Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Kultura

Institut Dr Ivo Pilar do kraja godine otvara Područni centar u Virovitici

  vn           15.05.2021.         832 pogleda
Institut Dr Ivo Pilar do kraja godine otvara Područni centar u Virovitici

Virovitica će biti deveti grad u kojem će djelovati Područni centar Instituta dr. Ivo Pilar, objavljeno na predstavljanju virovitičkog odjela te središnje hrvatske znanstveno-istraživačke ustanove u području društvenih znanosti. Znanstveno vijeće Instituta prepoznalo je Virovitičko-podravsku županiju kao potentno područje za širok spektar znanstvenih istraživanja na području povijesti, sociologije, psihologije, ekonomije, Domovinskog rata i javne uprave.

Ravnatelj Instituta prof. dr. sc. Željko Holjevac istakao je kako su istraživanja utemeljena na znanstvenom radu izvrstan temelj za sve planove lokalnih i regionalnih samouprava koje kasnije mogu stati u obranu projekata, ideja i investicija. „Svaki naš Područni centar predstavlja želju da se Hrvatska ravnomjerno razvija, da zemlja znanja ne živi samo u Zagrebu, već u svim dijelovima zemlje. Dolazak Područnog centra u Viroviticu pripomoći će i ovdašnjim školama, Veleučilištu i drugim obrazovnim institucijama da se povijesna, kulturna, društvena, gospodarska i svaka druga baština i perspektive ove sredine mogu primjereno istraživati, valorizirati i znanstveno obrađivati kako bi zajednica po tome bila prepoznatljiva“, rekao je Holjevac.

Jedan od inicijatora osnutka Područnog centra u Virovitici, prof.dr. sc. Miljenko Brekalo, voditelj Područnog centra Instituta Pilar u Osijeku naglasio je kako će on biti kvalitetna kadrovska baza za Veleučilište i sva znanstvena istraživanja za koja na ovom području postoji potreba. „Do sada za to nije bilo kadrovskog potencijala, ali danas postoji značajan broj mladih znanstvenika koji su na doktorskim studijima ili koji planiraju doktorat“, rekao je Brekalo.

Područni centar Instituta dr. Ivo Pilar u Virovitici s radom bi trebao krenuti do kraja godine. Prostor u kojem će biti smješten i materijalna sredstva za rad osigurali su Grad Virovitica i Virovitičko-podravske županija.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Kultura