Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Virovitica

Ivica Kirin - gradonačelnik Virovitice

        31.03.2003.         1452 pogleda
Ivica Kirin - gradonačelnik Virovitice

kliknite za vecu slikuVIROVITICA, 31. ožujka - Ivica Kirin (HDZ) izabran je, kako je i očekivano, za novog gradonačelnika Virovitice. Podržali su ga stranački kolege iz HDZ-a, koalicijski partneri HSP i HKDS, te HSS, HNS i Libra, a suzdržana su bila tri vijećnika SDP-a i dva izabrana s Nezavisne gradske liste.
Obraćajući se nakon izbora gradskim vijećnicima i građanima Virovitice koji su konstituiranje Vijeća mogli pratiti u izravnom radijskom prijenosu, Kirin je rekao da će nastojati ne ponavljati greške prethodnika i surađivati sa svima, angažirajući sposobne a ne podobne ljude. Pozvao je sve na zajedništvo, da se "zaboravi hrvatski jal i probudi lokalpatriotizam koji je Virovitici nedostajao".
Zamjenik gradonačelnika je Zvonimir Šimić (HSP). Njega su podržali HDZ, HKDS, HSS i Libra, protiv je bio SDP, a suzdržani NGL i HNS.
Zlatko Lanšćak (ovaj puta u dresu HKDS-a) ponovno je sjeo na mjesto predsjednika Gradskog vijeća i to dobrano zahvaljujući glasovima HSS-ovog vijećnika Siniše Prpića i vijećnice Libre Nade Bartolić. Za Lanšćaka je, naime, glasovalo 11 vijećnika, a jedan se u tome glasovanju i "izgubio". Protiv Lanšćakovog imenovanja bili su SDP, HNS i NGL, a sudržan je bio haesesovac Branko Svoboda.
Lanšćakov zamjenik je dr. Stjepan Feketić kojega su podržali HDZ, HSP, HKDS, HSS, HNS i Libra, suzdržan je bio NGL, a protiv SDP.
kliknite za vecu slikuU Gradskom poglavarstvu, uz gradonačelnika i zamjenika, bit će na prijedlog novog gradonačelnika Dinko Filipović (zadužen za obrt, gospodarstvo i malo i srednje poduzetništvo), Lahorka Kovač (financije, socijalna skrb i zdravstvo) i Slavko Rajnović (graditeljstvo i stambeno-komunalni poslovi) iz HDZ-a, te Miroslav Pažin (poljoprivreda) iz HKDS-a i Zdenko Hercigonja (društvene djelatnosti) iz HSP-a. Glasovalo se pojedinačno a sve su ih podržali HDZ, HSP, HKDS, HSS, HNS i Libra. NGL je bio suzdržan za sve kandidate, a SDP je glasovao protiv Pažina i Hercigonje.
Kandidate koalicije koja je od ponedjeljka preuzela izvršnu vlast u gradu, i koja u Vijeću ima deset mandata, HSS, HNS i Libra podržali su uz obrazloženje da su grad i građani predugo trpjeli zbog nesuglasica među političarima, ali su najavili da će biti vrlo kritična oporba u Gradskom vijeću. SDP i Nezavisna gradska lista već od samog početka su pokazali da ne namjeravaju dati podršku novoj vlasti.
Da ne žele gubiti vrijeme pobjednici prijevremenih izbora pokazali su i time što su već na prvoj redovnoj sjednici, održanoj odmah nakon konstituiranja, skupštinama komunalnih poduzeća «Virkom» i «Flora» predložili izmjene sastava nadzornih odbora. Prihvate li skupštine komunalnih poduzeća te prijedloge u Nadzornom odboru "Virkoma" bit će Željko Iharoš, Josip Đakić i Zdravko Kovačević, a u Nadzornom odboru "Flore" Zdravko Per, Zvonko Kožnjak i Ivan Grlica. Libra, HNS, SDP i NGL bili su suzdržani pri glasanju o ovim prijedlozima, a pri glasanju o prijedlogu za sastav Nadzornog odbora "Virkoma" pridružio im se i Branko Svoboda (HSS)
Glasanje o prijedlogu da se van snage stavi odluka Gradskog vijeća od 28. veljače 2002. godine, kojom se za odluke skupština komunalnih poduzeća mora tražiti suglasnost Gradskog vijeća odgođeno je za slijedeću sjednicu jer se pravnici u Gradskom vijeću nisu mogli dogovoriti je li ovo opći ili pojedinačni akt i treba li se o njemu, prije Gradskog vijeća, izjasniti i Gradsko poglavarstvo.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica