Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Virovitica

Izašao posljednji broj popularnog Gradskog vodiča

  Goran Gazdek           05.12.2022.         3713 pogleda
Izašao posljednji broj popularnog Gradskog vodiča

Početkom prosinca na uobičajenim mjestima distribucije u gradu pojavio se posljednji, 324 broj vrlo popularnog Gradskog vodiča. Izlazio je 27 godina i donosio nam pregled kulturnih, društvenih, zabavnih, vjerskih i sportskih zbivanja u gradu, niz servisnih i korisnih informacija, imenik važnih telefonskih brojeva, vozni red vlakova i autobusa i podsjećao na značajne datume. Imao je redovne rubrike Kroz povijest, Crtice iz starih novina i Ekologija, a povodu jubilarnih godišnjica objavljivao je i prigodne feljtone (Kazalište Virovitica, Virovitički list).

Prvi broj izašao je 1. svibnja 1995. godine na 16 stranica u nakladi od 1700 primjeraka. Čitatelje je obavještavao o kulturno-sportskim događajima s prilogom Svibanj kroz povijest i desetak reklama. U prosincu iste godine već je imao 20 stranica, a posljednjih godina pedesetak. Od prvog broja na duplerici je bila tiskana karta grada.

<<< Stoti broj Gradskog vodiča

Idejni začetnik Gradskog vodiča, autor koncepta, urednik i izdavač Mijo Pavelko na posljednjoj strani, posljednjeg broja uz blagdansku čestitku je napisao: Hvala svima koji su u ovih 27 i pol godina, objavom oglasa potpomogli njegovu izlaženju. Hvala vama koji ste mi svakog mjeseca dostavljali podatke o predstojećim zbivanjima i događajima. Hvala mojim vjernim suradnicama Dubravki Sabolić i Jasni Grlica. Hvala svim suradnicima na pripremi i tiskanju vodiča. Hvala vama koji ste ga nesebično promovirali i udijelili svakom korisniku. Hvala vama dragi korisnici na nesebičnoj podršci. Bilo mi je veliko zadovoljstvo pripremati ga i uređivati za Vas“.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica