Banner
Sabor: Oprečni stavovi oko ustavnosti odluke o obuci ukrajinskih vojnika
Banožić: Postoji sprega između Milanovića i Franka Vidovića
SPH: Napad na policajce vozilom treba kvalificirati kao pokušaj ubojstva
Građani će od sutra moći nabaviti početni paket eurokovanica
DP: Školama i vrtićima imena djece žrtava Domovinskog rata
Večernji list: Može li Alketbi glasati na skupštini dioničara Fortenove?
Jutarnji list: FBI u Trogiru zbog jahte Putinova kuma

  Dossier Turudić

Ivan Turudić bježao policiji? Prebrzo vozio pa dobio 1000 kuna kazne: „To je glupost, nisam bježao od policije!“

  dnevnik.hr           24.09.2019.         2959 pogleda
Ivan Turudić bježao policiji? Prebrzo vozio pa dobio 1000 kuna kazne: „To je glupost, nisam bježao od policije!“

Ivan Turudić je 20. siječnja ove godine u 16.46 sati snimljen je kako se sjevernom bjelovarskom obilaznicom vozi brzinom od 132,5 kilometra na sat tamo gdje je ograničenje brzine 80 kilometara. Policijski presretač ga je htio zaustaviti, no Turudić je samo produžio piše dnevnik.hr

“Vozača smo pokušali zaustaviti kod Barutane na način da smo ga prestigli i upalili svjetlosnu oznaku na presretaču ‘Policija – slijedite nas’. Vozač je unatoč tome nastavio kretanje, pa je zaustavljen drugi put kod skretanja za mjesto Diebali”, svjedočio je policajac na bjelovarskom sudu, vidi se iz presude koju je 24. rujna objavio sud. 

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu četiri puta je pozivan na ročište. Tri poziva uopće nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao.

"Na temelju čega je sud zaključio da okrivljenik očigledno izbjegava primitak sudskog poziva", stoji u obrazloženju presude.

"Nisam bježao od policije! To je glupost! Ma, kakav bijeg", kazao je Turudić za Jutarnji list nakon objave presude. "Točno je da je na zaobilaznici vozilo bilo iza mene, pa me onda prestiglo i usporilo. Tako su me pratili nekoliko kilometara, no ja nisam znao da je to policija. Tek kada su me odlučili zaustaviti upalili su svjetla i znak 'Policija' i tada sam se zaustavio. Sve je to vidjela i moja supruga koja je bila sa mnom", rekao je Turudić.

Kazao je i da je od policije dobio prekršajni nalog kojim je za prebrzu vožnju kažnjen s 1000 kuna i da se na taj nalog žalio. Poziv na sud u Bjelovaru, tvrdi, nikad nije dobio, kao ni odluku tamošnjeg Općinskog suda.

Turudić je dobio kaznu od 1000 kuna. Ako je plati u roku od 30 dana od primitka presude, može platiti samo dvije trećine. Dužan je platiti i 225 kuna sudskih troškova.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

rodjo orban
25.9.2019. 12:18
Ja szam vozio Turudicev auto ,,ende tema !! Objavito na Jubitu.
Turudic szvojim iszjavama jede ladna govna,,a ima szi od domoljublja zsa burek priustit..


Još iz kategorije Dossier Turudić