Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2020

ISPRAVAK Odvjetnički ured: Za kazneno djelo prijetnje nastupila je rehabilitacija te se Romana Nikolić ima smatrati neosuđivanom

        21.07.2020.         4712 pogleda
ISPRAVAK Odvjetnički ured: Za kazneno djelo prijetnje nastupila je rehabilitacija te se Romana Nikolić ima smatrati neosuđivanom

Na tekst Na listi Restart koalicije za 4. izbornu jedinicu žena koja prijeti smrću  koji smo objvaili 14. lipnja 2020. prenijevši dio članka (Tko su ljudi na SDP-ovim izbornim listama) s portala Telegram, preko Zajedničkog odvjetničkog ureda Jovan Doneski, Perica Medaković, Nera Panjkret, Bojan Doneski i Antonio Mihoci, reagirala je Romana Nikolić (SDP) iz Osijeka, nova saborska zastupnica koja je bila treća na listi Restart koalicije.

Tekst Ispravka donosimo u cijelosti:

Stranka je dana 14. lipnja 2020. godine na web stranici www.virovitica.net pod Naslovom "Na listi Restart koalicije za 4. izbornu jedinicu žena koja prijeti smrću", u kojem članku se govori o stranci kao osobi osuđenoj zbog prijetnji smrću, pročitala dijelove članka koji su neistiniti, a koji dijelovi glase:

 "...žena koja prijeti smrću" (dio naslova predmetnog članka);

"...Romana Nikolić koja ima pravomoćnu presudu zbog prijetnji smrću kolegici. Kako su još 2016. objavile kolege iz 24sata, koji su tada došli u posjed nepravomoćne i pravomoćne presude, Nikolić je u noći na 24. veljače 2008. godine više puta zvala na broj mobitel kojim se koristila M.I. i u namjeri da je ustraši rekla joj: "Kurvetino, gotova si, ubit ću te...".

Kažnjena je s tri mjeseca zatvora uvjetno. Iza rešetaka bi završila samo da je u godinu dana napravila novo kazneno djelo. Kolegica kojoj je prijetila kasnije je napustila stranku. Kako pišu 24sata, Nikolić se tada branila da je čula kako je M.I. govorila svakakve laži poput toga "da se Osijekom šeće s bogatim dečkima te im sjedi u krilu, a svog dečka vuče za nos". Sud nije povjerovao Nikolić da nije prijetila. M.I. je imala svjedoke koji su bili s njom u trenutku poziva, te je utvrđeno da ju je Nikolić zvala sa svojeg broja."

Protivno članku 19. st. 4. crtica 5. i st. 5. Zakona o rehabilitaciji Naslov proziva stranku radi počinjenja kaznenog djela prijetnje, iako je za navedeno kazneno djelo nastupila rehabilitacija te se stranka ima smatrati neosuđivanom, a uporaba tih podataka nema pravni učinak.

Nadalje, rehabilitirana osoba ima pravo nijekati prijašnju osuđivanost i zbog toga ne smije biti pozvana na odgovornost niti imati bilo kakve pravne posljedice.

Radi svega navedenoga moja stranka odbacuje citirane dijelove predmetnog članka kao neistinite jer je neosuđivana, te si pridržava pravo pred nadležnim sudom pokrenuti postupak radi naknade štete.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2020