Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Ima Mamić pravo: Nabijem vas

  G.B./Ilustracija Enes Čelosmanović           08.03.2015.         3117 pogleda
Ima Mamić pravo: Nabijem vas

Navikli smo da mediji svakodnevno objavljuju "crnjake". Malo veće ili malo manje. Ono što me je posebno raspalio, bila je vijest da će se moji, vaši, naši novci malo zamrznuti. Naime, radi se o drugom stupu mirovinskog osiguranja. O naših 5 milijardi kuna godišnje. Naravno da postoje druga rješenja, ali izborna je godina i sakupljaju se poeni. Svaki rez je sada nepopularan. zato se ekonomisti slažu da će taj potez biti neminovan u 2016., bez obzira tko bio na vlasti. I, pazite sada ovo, da će radije posegnuti za tim potezom nego napraviti drastične rezove.

E pa gospodo draga, nesposobna, bivša,sadašnja i buduća, ima Mamić pravo.
Vladajući nisu napravili ništa. Imali su vremena, mogućnosti, mehanizme, ali dobili smo jedno veliko ništa. Trebalo je zasukati rukave, učiniti rezove koliko god oni bili bolni. Prvo krenuti od sebe, pokazati primjerom. Tada bi i mi mali nekako lakše progutali tu neimaštinu. I koliko god da bi bilo teško, ljudi bi ih podržali. Ali, ovako uspavani, inertni, uplašeni, zauzeti borbom za vlastite fotelje srozali su i uništili i ono malo poštovanja i povjerenja što smo imali u njih. I što je još gore, ovakvim ponašanjem širom su otvorili vrata HDZ-u.

HDZ, stranaka opasnih namjera, stranka koja je jedina uspjela "zaraditi" optužnicu i koja je osuđena za kriminalne radnje. Zna se koje. Jedno im se mora priznati. Ustrojeni su poput vojske, organizirani, zna se hijerarhija, poput sekte su. Znaju kako mobilizirati članstvo, na koji način, opće poznata stvar. No, njihova vladavina nas je i dovela tu gdje jesmo.
Opelješili su nas do gole kože, uništili. I sada, naposljetku, spremaju se uzeti i ono malo sirotinje, crkavice koja nam je bila kakva, takva garancija da ćemo imati za koricu suhoga kruha u stare dane. Uzeti sirotinji da bi imali za sebe, svoju djecu, unučad, praunučad... 

Gospodo draga, bez obzira na boje - nabijem vas!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Franjo Knežević
9.3.2015. 19:47
Jednom sam napisao "da me je ubio lopovluk i banditizam HDZ-a a dotukla i sahranila nesposobnost i nemoć SDP-a", vrijeme je za nove ljude koje ćemo birati temeljem imena i prezimena uz prateća djela a ne krature po popisu šefova stranaka.
siniša prpić
9.3.2015. 18:55
Nisam siguran da moj željeni savjetnik za vjerska pitanja i čudoređe, blagonaklono gleda na liberalni izričaj nekih komentatora.
Ako bi se i Vi, poštovani velečasni, složili s (barem) dijelom navoda iz ove kolumne, bio bi to znak da autor ove kolumne doista ima "žicu" za sukus hrvatske zbilje.
Osobito stoga što ni @mirovnjak ovom uratku "ni reč nebi dodal".

Poštovanom (neznanom) autoru, još jednom sve čestitke za vrlo sadržajan i jezgrovit tekst !
Kao rani radovi nekih "vokalno instrumentalnih sastava" iz GB .......

youtube.com/watch?v=qgfdUzflEnw
slobodagovora
9.3.2015. 9:19
Nabijem ih i ja!
siniša prpić
8.3.2015. 19:52
@jedna, u sridu !
Već viđeno.

youtube.com/watch?v=3hjYwgiD5PE
siniša prpić
8.3.2015. 19:47
@dragi freemen, s obzirom tko (gotovo sigurno) dolazi na vlast, pod hitno čapajte dasku.
No, s obzirom koliko nekima treba da im iz tura dođe u glavu, možda kod tog Vašega plota i ne bude gužva. L.p.
freeman
8.3.2015. 18:41
neće to ići u nedogled, iduća vlada ima posljednju šansu, ja već znam s kojeg plota ću otrgnuti dasku
jedna.
8.3.2015. 18:23
pa ni jedna lupeška sinekura nije uspjela doći na vlast bez pomoći onih glasača i sirotinje kojoj je poslije oduzela i ono malo sirotinje, i zadnju crkavicu. ostavivši joj koricu kruha, premalo za živjeti, a previše za umrijeti. dolaskom na vlast svaka je lupeška sinekura svoja obećanja i svoje glasače nabili na onu stvar i tako su na obostrano zadovoljstvo proveli do sljedećih izbora!
siniša prpić
8.3.2015. 18:14
Izvrstan tekst !!
siniša prpić
8.3.2015. 18:11
@Survive, potpuno se slažem s Vama.
Misli globalno - djeluj lokalno.
Dobro došli u HSPD.
Survive
8.3.2015. 16:53
Najlakše je kritizirati i nabacivati se blatom. Kod nas nitko ne polazi od sebe i svog doprinosa ili propusta da nam bude bolje. U svim dosadašnjim izborima birali smo srcem a ne razumom, uglavnom je izjašnjavanje bilo protiv nekoga. Najprije se svi trebamo upitati, da parafraziram jednog američkog predsjednika, "nemojmo se pitati što je domovina učinila za nas nego što smo mi učinili za nju", a ne kao kad naše razne društvene skupine traže od države da rješava sva pitanja. Tek kad kao društvo promjenimo mentalni stav imamo šanse da iziđemo iz ove krize bez obzira na političke strukture na vlasti. To bi trebala biti i mjera patriotizma.
mirovnjak2
8.3.2015. 16:16
Ni da bi riječ dodal.


Još iz kategorije Aktualnosti