Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Roklicerove večeri

Ingrid Divković na Virovitičkim umjetničkim večerima u Cugu

  Sandra Pocrnić Mlakar           25.04.2018.         3928 pogleda
Ingrid Divković na Virovitičkim umjetničkim večerima u Cugu

Dvadeseto, izvanredno izdanje Virovitičke umjetničke večeri priređeno je u ponedjeljak posebno za gošću iz Rijeke Ingrid Divković, koja je na poziv Gradske knjižnice Virovitica doputovala kako bi u Noći knjige predstavila svoj roman „Živi mi se“. Nakon što je u Gradskoj knjižnici predstavila svoj prvi roman - koji je nakon nepunih šest mjeseci od izdavanja postao hit, a otkupljen je za objavljivanje i u Sloveniji i u Srbiji - Ingrid Divković u Cugu je čekala reprezentacija virovitičkih umjetnika sa svježim stihovima, prozom i glumačkim izvedbama.

Večer je otvorio Igor Golub dojmljivim tekstom o obvezi upotrebe jezika i korištenju pisanje riječi, koji je sadašnjim i budućim naraštajima uputio britanski književnik Neil Gaiman, a njegov je članak objavljen u Guardianu 2013. godine. Biljana Kovačević, koja je u knjižnici zamolila Ingrid posvetu na njezinu knjigu, za Cug je pripremila priču o vlastitom shvaćanju metamorfoze kakvu je Ingrid opisala u svojoj knjizi. Dubravko Martić nastavio je seriju predstavljanja klasika poezije, a Darko Jirouš interpretirao je nekoliko svojih doskočica u stihu. Vlasta Golub, koja je u Noći knjige predstavljala svoj roman „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“ u Belišću, stigla je u Cug kako bi na jubilarnom izdanju Virovitičkih umjetničkih večeri iz svog romana pročitala odlomak o tinejdžerki koja za Valentinovo dobiva prijeteće pismo.

Ingrid Divković uklopila se u program pročitavši jedan od najdojmljivijih odlomaka iz svog romana u kojem naglašava razliku između dva životna stava – grčevitog i grabežljivog „samo jednom se živi“ i vedrog, poticajnog i tolerantnog „živi mi se“.

Kod umjetnika vrijedi da jedni druge najbolje upoznaju kroz svoja djela. Zato je kratkopričaš i humorist Zlatko Erjavec Ero za ovu priliku pripremio prigodnu seksi priču „Žene vole pametne muškarce“, dok se Robert Roklicer predstavio jednom od svojih priča iz svoje Bukowski-faze, objavljenu u zbirci pripovijedaka „Kako se ubiti“.

Kao i dosadašnji gosti Virovitičkih umjetničkih večeri iz Zagreba, Siska, Zadra i drugih gradova, i Ingrid Divković obećala je da će nakon prvog susreta u Cugu biti još sličnih prilika za druženja i razmjenu stihova i proze.

Virovitičke umjetničke večeri organizira udruga FRiKK, a voditelj je Robert Roklicer.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Roklicerove večeri