Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Gospodarstvo

Izaslanstvo ureda za ekonomske poslove Veleposlanstva Mađarske posjeteilo Viroviticu: brza cesta osnovni preduvjet ravnopravne pozicije gospodarstva

  hgk           11.05.2018.         2517 pogleda
Izaslanstvo ureda za ekonomske poslove Veleposlanstva Mađarske posjeteilo Viroviticu: brza cesta osnovni preduvjet ravnopravne pozicije gospodarstva

HGK - Županijsku komoru Virovitica, posjetilo je izaslanstvo Ureda za ekonomske odnose Veleposlanstva Mađarske u Zagrebu - savjetnik za ekonomske odnose i voditelj ureda Károly Róbert Scherczer, tajnik za ekonomske odnose Botond Riczkó i djelatnica Marta Džeba.

Na poslovnim razgovorima iz Virovitičko-podravske županije iz HGK-ŽK Virovitica sudjelovali su direktor Milan Vanđura i viša stručna suradnica za međunarodne poslove Suzana Kolesarić, iz Razvojne agencije Vidra v.d ravnateljice Željka Vuković, iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ Sandra Novosel i iz Grada Virovitice i agencije, suradnici Dubravko Ćuk i Katarina Modrić.

Tema poslovnih razgovora bila je pogranična i prekogranična suradnja, gospodarski aspekti, sa rekapitulacijom dosadašnjih međusobnih gospodarskih aktivnosti i obima međusobne vanjskotrgovinske razmjene.

Akcentirana je potreba izgradnje suvremene cestovne prometnice na pravcu Pečuh -  Szentlorinc – Szigetvar – Barcs – Virovitica – Bjelovar – Gradec, te većem broju graničnih prijelaza.

Izgradnja brze ceste ovim prometnim pravcem osnovni je preduvjet ravnopravne pozicije gospodarstva s tih područja, prema članovima poslovne zajednice s ostalih područja, koji imaju izgrađenu adekvatnu prometnu infrastrukturu.

Mađari su naglasili da su ishodili sve potrebne dozvole i da je Mađarska država osigurala vlastita sredstva – bez EU, za izgradnju ovog pravca.

Istaknuta je i potreba izgradnje željezničke pruge od Virovitice do Barcsa.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo