Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Kultura

Institut Dr Ivo Pilar do kraja godine otvara Područni centar u Virovitici

  vn           15.05.2021.         318 pogleda
Institut Dr Ivo Pilar do kraja godine otvara Područni centar u Virovitici

Virovitica će biti deveti grad u kojem će djelovati Područni centar Instituta dr. Ivo Pilar, objavljeno na predstavljanju virovitičkog odjela te središnje hrvatske znanstveno-istraživačke ustanove u području društvenih znanosti. Znanstveno vijeće Instituta prepoznalo je Virovitičko-podravsku županiju kao potentno područje za širok spektar znanstvenih istraživanja na području povijesti, sociologije, psihologije, ekonomije, Domovinskog rata i javne uprave.

Ravnatelj Instituta prof. dr. sc. Željko Holjevac istakao je kako su istraživanja utemeljena na znanstvenom radu izvrstan temelj za sve planove lokalnih i regionalnih samouprava koje kasnije mogu stati u obranu projekata, ideja i investicija. „Svaki naš Područni centar predstavlja želju da se Hrvatska ravnomjerno razvija, da zemlja znanja ne živi samo u Zagrebu, već u svim dijelovima zemlje. Dolazak Područnog centra u Viroviticu pripomoći će i ovdašnjim školama, Veleučilištu i drugim obrazovnim institucijama da se povijesna, kulturna, društvena, gospodarska i svaka druga baština i perspektive ove sredine mogu primjereno istraživati, valorizirati i znanstveno obrađivati kako bi zajednica po tome bila prepoznatljiva“, rekao je Holjevac.

Jedan od inicijatora osnutka Područnog centra u Virovitici, prof.dr. sc. Miljenko Brekalo, voditelj Područnog centra Instituta Pilar u Osijeku naglasio je kako će on biti kvalitetna kadrovska baza za Veleučilište i sva znanstvena istraživanja za koja na ovom području postoji potreba. „Do sada za to nije bilo kadrovskog potencijala, ali danas postoji značajan broj mladih znanstvenika koji su na doktorskim studijima ili koji planiraju doktorat“, rekao je Brekalo.

Područni centar Instituta dr. Ivo Pilar u Virovitici s radom bi trebao krenuti do kraja godine. Prostor u kojem će biti smješten i materijalna sredstva za rad osigurali su Grad Virovitica i Virovitičko-podravske županija.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura