HZZO će izdvojiti oko 22,5 milijuna kuna za naknade za samoizolaciju
Milanović: Simbolika Pesaha trajno je nadahnuće čitavome čovječanstvu
Osijek: Laboratorij za kliničku mikrobiologiju prilagođen testovima na koronavirus
Savez samostalnih sindikata: Ne zaboraviti zdravstvene radnike kada kriza prođe
Božinović: E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom
Plenković: Za sada ne idemo u rebalans nego u preraspodjele proračuna
Sabor: Zakon o praćenju mobitela poslan u drugo čitanje

  Zabava

Interview: Martina Presečan - Kreativna i energična voditeljica Plesnog centra Creative box

  Pusa Virovitici           01.08.2014.         5813 pogleda
Interview: Martina Presečan - Kreativna i energična voditeljica Plesnog centra Creative box

Da bi se na  kreativan i profesionalan način mogla baviti fitnessom  i da svojim  članovima ponudi zabavan pristup u stjecanju i održavanju tjelesne kondicije i optimalne forme,  Martina Presečan osnovala je 2012. godine  Plesni centar Creative box. Martina ima razvijen timski duh, odgovorna je, kreativna, energična, komunikativna. Osoba je koja će Vas motivirati da zavolite tjelesnu aktivnost i pomoći da vježabate i plešete na pravi način i postignete zacrtane ciljeve.

Njezin Creative box neizostavan je u kulturno-zabavnim programima u Virovitici poput „Viroexpa“ i „Rokova“. Sa svojim partnerom Alekom koji u Zagrebu vodi podružnicu Plesnog centra Creative box često sudjeluje na plesnim događajima u Hrvatskoj i regiji.

 Od kada se bavite plesom?

Martina: Plesom se bavim doslovce cijeli zivot. Kao mala, prvo sam reagirala na ritam nego prohodala ali prve plesne korake napravila sam vec sa 4 godine. Krenula sam sa baletom pa evo sve do Zumba fitnessa.

Alec El kazal: Od malih nogu jer od tada glazbu počinjem doživljavati kao sredstvo za pokret, bolje raspoloženje, inspiraciju. Naravno, tada je to sve bila samo dječja igra. No neke stvari uz vas ostaju cijeli život, tako da i danas plešem „za dušu“, s istom motivacijom kao prije mnogo godina. Obožavam glazbu, obožavam pokret i cjelokupnu plesnu kulturu.

Što je to Zumba fitness?

Martina: Zumba fitness je svjetski poznat program vježbanja koji sadrži razne vrste plesova (salsa, cumbia, reggaeton, hip hop, dancehall, merengue, belly dance. Trening obicno traje sat vremena. Krece se sa laganim plesnim zagrijavanjem, zatim ide malo žešči kardio dio u kojem se izmjenjuju brzi i sporiji dijelovi. Zatim napravimo trening snage koji se sastoji od osnovnih pokreta sa vlastitom težinom, istezanje i to je to. Trening je, zabavan vrlo jednostavan pa je tako pristupačna svima. 

Koje plesove volite i koje programe izvodite?

Martina: Vodim zumba fitness i aqua zumbu. U Plesnom centru imamo i ples za mladju dob – MTV Dance. Grupica je jos mlada ( tek nekoliko mjeseci) i ima mjesta pa se svi zainteresirani mogu prijaviti. Pružam i usluge osobnog trenera.

Alec El kazal: Najveća ljubav mi je svakako hip hop, bez konkurencije. Volim i house. U suštini, ulične plesove.  Posebna strast mi je i yoga, koja me drži fleksibilnim i sabranim u natrpanom rasporedu.

Pružate li usluge osobnog trenera plesa?

Alec El kazal: Svakako, puno je ljudi koji bi željeli plesati, ali se srame učiniti prvi korak pred drugima. Personalnim trenizima omogućuje se individualan pristup i prilagodba materije pojedincu. Brz napredak na nekim tehničkim detaljima.
No, ples kao takav, prvenstveno bi trebao biti zabava, a kome nije do društva kad je dobra zabava u pitanju?

Ples zahtjeva i poseban režim prehrane. Kakav je vaš i radite li kao treneri na podizanju nivoa svijesti o zdravoj prehrani i zdravom životu?

Martina: Da, svaki sport zahtjeva poseban režim prehrane pa tako i ples. Ja se doista trudim kako primjeniti tako i promovirati zdrav način zivota.

Alec El kazal: Prednost plesa je definitivno odlična rekreacija i vrhunski trening koji je zabavan. Osim što predstavljamo ples, predstavljamo i vježbanje, rekreaciju i zdrav život općenito. Stoga, nezdravo se hraniti nije nikako dobar primjer nečega za što se zalažete. Svakim nastupom, na svakom treningu podsjećamo ljude kako je isplativo zdravo se hraniti, kao udruga djelujemo aktivno na tom području. Zadnjih 5 godina, dio smo organizacije uz agenciju EX-Alto, koja je osmislila predivan event.  Zove se PARKiranje, te je u sklopu EU tjedna mobilnosti, a održava se na Bundeku u Zagrebu. To je dvodnevni događaj, besplatan za sve građane. Svi imaju priliku probati najnovije oblike grupne rekreacije, probati plesat, naučiti nešto više o tijelu i samoj prehrani. Uz suradnju Grada Zagreba i pokrovitelja i partnera misija nam je oživjeti zelene površine u urbanim sredinama, podići svijest građana o rekreaciji i zdravom načinu života. Nadamo se i skorašnjem događaju u Virovitici, s naglaskom na rekreaciju, zdravu prehranu, druženje na svježem zraku i sveukupnom ugodnom druženju.

Posjećujete li sportske događaje i konvencije?

Martina: Naravno. Konvencije su sastavni dio mog zivota. Često ih obilazim i stalno se educiram. Zadnja konvencija na kojoj sam bila, bila u svibnju u Osijeku. Bila je fantasticna. Program je bio jako kvalitetan. Došla su velika imena iz svijeta fitnessa i aerobica pa sam puno naučila.

Alec El kazal: Uistinu smo sretni što smo u našoj grani posla, priznati i cijenjeni. Upravo ta uspješnost nas vodi posvuda. Od susjedne dvorane pa do ostatka Europe. U pravilu svaki vikend imamo negdje nekakav nastup, predavanje, radionicu, druženje i sl.

Kako postati član Plesnog centra Creative box?

Vrlo lako. Dovoljno je samo imati volju i vremena i biti željan dobre rekreacije, pozitivne energije i vrhunske atmosfere. Možete nas naci u Virovitici u Strossamyerovoj 25 u večernjima satima. Te sve info na web stranici i facebook fan page-u.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZabavaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.