Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Politika

Izbori 2017: Životopis nezavisnog kandidata za načelnika općine Špišić Bukovica Dubravka Bedekovića

  vn           15.05.2017.         2855 pogleda
Izbori 2017: Životopis nezavisnog kandidata za načelnika općine Špišić Bukovica Dubravka Bedekovića

Dubravko Bedeković rođen je 07. siječnja 1961. godine u Vojakovačkom Kloštru, općina Križevci , bio je četvrto dijete u obitelji, rođen od oca Kazimira, željezničara i majke Ivke, domaćice. Pri rođenju, sestra Višnja nadjenula mu je nadimak Buco, koji ga prati kroz cijeli život. 

U Špišić Bukovicu s roditeljima, sestrama Višnjom, Dubravkom i bratom Krunoslavom doselio je kada mu je bilo dvije i pol godine i do danas živi u Špišić Bukovici, za koju je sentimentalno cijelo vrijeme vezan. Osnovnu školu pohađao je u Špišić Bukovici, a srednju ekonomsku u Virovitici.  Do početka Domovinskog rata radio je u Zagrebu u Službi društvenog knjigovodstva i u Financijskoj agenciji u Virovitici. 17. rujna1991.nakon oslobođenja vojarne Virovitica, zadužuje pušku u 127. brigadi HV i 17.listopada.1991., kao vojnik ulazi na bilogorsko bojište od Pepelana do Jasenaša i sudjeluje u združenoj akciji ''Otkos''. A potom, kao zapovjednik, desetine, voda i satnije, preko Miokovićeva, Daruvara, Pakraca, dolazi nadomak Okučana., U ljeto !992. tri puta dragovoljno odlazi na ratišta BiH, zapovijedajući satnijom. Godine 1993. nalazi se na mjestu pomoćnika zapovjednika 127. brigade za psihološku djelatnost. S tog mjesta sudjeluje u osnivanju legendarne virovitičke 81. gardijske bojne ''Kumovi''. U ''Kumovima'', kao jedan od časnika, operativaca, planira, priprema i izvršava akcije: ''Bljesak'', ''Ljeto'', ''Oluju'' i ''Maestral'', koje su donijele slobodu RH i djelomično BIH..

Karijeru nastavlja kao profesionalni časnik u 2. gardijskoj brigadi. Kao 40%-tni, trajni invalid Domovinskog rata upućen je na redovni civilni četverogodišnji studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu koji je u redovnom roku završio. Umirovljen je u16.topničko-raketnoj brigadi 2009. godine u Bjelovaru.

Nakon umirovljenja, aktivira svoje članstvo u kulturno-umjetničkom društvu ''Seljačka sloga'' Špišić Bukovica, te je do danas u trećem mandatu na mjestu predsjednika ''Sloge'', s kojom nastupa na najznačajnijim folklornim manifestacijama u RH,''Vinkovalkim jesenima'','' Đakovačkim vezovima'', ''Božiću u Ciboni'', ''100% za Hrvatsku'', na Jelačić placu u Zagrebu i pred zagrebačkom katedralom.

Kao predsjednik mjesnog odbora u prethodnom mandatu, te kao općinski vjećnik u sadašnjem mandatu napisao je i ostvario dva projekta za Špišić Bukovicu koje je financirala Zaklada za razvoj civilnog društva ''Slagalica'' iz Osijeka. Projekt izgradnje ljetne pozornice u parku Čimen i očuvanje tradicionalnog pletenja košarica slamom, pod nazivom ''Od raži do pletenih suvenira'' koji je od Hrvatskog sabora kulture proglašen uspješnicom Virovitičko-podravske županije.

Oženjen je Dubravkom rođenom Gobac, učiteljicom razredne nastave zaposlenoj pri OŠ ''August Cesarec'' Špišić Bukovica. Roditelji su troje djece; sina Nevena diplomiranog inženjera građevine, kćeri Iskre diplomiranog pedagoga i nastavnika Njemačkog. I najmlađe kćeri Petre koja pohađa sedmi razred osnovne škole u Špišić Bukovici.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika