Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Politika

Izbori 2017: Životopis kandidata koalicije SDP-HSS-HNS Dražena Kurečića za gradonačelnika Virovitice

        14.05.2017.         1842 pogleda
Izbori 2017: Životopis kandidata koalicije SDP-HSS-HNS Dražena Kurečića za gradonačelnika Virovitice

Rođen sam 05.10.1973. u Virovitici. Oženjen sam i otac dvoje djece. U Virovitici sam završio osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje (matematičko-informatički smjer), te na Sveučilištu u Zagrebu sam završio Agronomski fakultet i stekao zvanje diplomirani inženjer agronomije – poljoprivrednih melioracija. Služio sam obveznu vojnu službu i stekao časnički čin natporučnika pješaštva. Imenovan sam od Županijskog suda u Bjelovaru za Stalnog sudskog vještaka poljoprivredne struke i procjenitelja poljoprivrednog zemljišta.

Zaposlen sam u Hrvatskim vodama, u kojima radim više od 10 godina, na radnom mjestu Višeg koordinatora za navodnjavanje, te sam od 2012.-2016. obnašao dužnost pomoćnika ministra zaduženog za rad Uprave vodnoga gospodarstva pri Ministarstvu poljoprivrede. Tijekom mandata pomoćnika ministra, imao sam čast predsjedavati Međunarodnom komisijom za zaštitu rijeke Dunav sa sjedištem u Beču, a koja okuplja 14 država članica i kao posebnog člana EU. Na neformalnim sastancima članica EU predstavljao sam Republiku Hrvatsku u svojstvu direktora voda, osobe koja predstavlja državu po svim pitanjima vezano uz vodno gospodarstvo. Kao pomoćnik ministra radio sam na izradi Zakona o vodama i Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva, te u nizu podzakonskih akata (uredbi, pravilnika itd.)

SDP-u sam se pridružio 1996. i tijekom svog političkog djelovanja obnašao sam sve funkcije na razini GO SDP Virovitica, od člana, zamjenika predsjednika i predsjednika GO Virovitica i člana ŽO SDP Virovitičko-podravske županije. U nekoliko mandata sam bio gradski vijećnik u Gradskom vijeću Grada Virovitice, kao i Predsjednik kluba vijećnika SDP-a.

U izbornu utrku za gradonačelnika Virovitice na predstojećim lokalnim izborima ušao sam sa željom za pobjedom na izborima, kako bih srušio lošu 14-godišnju HDZ-ovu vlast i promijenio sadašnje negativne trendove u pozitivne. Kao gradonačelnik želim Viroviticu vratiti na kartu poželjnih mjesta za investicijsko ulaganje koje će omogućiti rast i razvoj moga grada, i na taj način pretvoriti Viroviticu u mjesto poželjno za život i ostanak mladih. Želim Viroviticu gdje će mladi moći osnovati obitelj i izgraditi svoj obiteljski dom, a djeca će imati priliku za kvalitetno obrazovanje uz najmoderniju opremu, kako bi se što bolje pripremili kako za strukovna zanimanja, tako i za nastavak školovanja na sveučilištima diljem Europe.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika