Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Dossier Fimi media

Ivica Kirin od USKOK-a traži oprosnicu

  i.t./Večernji list           06.10.2010.         2941 pogleda
Ivica Kirin od USKOK-a traži oprosnicu

Bivši ministar policije Ivica Kirin trenutačno je u ozbiljnim pregovorima s USKOK-om ne bi li si ishodio takozvanu "oprosnicu". Riječ je o tome da je Kirin spreman u potpunosti priznati da je iz MUP-a izvlačio novac za Fimi mediju i pritom razgolititi okolnosti pod kojima je pristajao na štetnu "suradnju" s marketinškom tvrtkom Nevenke Jurak, bliske prijateljice Mladena Barišića, šefa Carine i HDZ-ova rizničara.

Zauzvrat bi se Kirin riješio statusa osumnjičenika protiv kojega je izvjesno otvaranje istrage i dobio bi status svjedoka.

U USKOK-u, međutim, doznajemo da pogodba s bivšim ministrom koji je na račun Fimi medije na temelju fiktivnih ugovora plasirao oko 17 milijuna kuna, neće ići baš glatko.

- Pa neće Dinko Cvitan dijeliti oprosnice poput rimskih papa - bila je opaska koju smo čuli u USKOK-u kada smo pitali kakve su Kirinove šanse da se od osumnjičenika premetne u svjedoka.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

anakonda
11.10.2010. 16:28
mastermind
probaj to učiniti, ne gine ti 10-tak godina bez obzira koliko bi uspio uzeti love iz trezora!!!!
mastermind
10.10.2010. 11:48
Šta bi bilo da ja npr danas provalim u banku, razvalim sef, natrpam u torbe koji milijunčić...i kad me policija uhvati ja kažem da me mama nagovorila, i zatražim oprosnicu? Ista stvar, zar ne? :D
anakonda
9.10.2010. 13:38
svaki gospodarski i svaki drugi kriminal ime i prezime.
kada su krali nisu druge pitali kako podjeliti, a sada neka i sami odgovaraju za ono što su učinili!!!!!!
ivan2
8.10.2010. 23:09
Minimalna kazna za lupeže ma koje oni vele bili da se ovaj naš dug podijeli na one koji su u strankama omnašali vlast u ovih 20 godina i nikomu to nikad takvo što nebi palo na pamat, Uostalom sve su oni to i uzeli !!
mastermind
8.10.2010. 21:48
Mislim da nijedan hdz-ovac neće biti osuđen...
anakonda
8.10.2010. 21:42
platiti je fantastična. A zašto? Radi primitivnog ega i divljaštva nekolicine idiota.
anakonda
8.10.2010. 21:39
Zar već nismo shvatili što prevladava u hrvatskom društvu? Zar nismo već odavna to mogli shvatiti? Vidim, neki bi još čekali. Ali, tko čeka, ne dočeka. Nažalost, prevagnuti će- šizofrenija. Ovo je duštvo šizofreno_ jedno ispovijeda i vjeruje, a drugo radi. Sasvim logično, jer drugačije ne može. Tako je naviklo. Ipak, van pameti i vrhunac bolesti je stav DORH-a i USKOKA-a kako će oprostom grijeha većini, a kažnjavanjem jednog, i vidi vraga- bivšeg kriminalca, trajno i konačno riješiti pitanje korupcije i organiziranog kriminala. To ne samo da nije moguće, nego upućuje na koruptivno stanje svijesti samog Mladena Bajića i njegova pobočnika Cvitana. Kako netko njihova kalibra uopće može doći na tu suludu ideju? Kao da ne shvaćaju da je to nevjerojatno opasna igra, po kojoj je sve dopušteno, ako se ima na koga svaliti krivica. Međutim USTAV je više nego jasan: nitko se ne može osloboditi osobne odgovornosti pozivanjem na više naloge. Nevolja BITANGI je u činjenici da nije Sanader jedini šef institucionalne zločinačke organizacije višeg stupnja. On je JEDINI bivši. Polančec ili Barišić jesu BIVŠI, ali kao dokazane marionete, nisu šefovi nikada ni bili. Jadranka Kosor, Šeks, Kirin i mnogi drugi snose odgovornost jednaku, ako ne i veću od Sanadera. Naime, Sanader je odstupio, a oni su nastavili istim tempom tamo gdje je on stao. To što nisu znali tko im glavu nosi, nije opravdanje za neodgovornost. Sve ovo je međutim igra za naivne. Temeljni problem KORUPTIVNE svijesti je kako dokazati smisao postojanja institucionalne zločinačke organizacije. KAKO dokazati nedokazivo? ČEMU služe državne institucije koje su se otrgle kontroli, izgubile smisao postojanja i stvaraju fantastične štete? Zar nam ne bi bilo daleko bolje da bar ta magarad više ne radi štete. Neka apsolutno NIŠTA NE RADE i štete bi bile daleko MANJE. Ovo što rade kao i nastojanje da stvore privid napretka je žalostan čin bezumlja i beskarakternosti. Cijena koju ćemo zbog toga
anakonda
8.10.2010. 13:19
onaj tko zna
"Najveće su lopuže u HNS-u i SDP- u ( INA, Pliva , hoteli , brodogradilišta .... ) , pa se pojačava hajka na HDZ, kako bi se crveni opet dočepali vlasti i prikrili svoja zlodjela! "
ovom je kometar s jednog portala:

ovim hdz-ovcima je bunika spržila mozak jer kako objasniti da hdz hapsi hdz-ovce, a neće sdp-ovce??
i onda se žale da im se svi smiju????????
ali me ne čudi da su pojednci u hdz "pukli" ali me čudi za jacu:

Američki SEC: Hrvatski mediji lažu
Business.hr/ Hina
Američka Komisija za burze i vrijednosnice (SEC) u ponedjeljak je opovrgla vjerodostojnost izvješća nekih hrvatskih medija, prema kojima je ona "potvrdila" dostavu spisa o aferi Daimler hrvatskim vlastima s imenima osoba koje su primale mito, ističući da "NE KOMENTIRA DOKUMENTE koji nije učinila JAVNIMA".
A DRUGA JE STVAR ŠTO JE CIJELO VRIJEME ŠUTILA O ISTOME, A NAVODNO JE ZNALA?????
ZAR SE NIJE OGRIJEŠILA O ZAKON HR, ONA PRVA?
Feral
8.10.2010. 11:49
Iako sam tehničke struke, malo čitam kazneni zakon i ne mogu pronaći pojam oprosta.
Oprost bi u tehničkom riječniku ustvari bio perpertumobile. Stroj koji radi a ne troši energiju.
Jer ako kradeš dobivaš oprost , to bi nekako bio ekvivalent tehničkoj napravi koja radi a ne troši energiju. A da naši pravnici na funkcijama ( nadaleko poznati po pravednosti ) patentiraju ovaj izum i dobiju Nobelovu nagradu i tako zarade još malo ?
anakonda
8.10.2010. 8:49
da li će kirin dobiti oprosnicu?
u svim odgovornim tvtkama kada se uhvati radnik da potkrada firmu dobiva otkaz, ali ne zbog toga što je otuđio neku svotu novca već zbog drugih djelatnika.
ako bi se nekima oprostilo, to bi onda bio zov za druge da isto učine bez kazne.
osim toga u ustanovama poput banke se taj podatak upisuje u radnu knjižicu, pa se ti onda zaposli kod drugoga poslodavca!!!!!!!!!

baš me zanima da li će biti u radnu knjižicu kirina biti upisan isti podatak.
davidcar
7.10.2010. 21:43
PARE, PARE PKREĆU SVE, POLITIKU... I NAJVIŠE POLITIKU.
Kako je naš narod jadan. Za ćevape se kupe. Ej, za ćevape. SRAMOTA
zzzz
7.10.2010. 21:21
kao se povijest ponavlja?

Bazilika svetog Sanadera u Zagrebu

Katolička crkva prodavala je oprost grijeha financirajući time izgradnju Bazilike svetog Petra u Rimu. Uskokovci prodaju oprost grijeha kako bi sagradili optužnicu protiv Ive Sanadera. Svima onima koji su po njegovu nalogu reketarili državne tvrtke, oni koji su šutke i bez ikakvog otpora pristajali na takvu pljačku jer im je to garantiralo opstanak u Vladi, stranci ili državnom poduzeću, grijesi bi mogli biti oprošteni. U zločine je bila umiješana čitava organizacija, a u zatvoru bi mogao zaglaviti samo njezin vođa. Ne zvuči baš pravedno, ali pravda je prikladno rastezljiva. Otprilike kao i vjera.
ivan2
7.10.2010. 16:25
"boris"apsolutno si u pravu samo ako se postaviš da si u jednoj stranci koja ti dala ono što te ne pripada :nasilje , novac posao , pravo da nekog iskorištavaš ,nasilno seksaš , omalovažavaš i zapravo radiš što hoćeš! Jeli to moralno sa bilo kojeg stajališta to Vas ne brine. Volio bih od Vas čuti mi smo to sve radili i zato se kajemo a ne ovako obratno "svi su lopovi a mi smo OK.Sram Vas bilo koliko ste svom narodu učinili zla i nevolja!
guru3977
7.10.2010. 14:09
priznajte da je KIRIN ipak mnogo učinio za viroviticu! tko je prije njega bio planetarno poznat iz viRovitice? nitko!
ljude poput njega je još 1975 predvidio B. BUŠIĆ:
U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:

„ ... Da smo složni i čestiti davno bismo imali državu. A bit će nje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ...“[4]

