Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

Izašlo novo izdanje brošure Želim biti mjastor - Vodič za odabir škole i zanimanja

        06.04.2013.         1511 pogleda
Izašlo novo izdanje brošure Želim biti mjastor - Vodič za odabir škole i zanimanja

Iz tiska je  izašlo novo izdanje publikacije „Želim biti majstor-Vodič za odabir škole i zanimanja" Hrvatske obrtničke komore - Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije. Knjižica je namijenjena učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima, cilj joj upoznati ih s obrtničkim zanimanjima kako bi lakše donijeli odluku koju srednju školu pisati nakon osnovnoškolskog obrazovanja. Publikacija koju je pripremio i uredio stručni suradnik za obrazovanje Franjo Petrić na 35 stranica donosi popis zanimanja koji će učenici moći upisati u školskoj 2013./14. godini, pregled svih industrijsko-obrtničkih i strukovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji s planom i uvjetima upisa učenika, detaljnim opisom programa i zanimanja i popisom licenciranih radionica za sklapanje ugovora o naukovanju.

Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije veliku pažnju posvećuje obrazovanju i školovanju kadrova za obrtnička zanimanja, a publikaciju, vodič za odabir škole izdaju tek rijetke komore u Hrvatskoj. „Imamo obvezu promicati i pomagati učenicima upis učenika u obrtnička zanimanja, posebice u ona deficitarna kao što su keramičari, zidari, krovopokrivači, tesari i mnoga druga zanimanja koja su danas zanimljiva tržištu rada", kaže predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Vladimir Ivoš.

Ove godine osnovnu školu u Virovitičko-podravskoj županiji završit će 1033 učenika. Za sve njih u njihovim matičnim školama bit će organizirano predstavljanje obrtničkih zanimanja i podjela ove brošure, a bit će prikazan i kratki dokumentarno-propagandni film „Što bi bilo da nema obrtnika i majstora". Uz predstavnike strukovnih škola obrtnička zanimanja učenicima će predstaviti urednik brošure Franjo Petrić.

„Ovim vodičem Hrvatska obrtnička komora želi pružiti sve potrebne informacije i tako pomoći izabrati školu i zanimanje koje će s radošću polaziti i s kojom će u budućnosti moći lakše i brže zaposliti ili nastaviti školovanje", kaže Petrić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo