvaju «mirisati»? Usput sretoh poštara Duška, koji se veselo oglasi: «E baš dobro da vas vidim i da mogu uručiti POŠTU OD SUDA».

Samo mi potpišite ovdje, da ste primili! Dok sam čekao tramvaj i koji put pogledavao u sandale, odlučih pročitati što sam to dobio tako važno!? Kad ono OVRHA NA MIROVINU i to u iznosu 1160 kn mjesečno. A zašto? Za UVREDU ČASTI I UGLEDA. Kako to «lijepo» zvuči, samo da se ne spomene na koga se to odnosi i da se ne zna da se zapravo radi o nepostojećoj KLEVETI!? A iznos «sitnica», ukupno 70.000 kn. E baš sam dobro prošao, a mogao sam završiti i u zatvoru i to četiri mjeseca kao što me je to i presudio SUDAC K. BARKIĆ.

Ovako, zahvaljujući SUDKINJI D. ČAPELJ, koja mi je za neutvrđenu DUŠEVNU BOL «odmjereno» odrezala, vjerojatno po broju cipela koji nosim, ili možda u skladu opće krize u RH, iznos 1160 kn,  koji mogu sa svojih 66 godina života, mirne duše plaćati, svaki mjesec, vjerojatno sve do kraja života. Tako da više i ne moram ništa jesti, niti piti, a niti plaćati plin, vodu, struju i dr. Baš će mi biti lijepo i bezbrižno!? Dok sam čitao i promišljao ovako i naopako, zamalo me nije i pregazio tramvaj, jer sam se očigledno malo zanio. U zadnji čas sam se nekako izmaknuo. U tramvaju GUŽVA, nigdje slobodnog mjesta za sjesti. Stolice ni za lijek. Za utjehu lijepo je vidjeti stare osobe kako svi u pravilu stoje, što je vjerojatno znak da su još vrlo dobrog zdravlja, a i tako stalno sjede. A mladi? Svi odreda zauzeli mjesta i sjede.

Neko NOVO VRIJEME! Vjerojatno se odmaraju prije škole, ili možda poslije dobrog noćnog provoda. Što i nije za zamjeriti. No, mislim si: Kako bi bilo da nekoga od njih zamolim za mjesto!? Ipak, neću. U stvari bojim se, da ne bi bio pogrešno shvaćen, pa možda i optužen, za narušavanje javnog reda i mira!? Tko zna? Nastala su čudna vremena i sve je moguće. Kada mogu biti optužen za nepostojeću klevetu, zašto ne bi mogao biti i optužen za narušavanje javnog reda i mira? Izgleda da se kod nas lako napravi od muhe «slon», ali vrlo teško i nikako od trupca originalan i prepoznatljiv stolac!? Stoga mi je najbolje, ipak, da mirno i strpljivo stojim, a neka se mladi samo odmaraju. Pred njima je cijeli život, a ja sam i tako pri kraju prirodnog puta.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
13.7.2009. 8:03
Eto g Franjo sve ste dobro opisali, kad nesto može loše krenuti onda i krene, pa možete stradati i za narušavanje javnog reda Vi a ne Vaš susjed čiji pas sere okolo bez da njegov gazda uzme lopaticu i vrečicu i to počisti. No kako vidim naše pućanstvo doslo je tek do lekcije kako imati ljubimca ali i ne kako štititi bližnje od njihovih govana. U Zagrebu grade i vježbališta za tu klasu privilegiranih životinja a da problem govna nitko rješio nije. Šta da Vam kažem kad im pas doveden sa šetnje skače direktno u krevet i spava s njima.
A za te duševne boli možete zahvaliti novom režimu koji se štitio od domaćih kritizera tako da ih je uništavao s parnicama za duševne boli i eto zaživila ta praksa i među običnim ljudima i oni počeli zarađivati na toj tmi i tmuši.
Žao mi je i ne znam što da se tu radi, možda pitati naše duhovnike jer valjda imaju vremena da neki savjet daju.
Danica
12.7.2009. 23:43
E moj novinaru, a što si ti očekivao?Da će se oni, npr. Šeks tebi ispričabvati i da ćeš ti uvjeriti narod s kim ima posla!?A ima posla s n o t o r n i m lažovima koji pred milijunskim gledateljstvom imaju obraza hladnokrvno lagati. Istina, malo je Šeks zamuckivao, tražio prave pravničke riječi ili one koje trebaju uvjeriti da smo ti, i ja, i mnogi iz naroda stoka sitnog zuba, trebamo biti sretni što smo živi. Ovrha? Izdržat ćeš ti to, izdržali smo mi njih dugo godina! A onda će se dogoditi erupcija, vulkan zvani N A R O D rušit će sve pred sobom i konačno ih pomesti, kao crljeni vjetar što mete ali ne kao vjetar nego kao željezna metla. A do tada, ovrha, pa malo gladovanja, pa malo molitve Bogu...Važno da je sve po zakonu I STATUTU STRANKE... Dakle, trpjeti, trpjeti a onda....


Još iz kategorije To