„... No kad se OSLOBODIMO srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako TEK NAŠI KRADU. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas NAŠI budu krali te PRODAVALI svjetskim jebivjetrima i MAKRO lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti NAJVEĆE i NERJEŠIVO pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?“[5]

boris
7.10.2010. 12:50
nedirajte kirina toje posten covjek . i zahvalimose tom covjeku za sve ono stoje uradio za viroviticu. zivio ivica kirin.
Lynx
7.10.2010. 12:40
Kod nekog privatnika da ga se ima pod kontrolom...
guru3977
7.10.2010. 11:29
pa gdje bi onda kiro radio, svagdje imaš mogućnost biti nemoralan osim u flori, da čistiš zelene površine?
Lynx
7.10.2010. 11:14
Nema oprosta, lopov je tko krade al i tko ljestve drži!
I nikada više posao vezan za neku blagajnu.
guru3977
7.10.2010. 11:07
netko je napisao pravi činjenicu za razmišljanje pojedincima, na vt.info:

uskok, dorh, bajić, turudić, hdz.....možda kirinu oproste ali Bog, sumnjam. a kirin je katolik.
što bi tek bilo ga je agnostik ili ateista......?
mika
7.10.2010. 9:07
Pobogu ljudi pa gdje je ovdje MORAL! Nije bitno hoče li biti osumljićen, osuđen ili oslobođen , normalan čovjek bi se izvinio narodu i otišao pognute glave. Da je morala.
guru3977
7.10.2010. 8:18
SVE SE češće čuju prijedlozi za promjenom himne jer hrvatska više nije "naša" već prodana strancima, zadužena kao grčka, pokradena uništena.....evo jednog prijedloga:

Još Hrvatska ni propala
Još Hrvatska ni propala dok mi živimo,
visoko se bude stala kad ju zbudimo.
Ak je dugo tvrdo spala, jača hoće bit,
ak je sada u snu mala, će se prostranit.
Hura! nek se ori i hrvatski govori!
Ni li skoro skrajnje vrijeme da nju zvisimo,
ter da stransko teško breme iz nas bacimo?
Stari smo i mi Hrvati, nismo zabili
da smo vaši pravi brati, zlo prebavili.
Hura! nek se ori i hrvatski govori!
Oj, Hrvati braćo mila, čujte našu riječ,
razdružit nas neće sila baš nikakva već!
Nas je nekad jedna majka draga rodila,
hrvatskim nas, Bog joj plati, mlijekom dojila.
Hura! nek se ori i hrvatski govori!

tekst je kajkavskom jer zagorec tito je stvorio jugu, zagorec tuđman hrvatsku a dalmatinci i ...... je pokradoše.
guru3977
7.10.2010. 7:52
ma ništo od toga biti neće jer se u hrvatskoj sve ispod 10 mil. eura ne smatra lopovlukom, evo i dokaza:

ZA KAJANJE NIKAD NIJE KASNO
USKOK Kirinu oprostio Fimi mediju?

USKOK je posljednjih dana ispitao većinu direktora i ministara koji su poslovali s Fimi medijom i većina njih je dobila `oprosnicu`, a među njima je i bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, neslužbeno doznaje HTV, dok Večernji list zasad piše da je Kirin tek u pregovorima za `oprosnicu`
Kirin je trenutačno u ozbiljnim pregovorima s USKOK-om kako bi dobio `oprosnicu`. Naime, budući da je progovorio, protiv njega, s obzirom na to da bi svjedočio, NE BI BIO POKRENUT POSTUPAK. ????????????????

znači u hrvata mazneš lovu, priznaješ kazneno dijelo i uskok ti onda oprosti sve!!!!!

pa to izgleda kao da ideš na ispovijed u crkvu a ne na ispitivanje kod uskok-a ili dorha?????????
HDZ STVARNO ZNA!

mastermind
6.10.2010. 22:42
Anakonda, ništa novo od HDZ-ovaca, pa i Hebrang je za Rončevića "stavljao ruku u vatru"....hehe:))
Rođo
6.10.2010. 21:17
Da je Kiro prosviro to smo čuli ali nismo znali koji insatrument. A prema svemu sudeči mogao bi biti klavir!
anakonda
6.10.2010. 20:39
kako komeniraju drugi slučaj kirin:
06.10.2010. u 20:33h tom2802 je napisao/la:
društvo drago, kod tite se kralo, slažem se, slažem se i sa time da to nije u redu, ali kod tite se IMALO što krasti, ljudi su proizvodili (stvarali) nove vrijednosti, a ovi danas kradu, pa uzimaju kredite, pa opet kradu, pa opet vade kredite za to što su ukrali, pa dokad brate mili. tonemo sve dublje. TKO će vratiti taj novac koji oni uživaju. lijepo je danas kajin rekao " za boga miloga, pa kad ćete već jednom otići sa vlasti".

06.10.2010. u 20:33h dvrd je napisao/la:
Ma nemam ništa protiv Kire, ali nevjerovatno mi je da netko kaže: Malo smo krali, ali su mene sve to oni nagovorili. Da mu je Barišić rekao: Ajde Kiro skoči kroz prozor, Kiro bi zasigurno skočio.

06.10.2010. u 20:17h dokad_Imbecilizam? je napisao/la:
dok si bio ministar bio si lovac i ubijao divlje prasce

danas si ti ta ista lovina !

kiro po tko zna koji put proslavio viroviticu!
anakonda
6.10.2010. 20:27
Kirin: Sve što sam radio, radio sam časno, moralno, pošteno i odgovorno

i sad ti vjeruj hdz-ovcima, danas jedno, sutra drugo, prekosutra.....


Još iz kategorije Dossier Fimi media