Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Sponzorirano

Ivo Josipović na sučeljavnu u Novostima

        29.11.2009.         2064 pogleda
Ivo Josipović na sučeljavnu u Novostima

"Sanaderovo naslijeđe je loše. Ostavio je lošu moralnu i političku poruku jer nije progovorio ni riječ o tome zašto napušta premijersku funkciju, a u posljednje vrijeme pokazuje se sve veća upletenost ministara iz vladajuće stranke u ozbiljne afere.

U nekim drugim zemljama sve bi to već bilo dovoljno da Vlada padne, ali kod nas očito postoji povećan prag tolerancije na korupcijske afere. Nadam se da će pravosuđe smoći snage da rasvijetli sve te afere i da utvrdi odgovornost bez obzira na politički rang počinitelja" - komentirao je Ivo Josipović na samome početku sučeljavanja u organizaciji redakcije samostalnog srpskog tjednika "Novosti".

Na pitanje voditelja Rade Dragojevića koliko će se i po čemu razlikovati od sadašnjega predsjednika Stjepana Mesića, Ivo Josipović je odgovorio: "Cijenim ono što je predsjednik Mesić učinio za svoga mandata i njegov doprinos razvoju demokracije u Hrvatskoj. Inzistirat ću više na pravnoj državi i odgovornosti za korupciju i kriminal. Imat ću aktivan odnos prema pitanjima stabilnosti u regiji, što je važan cilj, uz glavni vanjskopolitički cilj - ulazak Hrvatske u EU."

Među ostalim mnogobrojnim pitanjima, izdvajamo ono o odnosu prema Bosni i Hercegovini. "Strateški je interes građana u BiH, kao i susjednih joj država, da BiH bude stabilna i dobro uređena država tri jednakopravna i konstitutivna naroda, a jedini pozitivan rezultat u pregovorima o uređenju BiH je onaj oko kojega se slažu sva tri naroda."

U sučeljavanju s protukandidatkinjom Vesnom Pusić polemički tonovi osobito su se pojavili u vezi s pitanjem 12. izborne jedinice. "Srpska nacionalna manjina ima oko 200 tisuća birača, a u 12. izbornoj jedinici glasuje ih oko 25 tisuća. Zbog toga zastupnici 12. izborne jedinice ne mogu tvrditi da su ekskluzivni predstavnici nacionalnih manjina, nego to čine i druge političke stranke. SDP je formulirao prijedlog gdje se manjinama jamči dopunsko pravo glasa. No apsolutno na duži rok u Hrvatskoj mora funkcionirati zajamčena reprezentativnost nacionalnih manjina" - naglasio je tom prilikom predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović.

Na popodnevno sučeljavanje Ivo Josipović stigao je nakon obilaska četiriju zagrebačkih tržnica - utrinske, tržnice na Savici, one u Dubravi i u Sesvetama. Između srdačnih susreta i razgovora s građanima, prodavačima i prodavačicama, a u društvu s dogradonačelnikom Zagreba Ivom Jelušićem, Ivo Josipović medijima je izjavio: "Mnogi se sada zalažu za borbu protiv korupcije, ali građani će odlučiti koga u toj borbi smatraju vjerodostojnim."

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

xxll
30.11.2009. 7:55
jako loše naslijeđe je ostavio Sander:

Bingo
Barba Luka: Zar želite da smijenimo cijelu Vladu?
Luka Bebić smatra, kao i njegova stranka, ali i premijerka Kosor, da Kalmeta nije mogao znati što se sve događa u njegovom resoru te ne vidi njegovu političku odgovornost.
"Je li moguće da jedan ministar, koji u svom resoru ima ceste, željeznice, avionski promet, more, može znati sve što se događa", upitao je predsjednik Sabora Luka Bebić novinare koje je zanimalo misli li da Kalmeta ništa nije znao o brojnim aferama u njegovu resoru.

"Galama i hajke ne vode ničemu. Mi u našoj državi stvaramo takvo raspoloženje da više nitko nigdje ništa neće pokretati, nikakve inicijative, jer se ljudi plaše da će ih neke novine prozvati, a za tri dana doći će policija", istaknuo je

Bebić je odbacio nagađanja da je uhićeni predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo "njegov kadar".
UPRAVO TO SE I ŽELI POSTIĆI KROZ MEDIJE, JER DRŽAVNE INSTITUCIJE NE RADE SVOJ POSAO


Još iz kategorije Sponzorirano