Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Viroexpo

Incident na Viroexpu: Direktor sajma čelnicima MOSTA pokušao zabraniti izjave za medije i poručio zaštitarima "da reagiraju ako treba"

  Goran Gazdek           16.03.2019.         16877 pogleda
Incident na Viroexpu: Direktor sajma čelnicima MOSTA pokušao zabraniti izjave za medije i poručio zaštitarima "da reagiraju ako treba"

Iako je uobičajeno da politički dužnosnici i stranački čelnici nakon obilaska štandova na sajmu novinarima prepričaju dojmove o onome što su vidjeli, komentiraju situaciju u gospodarstvu i poljoprivredi ili odgovaraju na novinarska pitanja o aktualno političkim događajima, direktor sajma Bojan Mijok zabranio je u subotu čelnicima MOST-a javni istup na prostoru sajma.

U trenutku kada su Božo Petrov, Nikola Grmoja i Ružica Vukovac stali pred mikrofon portala Virovitica.net, uletio je direktor Mijok, ljubazno pozdravio i ponudio da ih provede sajmom.

– Hoćemo, samo moramo izjavu dati – rekli su mu.

– Ovo nije politička manifestacija, nego gospodarska. Možemo obići sajam, popiti kavu i družiti se, ali ne možete raditi tiskovne konferencije.

– Ne možemo dati ni izjave?

– Izjave u kojem smislu, što želite reći?

– Ne mogu sada Vama pričati o izjavama. Ovo nije konferencija, jedan je novinar – odgovorio mu je Grmoja.

– Ja Vas molim da to napravite van sajma – rekao je Mijok i otišao, poručivši zaštitarima da „da reagiraju ako bude trebalo“.

Ipak sam zamolio MOST-ovce da mi daju izjavu jer radim svoj posao i zanimalo me zašto su danas došli na sajam, na što se  direktor vratio te mi se, poprilično uznemireno, arogantno i nekulturno obratio:

– Ja sam lijepo zamolio, a ti im guraš mobitel.

– Došli smo na sajam i obići ovaj kraj na poziv našim MOST-ovaca. Isto tako u pripremi smo kampanje za EU izbore gdje želimo obići sve krajeve Hrvatske, a isto tako mislili smo poslati određene poruke oko Zakona o poljoprivrednom zemljištu ali nam ovdje nije dopušteno pa ćemo to učiniti izvan sajma - rekao je Grmoja.

Sajam Viroexpo u 24 godine obilazile su sve vladajuće i oporbene garniture političara i nikada nije problema oko izjava o svim temama, a bilo je čak i konferencija za novinare. Podsjetit ću tek na jednu jer ima veze s temom o kojoj su htjeli pričati MOST-ovci, održanu 2015. godine, kada se novinarima obratio Branko Hrg.


Hrg: Zakon o zemljištu novi udar na hrvatsko selo

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pametni
17.3.2019. 9:41
Hm, zanimljiv ovaj tekst , te pokazuje dvostruke kriterije , kad je lokalna vlast u poziciji , te kad je u opoziciji na državnom nivou.
Kad je u poziciji tada , nema političkih govora oporbe na sajmu Viroexpo , a kad je u opoziciji bila tada se smjelo politički govoriti , na istu temu , Zakon o poljoprivrednom zemljištu. Pametnom jasno!

Kada u Metkoviću organizira se neki sajam , Mostovi trebaju zabraniti govoriti saborskim zastupnicima HDZ. I tako po cijeloj RH svaka politička stranka treba da brani lokalni teritorij.

I onda se vidi kako smo jadni , te zašto nas sve manje ima.Još iz kategorije Viroexpo