Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Istraživanje potvrdilo: Europska poduzetnička mreža doprinosi rastu i razvoju poduzetništva

  hgk           06.09.2023.         1891 pogleda
Istraživanje potvrdilo: Europska poduzetnička mreža doprinosi rastu i razvoju poduzetništva

Usluge Europske poduzetničke mreže (EEN) pomogle su mikro, malim i srednjim poduzećima  da u prošloj godini ostvare značajan rast prihoda i povećaju broj zaposlenih, pokazuju rezultati neovisne ankete provedene od strane Izvršne agencije za Europsko vijeće za inovacije i MSP-ove (EISMEA) iz Bruxellesa.

EEN kao ključni akter u podršci europskim malim i srednjim poduzetnicima pruža niz usluga i resursa kako bi potaknuo njihovu konkurentnost na međunarodnom tržištu te unaprijedio njihovo poslovanje. S obzirom na to da se u velikoj mjeri radi o mikro tvrtkama koje nemaju vlastite odjele i profesionalce za odrađivanje kompleksnih poslova u osvajanju novih tržišta, podrška  EEN-a izuzetno je važna.

Potvrđuju to rezultati i najnovijeg istraživanja - više od 80 posto poduzeća, korisnika EEN usluga, izjavilo je da je pružena usluga visoke kvalitete te da su te usluge prilagođene njihovim specifičnim potrebama. Upravo je prilagodljivost ključna za uspješnu podršku različitim  tipovima poduzetnika. Uz to, velika većina ispitanih korisnika, njih 84 posto, izrazila je zadovoljstvo brzinom i efikasnošću pruženih usluga.

Rezultati Impact Surveya, u kojem je sudjelovalo 51 poduzeće iz Hrvatske, jasno pokazuju kako je EEN pružio ne samo podršku, već i konkretno doprinio njihovom rastu i razvoju. Poduzeća koja su sudjelovala u anketi i koja su koristila usluge EEN-a, ostvarila su značajan rast prihoda i rast broja zaposlenih u 2022. godini.

Značajan broj korisnika koji su sudjelovali u anketi izjavio je da će koristiti usluge EEN-a i u budućnosti, što svjedoči o povjerenju koje poduzetnici imaju u Mrežu i njen kapacitet da im pomogne u njihovom dugoročnom razvoju.

"Naša glavna svrha je olakšati poduzećima rast, razvoj i konkurentnost na globalnoj razini. Kroz prilagođene usluge, povezivanje s potencijalnim partnerima i pristup izvorima financiranja, radimo na tome da poslovna vizija MSP-ova postane stvarnost. Naša mreža je tu kako bi poduzećima pomogla prepoznati prilike na međunarodnom tržištu i prevladati izazove koji se javljaju u procesu internacionalizacije'", kaže Tina Pahić, koordinatoric.

 

Europska poduzetnička mreža najveća je svjetska mreža posvećena pružanju podrške i savjeta poduzetnicima širom Europe. U Hrvatskoj djeluje kroz suradnju s Hrvatskom gospodarskom komorom kao koordinatorom konzorcija i partnerskim institucijama HAMAG-BICRO-om, Tehnološkim parkom Varaždin, Tera Tehnopolisom Osijek, STEP-om RI Rijeka i Uredom za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu. Ova sinergija omogućava hrvatskim poduzetnicima da brže i lakše ostvare svoje ciljeve na putu prema internacionalizaciji.

Od svojeg osnutka u veljači 2008. godine, EEN je postigao izniman uspjeh u povezivanju, potpori i poticanju rasta MSP-ova te ostvarivanju njihovog punog potencijala na europskom i globalnom tržištu. Svojom prisutnošću u više od 60 zemalja diljem svijeta, EEN se etablirao kao snažna i pouzdana mreža na koju poduzetnici mogu računati za podršku i informacije. Osim povezivanja unutar Europske unije, EEN također pruža podršku poduzetnicima izvan EU koji žele proširiti svoje poslovanje. Više informacija o uslugama Europske poduzetničke mreže dostupno je na poveznici.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo