Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Dossier Palm

Iva Anzulović opet bojala drveće: "Dok ne počnu raditi na istrazi nestanka 17 milijuna, policija će svakoga dana imati posla sa mnom"

  Goran Gazdek           09.07.2019.         6693 pogleda
Iva Anzulović opet bojala drveće: "Dok ne počnu raditi na istrazi nestanka 17 milijuna, policija će svakoga dana imati posla sa mnom"

U utorak poslijepodne sa špricaljkom u rukama, zagrebačka se slobodna novinarka i aktivistica Iva Anzulović vratila do dvaju drveta kod dvorca Pejačević te još jednom prošla bojom po natpisima "17" i "?". Reakcija je to, kako kaže, na kaznenu prijavu koju je protiv nje, R.S. i urednika ovog portala podnio Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice.

Privatizirana virovitička policija

"Kaznena prijava zbog vodene boje na drvetu?! Od strane onih koji su porušili stoljetna stabla i devastiraju Viroviticu, od Tvina preko šećerane i samog grada? Može, daj još.", rekla nam je Iva nakon što nas je zamolila da fotografski ovjekovječimo i ovaj njen revolt.

"Prvo me ICV huškačkim tekstom predstavio kao atentatora zbog običnog nožića koji mi nije oduzet nego sam ga sama dala zaštitaru, a onda mi je policija uručila obavijest da je pokrenut prekršajni postupak po članku 13. zakona o javnom redu i miru zbog tog istog nožića. Dakle - neutemeljena kaznena prijava i izmišljen prekršaj, izmišljen incident sa nožićem motivirali su me da im uistinu sada dam još posla pa neka se bave sa mnom umjesto istragom nestalih 17 milijuna.", rekla je Iva i otišla do policijske postaje.

"Nestalo je 17 milijuna kuna iz gradske blagajne, mrtav mladi čovjek je optužen kao krivac bez ijednog dokaza a uprava si uzima pravo odbijati dati odgovore - ne bu išlo. Dokle god ne počnu raditi svoj posao, virovitički će policajci svakog, ali svakog dana imati posla sa mnom. Pa da vidimo dokle će nas 'igranje' dovesti.", odlučna je Iva koja virovitičku policiju vidi kao privatizirani servis lokalnih vlastodržaca, iako, naglašava, iznimno cijeni djelatnike shvaćajući kako im nije nimalo lako raditi u okolnostima u kojima rade.

Igre bez granica

Kako doznajemo, policijski djelatnici niti u jednom trenutku nisu bili neljubazni tijekom obrade u policijskoj postaji, upravo naprotiv. "Isto kao i kada sam privedena nakon bacanja psećih fekalija pred Banske dvore, policija mi ukazuje punu podršku kao i suci, što je potpuno očekivano. Naime, korupciju i kriminal u kojem nam se zemlja utapa nemoguće je ignorirati i pitanje je dana kada će se cijeli ovaj lažni sustav srušiti kao kula od karata. Sve veći pritisci na novinare samo su dokaz tome a aktivizam je, uz novinarski rad, postao nužda. To su prepoznali i policajci i suci pred koje izlazim i njihova mi je podrška, uz onu građana, dodatnom motivacijom.", zadovoljna je Iva i najavljuje daljnje akcije po Virovitici u cilju skretanja pozornosti javnosti i institucija na nužnost razotkrivanja okolnosti smrti Siniše Palma kao i nestanka 17 milijuna kuna.

Pitali smo je odakle crpi ideje za svoj aktivizam i kako se nosi sa posljedicama u vidu presuda ili novčanih kazni. "Bila sam aktivisticom jedne od najvećih svjetskih organizacija za očuvanje okoliša i naučila sam kako "plesati na rubu zakona". Virovitički vlastodršci, koliko uviđam, nisu navikli nositi se sa aktivistima i upornim novinarima pa su tako učinili i prve pogreške svojim prijavama protiv mene. Daljnjim provokacijama želim ih nagnati da ih počine još a policiju motivirati da se trgne i radi posao za koji je plaćena iz proračuna, dakle iz džepa svih građana koji su im poslodavci. Imati presude kao pismeni dokaz kako ste se ustali protiv ovog i ovakvog sustava samo mi, pred djecom i budućim unucima, služe na čast a kazne nikada ne plaćam, sa zadovoljstvom ću zbog svojih stavova "odležati" zatvor ako treba", zaključuje Iva.

Boja kojom je danas obojala kore drveća, doznajemo, ista je kao i ona kojom je obojala drveća nakon hitno sazvane sjednice gradskog vijeća 3.srpnja i bez ikakvih je štetnih supstanci.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pametni
10.7.2019. 12:33
Narod je birao , narod mora i svrgnuti. Tada kreče istraga.
rodjo orban
10.7.2019. 8:03
Ovako sze to draga moja Iva radi u Vukovaru !!
Policije u zsastiti kriminala i kriminalaca :)
https://www.youtube.com/watch?v=5SVJ7N00K9E&t=116s
PS : copy pa paszte u google :) pa na Jubito ..
rodjo orban
10.7.2019. 8:00
Jeszte,,korektni szu :) Idu im place i dalje,, i nikome nista i dalje.
Szramote nemaju a niszu je ni imali :) ..
Onaj tko ima szramote ne bi bio korektan,,bio bi na ulici usz tebe..
A gdje je DORH,,vidjet ces na Jubito kod mene,,jos danasz :)


Još iz kategorije Dossier Palm