Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  HGK-Županijska komora Virovitica

Iz Virovitice krenula ovogodišnja akcija Kupujmo hrvatsko

        15.05.2010.         2027 pogleda
Iz Virovitice krenula ovogodišnja akcija Kupujmo hrvatsko

Prva ovogodišnja promotivna akcija Hrvatske gospodarske komore „Kupujmo hrvatsko" i „Vrijedne ruke" održana je danas na Trgu kralja Tomislava i Rusanovoj ulici u Virovitici. Više od stotinu tvrtki i obrtnika iz cijele Hrvatske, od kojih tridesetak iz Virovitičko-podravske županije ponudilo je Virovitičanima, po promotivnim cijenama, svoje proizvode i usluge unatoč kiši i hladnom vremenu.
Tijekom ljeta akcija će biti održana u svim županijskim središtima, a završit će 25. rujna u Zagrebu. Svrha akcije je promoviranje kvalitetnih i konkurentnih hrvatskih proizvoda osobito onih kojima je komora dodijelila znakove Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta uz intenciju da hrvatska industrija radi na osmišljavanju novih proizvoda koji će svoje mjesto naći na domaćem ali i zahtjevnom svjetskom tržištu. Znak  „Hrvatska kvaliteta" nosi 208, a „Izvorno hrvatsko" 104 hrvatska proizvoda. Podrški akciji koja se održava već po 13. puta pružili su saborski zastupnici Josip Đakić i Nada Čavlović Smiljanec i gradonačelnik Ivica Kirin. Obraćajući se sudionicima akcija predsjednik HGK-Županijske komore Virovitica između ostalog je istakao:  „Kod strateških investicija hrvatskog gospodarstva mora se voditi briga o nacionalnom interesu i poštivati standardi hrvatske kvalitete i norme koje predviđa zakon. Kvalitetni hrvatski proizvodi imaju sve moguće certifikate i deklaracije i pristup na sva svjetska tržišta. Institucije moraju primjenjivati zakon kako bi se i na našem tržištu našli samo kvalitetni proizvodi", rekao je Slamić.

Predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije govorio je o akciji „Vrijedne ruke" koja se održava po prvi puta."Cilj nam je, uz velike, predstaviti male i srednje proizvođače i promovirati autohtone proizvode", rekao je Novogradec naglašavajući kako kupnjom hrvatskih proizvoda spašavamo hrvatsku proizvodnju. U programu su sudjelovali Mažoretkinje Virovitice, KUD Virovitica, Kulturno umjetnički centar Virovitica i glumac Kazališta Virovitica Mijo Pavelko.  

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica