Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Obrtništvo

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica predložena za nagradu Šegrt Hlapić

        17.06.2013.         2282 pogleda
Industrijsko-obrtnička škola Virovitica predložena za nagradu Šegrt Hlapić

Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije predložilo Ministarstvu poduzetništva i obrta je Industrijsko-obrtničku školu Virovitica za nagradu Šegrt Hlapić. Ovu nagradu Ministarstvo dodjeljuje svake godine s ciljem promidžbe školovanja za strukovna - obrtnička zanimanja. Osnovna funkcija obrazovanja je priprema mladih za samostalno uključivanje u svijet rada.

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, kao pravni slijednik, obrazuje obrtnička zanimanja od davne 1903. godine kada je počela s radom Šegrtska škola. Od svog nastavka škola je djelovala pod raznim imenima, a od 1991. godine pod današnjim imenom. Uz redovne učenike po JMO, obrazuje i učenike s teškoćama u razvoju. Danas škola ima 324 učenika raspodijeljenih u 7 obrazovnih sektora i zapošljava 52 djelatnika.

Za svoj rad u odgoju i obrazovanju Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica dodijeljene su brojne nagrade i priznanja. Osobito se ističe ''Ministrovo priznanje'' koje je škola dobila 2003. godine i plaketa '' Zlatne ruke'' Hrvatske obrtničke komore (2003.).

Učenici sudjeluju u raznim natjecanjima i aktivno su uključeni u sva zbivanja lokalne zajednice. Škola je u proteklom periodu na raznim natjecanjima postigla vrlo zapažene rezultate, a domaćin je i više regionalnih i državnih natjecanja. U školskoj godini 2011./2012. učenici koji se školuju za zanimanje stolar i frizer osvojili prva i jedno drugo mjesto na državnim natjecanjima. Prošlih su godina osvojena još dva prva, četiri druga i dva treća mjesta. Ove godine I. mjesto na državnom natjecanju osvojili su učenici u zanimanju - instalater grijanja i klimatizacije,  četvrto mjesto automehaničara i cvjećara. Osvojeno je i treće mjesto na 9. Međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća (Floraart u Zagrebu). Vrlo je zapažen uspjeh Učeničke tvrtke - inovatori s osvojenim jednim zlatom i srebrom(u Iloku), te plasmanom na Međunarodni sajam inovacija gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih.

U okviru Programa za cjeloživotno učenje - Leonardo da Vinci, aktivnost Mobilnost- Početno strukovno obrazovanje i osposobljavanje, 6 učenika zanimanja zidar, sa svojom mentoricom boravili su 14 dana u Pragu, realizirajući projekt ''Znanjem do energetski učinkovite zgrade''.

Odlični rezultati na natjecanjima dokaz su iznimnog truda nastavnika u cilju poboljšanja kvalitete odgoja i obrazovanja.  

Industrijsko-obrtnička škola primjerno surađuje s Obrtničkom komorom u ostvarivanju zajedničkih ili pojedinih programa i aktivnosti. Profesori i stručni učitelji učestvuju u radu mnogih ispitnih komisija HOK-e, a njihove radionice i praktikumi  omogućavaju mnoga dodatna stručna osposobljavanja i druge edukacije, te provođenje ispit.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo