Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Iz prometa isključeno 6 školskih autobusa

        01.09.2010.         1835 pogleda
Iz prometa isključeno 6 školskih autobusa

VIROVITICA - Do početka školske godine ostalo je još pet dana, a ugovor o prijevozu učenika osnovnih škola iz mjesta boravka u škole još uvijek nije potpisan. On se svake godine obnavlja na temelju okvirnog sporazuma koji je Virovitičko-podravska županija potpisala s tvrtkom Čazmatrans 2009. godine, u skladu s provedenim postupkom javne nabave.
- Tako će biti i ove godine, a ugovor o prijevozuučenika je u fazi pripreme. Prikupljamo podatke iz škola, kako bismo utvrdili točan broj potrebnih autobusa. Predmet razgovora kolegija ravnatelja osnovnih i srednjih škola je poboljšanje stanja prijevoza, uvažavajući odredbe državnog pedagoškog standarda. Odnosi se to na sigurnost u vožnji, ali i vrijeme koje učenici provode u školi, u praznom hodu prije početka i nakon završetka nastave - izjavila je Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije.
Kada je sigurnost prijevoza u pitanju, 2.156 učenika Virovitičko-podravske županije, koliko će ih ove školske godine koristiti usluge prijevoznika, dijele sudbinu s učenicima iz ostalog dijela Hrvatske. Vozni park je uglavnom zastario, ali do sada srećom nije zabilježen ni jedan slučaj ugrožavanja života djece. No Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji s državnom inspekcijom sredinom svibnja ove godine obavila je nadzor nad školskim autobusima, kojima se svakog radnog dana u 14 osnovnih škola prevoze učenici.
Od 24 pregledana autobusa 18 nije imalo potvrdu o ispunjavanju posebnih uvjeta za vozila kojima se organizirano prevoze djeca, a šest autobusa bilo je tehnički neispravno te su odmah isključeni iz prometa. U nalazima se ističe da je kod svih nadziranih autobusa utvrđeno kako ne ispunjavaju uvjete prema Pravilniku za organizirani prijevoz djece.
Osim ostalih primjedbi, utvrđeno je da su pojedini autobusi u derutnom stanju, imaju rupe u podu, pa postoji opasnost od propadanja djece. Neispravnim autobusima nisu radile kočnice, svjetla ili žmigavci, a pojedini nisu imali ispravne uređaje za upravljanje.

5,7 MILIJUNA ZA PRIJEVOZ DJECE

“Za školsku godinu koja za nekoliko dana počinje, inzistirali smo na unapređenju kvalitete sigurnosti djece u školskim autobusima. Ima pomaka u voznom parku, ali to ipak ovisi o prijevozniku. Prema dokumentaciji koju smo dobili, svi autobusu zadovoljavaju pravila za siguran prijevoz, izjavio je župan Tomislav Tolušić. U prošloj školskoj godini za prijevoz učenika osnovnih škola izdvojeno je 5,7 milijuna kuna, koliko je planirano i ove školske godine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
2.9.2010. 22:12
Od vodeće prijevozničke tvrtke u regiji došli smo na prosjački štap . Šta smo sve uništili ,budemo se kajali kad tad.Nije bilo nikad interes lokalne samouprave da se ovak prijevoznik osloni na zdrave temelje i u tome je problem.


Još iz kategorije Virovitica