Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Slatina

Iste cijene “gradskog” i privatnog vrtića

  Petar Žarković/Glas slavonije           03.01.2010.         2348 pogleda
Iste cijene “gradskog” i privatnog vrtića

SLATINA - S prvim danom ove godine počela je primjena novog Plana mreže dječjih vrtića na području grada Slatine, koji sada obuhvaća i Dječji vrtić "Suncokret", jedini privatni dječji vrtić u Virovitičko-podravskoj županiji. Do sada je, naime, Slatina imala samo Dječji vrtić "Zeko", koji je na kraju prošle pedagoške godine pohađalo 239 slatinskih mališana u dobi od jedne godine do polaska u školu.

Budući da je kapacitet tog vrtića u cijelosti popunjen i da više ne postoji mogućnost za primanje djece bez značajnijih dodatnih ulaganja u proširenje kapaciteta, nova mreža obuhvaća i vrtić "Suncokret" pa će se tako osigurati i jednako financiranje. To znači da će Grad snositi troškove plaća zaposlenika i 70 posto materijalnih troškova, dok će roditelji plaćati preostalih 30 posto za prehranu i nabavu didaktičkih sredstava.

Time će biti izjednačeni uvjeti rada i financiranja tih dviju predškolskih ustanova pa će i roditelji imati jednake troškove, bez obzira na to koji vrtić pohađaju njihova djeca. S obzirom na tu činjenicu, Gradsko će vijeće i u Upravni odbor "Suncokreta" imenovati svoga predstavnika.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina