Banner
Plenković: Spremni smo prihvatiti kvalitetne oporbene amandmane
Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najviše studenata na anglistici - 120
Milanović nazvao Stožer paraustavnim tijelom
Jandroković: Opet jedna Milanovićeva kontroverzna izjava
Plenković: Optužbe na račun Stožera su ponavljenje, recikliranje tema
Capak ne želi reći koliko je ispričnica za samoizolaciju potpisao
Plenković: Ubrzat ćemo procedure posvajanja djece

  Izbori 2020

Ivan Begović: Stavimo Slavoniju i Podravinu na prvo mjesto. Osnovni zadatak gradnja brze ceste

  pr           03.07.2020.         444 pogleda
Ivan Begović: Stavimo Slavoniju i Podravinu na prvo mjesto. Osnovni zadatak gradnja brze ceste

Na listi broj 11 koalicije HNS i HSS- Braća Radić, na poziciji broj 6 nalazi se kandidat Ivan Begović iz Pitomače. Kao bivši župan Virovitičko-podravske županije spreman je iskoristiti svoje bogato iskustvo i pod motom "Stavimo Slavoniju i Podravinu na prvo mjesto" boriti se za stabilniju, slobodniju i sigurniju budućnost kror četiri programska stupa: obrazovanje i zdravlje, gospodarstvo, državna uprava i građani. S Ivanom Begovićem razgovarali smo o iskustvima vođenja županije i koliko mu ona mogu pomoći u realizaciji predizbornog programa u parlamentu i predizbrom programu. 

Stanovnici Virovitičko-podravske županije pamte Vas kao župana u razdoblju od 2001. do 2005. godine. Na to ste mjesto došli nakon dugogodišnje vladavine HDZ-a i svom predizbornom letku podsjetili da ste bili jedini župan koji nije iz stranke. Što je obilježilo Vaš mandat? Koje bi rezultate danas istakli i što ste planirali, a da niste stigli napraviti?
-
Moj je mandat obilježen niz projekata u školstvu iz kojih izdvajam novu strukovnu školu, novu osnovnu školu u Dinjevcu, izgradnju osnovne škole u Gornjem Bazju. Istakao bih i projekte u zdravstvu - Opća bolnica u Virovitici, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, Zavod za javno zdravstvo "Sveti rok", Ljekarna Virovitičko-podravske županije. U vrijeme dok sam bio župan izgradili smo sportske dvorane u Gradini i Špišić Bukovici, modernizirali lokalne ceste i mostove, radili na katastarskim izmjerama zemljišta u jedinicama lokalnih samouprava. Ono što nisam uspio u mandatu, mada je bilo sve pripremljeno do lokacijske dozvole, je prometna izoliranost Virovitičko-podravske županije. Do današnjeg dana najveći je izazov nastavak izgradnje brze ceste Sv.Helena- Virovitica- Osijek. To će mi biti najveći izazov ako mi birači dadu povjerenje.

Nezadovoljni radom i djelovanjem HSS-a napustili ste tu stranku priključili se HSS-u Braća Radić. Što Vam je smetalo u HSS-u i jeste li u novoj stranci "seljačkog" predznaka našli ono čega nije bilo u HSS-u?
-
Kada mi je 2005. godine izašao mandat župana skretao pozornost da HSS ne radi dobro, ali nije bilo razumijevanja pa sam povukao iz političke scene. Nakon nekoga vremena s nekolicinom istomišljenika smo osnovali HSS-Braća Radić s izvornim načelima HSS-a koji danas djeluje u gotovo svim županijama u Hrvatskoj.

Cijelu svoju političku i profesionalnu karijeru vezali ste uz kraj u kojem ste rođeni. Vlasnik set poduzeća koje se bavi ratarkom proizvodnjom. Kako danas stoji tvrtka? Koji su najveći problemi hrvatske poljoprivrede i kako ih je moguće riješiti?
-
Moje privatno poduzeće Agromes d.o.o. Pitomača uspješno posluje baveći se ratarskom proizvodnjom proizvoda u ekološkoj proizvodnji za izvoz (Pravi pir Suncokret, Uljana repica).

Koliko Vam iskustvo vođenja županije kasnije pomoglo u poslovnoj i političkoj karijeri?
-
Iskustvo i poznanstva koje sam stekao u vođenju Virovitičko-podravske županije puno su mi pomogle u stjecanju iskustva i samopouzdanja u vođenju vlastitog poduzeća a to govori ako se vodi poštena politika nije tako crna kako nam se čini.

Koji su najveći problemi u Virovitičko-podravskoj županiji?
-
Najveći problemi u županiji su prometna izoliranost, a to zahvaljujući najviše HDZ- u a i SDP-u. Neizgrađena, a pred svake izbore obećana brza cesta. To će mi biti zadatak broj jedan ako mi birači dadu povjerenje zaokruživši listu broj 11 i redni broj 6 koalicije HNS-HSS-Braća Radić.  

U Vašem predizbornom letku napisali ste da županiju treba pokrenuti kako bi živjeli sukladno njenim potencijalima i mogućnostima. Koji su potencijali Virovitičko-podravske županije, a koje realne mogućnosti?
-
Županija bogata kvalitetnim poljoprivrednim zemljištem za sve kulture kao i šumama vinogradima i rijekama, a potencijali su očuvanje preradbenih kapaciteta poljoprivrednih proizvoda, drvne industrije, a posebni naglasak na seoski turizam.

Kako konkretno stvoriti mjesto za život u koje će mladi doseljavati, a ne iseljavati što je također dio Vašeg programa?
-
Podržavati domaću proizvodnju i proizvode, a ne nekontrolirani uvoz svega i svačega (puno puta sa istekom trajanja), ne izvoziti sirovine ako imamo preradbene kapacitete i na taj način zaposliti mlade ljude koji će ostati u Virovitičko-podravskoj županiji.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2020Virovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.