Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu
Sinčić: Staviti moritorij na uvođenje 5G tehnologije
Predstavnici SPC-a bojkotirali ekumensku molitvu za jedinstvo kršćana
Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma
Ministar Kujundžić nema izbora, ili će sam odstupiti ili će ga smijeniti
Bunjac napušta Pernarovu stranku
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Županija

Info štand Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece – Trebam ljubav

  vpž           10.06.2009.         1628 pogleda
Info štand Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece – Trebam ljubav

VIROVITICA - Jučer je u centru grada Virovitice održana je javna akcija u organizaciji Obiteljskog centra Virovitičko podravske županije, Lions kluba Virovitica i Udruge Radosni zajedno, a akciji su se pridružili i članovi Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice.

Naime, postavljen je Info štand u okviru Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece – „Trebam ljubav“. Na Info štandu su dijeljeni promotivni materijali Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece (letci Nacionalne kampanje i bedževi, brošura "Roditeljstvo se može učiti", "Sigurnost djece na internetu" i "Ukidanje tjelesnog kažnjavanja kod djece"). Promotivne materijale su između ostalih dijelili i učenici drugog razreda OŠ I.B.Mažuranić, Virovitica, PŠ Milanovac, koji su na štand došli kao razred čiji je plakat odabran najboljim na Likovnom natječaju za osnovne škole VPŽ "Trebam ljubav". Kao pobjednici dobili su poklon paket Školske knjige, te DVD uređaj od Gradskog društva Crvenog križa, Virovitica.

Na Info štandu bili su i gosti iz Dječjeg vrtića Cvrčak - odgojna skupina Ježići sa svojim odgojiteljicama Jasminom i Dobrilom te tetom Nadom i ravnateljicom Anom Tomac, koji su otpjevali nekoliko pjesama te učinili ovu akciju veselom i raspjevanom. I oni su dobili kao nagradu poklon paketiće "Školske knjige", kao zahvalu za sudjelovanje. Uz Info štand Obiteljskog centra VPŽ, svoj štand su imali Udruga Radosni zajedno te Lions club Virovitica, koji su prodavali po simboličnim cijenama teglice za cvijeće koje su izradili korisnici programa Obiteljskog centra VPŽ "Moj prijatelj" i članovi Udruge Radosni zajedno prilikom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji.

Akciji je bio cilj potaknuti građane na promišljanje o preporukama Vijeća Europe o novim smjernicama u odgoju, koje predviđaju i potpuno ukidanje tjelesnog kažnjavanja kod djece, koje je u R. Hrvatskoj i zakonski regulirano kao zabranjeno.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.