Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Županija

Istraživanje portala Župan.hr: Andrović među najpopularnijim županima na Fejsu, službena FB stranica Virovitičko-podravske županije – najjača u Hrvatskoj

  župan.hr           05.09.2020.         914 pogleda
Istraživanje portala Župan.hr: Andrović među najpopularnijim županima na Fejsu, službena FB stranica Virovitičko-podravske županije – najjača u Hrvatskoj

Za razliku od gradonačelnika od kojih čak polovica ima privatne FB profile, a dio njih upravo na njima ima puno veći broj pratitelja nego na službenim stranicama, župani se u komunikaciji s građanima ipak radije drže službenih profila. Kad su u pitanju službene stranice županije, uvjerljivo najjača je ona Virovitičko-podravske županije, donosi portal Župan.hr.

Godinu dana nakon našeg prvog velikog istraživanja prisutnosti župana na Facebooku ponovo smo prosurfali ovom društvenom mrežom kako bi provjerili situaciju i utvrdili koliko toga se promijenilo u protekloj godini. Ne puno. Od 20 župana (Milana Bandića, iako Grad Zagreb ima status županije ne računamo jer je po svemu specifičan i neusporediv s ostalima), i dalje ih pet nema službenu FB stranicu ni profil, a službenu FB stranicu i dalje nema sedam županija. Za razliku od gradonačelnika od kojih čak polovica ima privatne FB profile, a dio njih upravo na njima ima puno veći broj pratitelja nego na službenim stranicama, župani se u komunikaciji s građanima ipak radije drže službenih profila.

Po broju fanova, njih preko 9.000, i dalje je najjači i  najpopularniji župan osječko-baranjski Ivan Anušić, na drugom mjestu je, s preko 6.800 fanova međimurski župan Matija Posavec, a treći je s nešto više od 6.000 fanova primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

U top pet po ukupnom broju fanova su još virovitičko-podravski župan Igor Andrović i splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Gledajući, pak, broj fanova u odnosu na broj stanovnika županije, najpopularniji su međimurski župan Matija Posavec, virovitičko-podravski Igor Andrović i šibensko-kninski Goran Pauk. U top pet su još ličko-senjski Darko Milinović i osječko-baranjski Ivan Anušić.

"Facebook je odličan način komunikacije, jer manje županije, manji gradovi i općine, nisu toliko zastupljeni u nacionalnim medijima pa su upravo društvene mreže jedan od načina komunikacije dobrih vijesti prema svima koji prate stranicu. Samostalno održavanje Facebook stranice nije neki problem i ne oduzima previše vremena jer vijesti i fotografije ne objavljujem svakodnevno. Isto tako, pokušavam odgovoriti na svako Facebook pitanje žitelja naše županije, posjetitelja stranice, ili ih pak, usmjeriti na stručne županijske službe koje taj problem mogu riješiti", rekao je Igor Andrović.

Što se tiče županijskih službenih stranica, uvjerljivo najjača je ona Virovitičko-podravske županije koja ima preko 11 tisuća fanova. Druga je Primorsko-goranska s preko osam tisuća fanova, potom Bjelovarsko-bilogorska s preko sedam tisuća, a u top pet su još Varaždinska i Splitsko-dalmatinska županija.

"Informativno i s puno različitih oblika medijskog interaktivnog sadržaja pokazalo se kao dobitna kombinacija. Sve to uz odličnu suradnju sa županijskim odjelima i institucijama jer na FB stranici Virovitičko-podravske županije doista se može pronaći za svakoga ponešto",kazao je Kristijan Toplak, zadužen za FB stranicu Virovitičko-podravske županije kao i službenu Internet stranicu www.vpz.hr.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija