Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Bolnica

Igor Andrović: Mirjana Peček laže, nismo zahtjevali da radi u sivoj zoni i da izvršava protuzakonite radnje, a unatoč pravomoćnoj presudi da smo je nezakonito razriješili ni u jednom trenutku nismo posumnjali u svoju odluku

  vn           11.03.2020.         3631 pogleda
Igor Andrović: Mirjana Peček laže, nismo zahtjevali da radi u sivoj zoni i da izvršava protuzakonite radnje, a unatoč pravomoćnoj presudi da smo je nezakonito razriješili ni u jednom trenutku nismo posumnjali u svoju odluku

Odgovarajući na pitanje vijećnika Mate Vukušića o stanju u Općoj bolnici Virovitica na Aktualnom satu Skupštine Virovitičko-podravske županije, župan Igor Andrović rekao je kako o toj temi nije htio raspravljati u medijima iako je bivša ravnateljica Mirjana Peček, kako je ustvrdio, u medijskim istupima iznijela niz laži. Evo što je jučer rekao skupštinarima, a što su mogli čuti i građani u izravnom prijenosu na lokalnim radio stanicama.

Lokalni mediji u zadnje vrijeme izvješćuju ono što bivša ravnateljica u svojim navodima navodi, ne bih rekao svakodnevno, ali svako malo. Ja se osobno nisam s njom htio prepucavati preko medija ni kada je iznijela niz laži u emisiji „Potraga“ što je prenio tu jedan lokalni medij, ali dopustite mi da se malo osvrnem na to. Svi smo ovdje političari i na razini lokalne i regionalne samouprave i donosimo neke odluke. Te odluke nekada mogu biti popularne, nekada su one nepopularne, ali nekada se moraju donijeti na temelju nekih činjenica. Tako smo donijeli odluku na moj prijedlog da Upravno vijeće razriješi ravnateljicu Mirjanu Peček. Ono što je bilo izneseno s njezine strane da sam ju ja razriješio jer sam je nagovarao da radi u svoj zoni je laž.

Znači, u tri godine mog mandata Županija se odgovorno odnosi prema svim poslovnim procesima i ustanovama u vlasništvu Virovitičko-podravske županije. I dajemo neovisnost svim ravnateljima, direktorima i pročelnicima koji rade u tim svojim procesima. Mi smo Općoj bolnici i Domu zdravlja savjetovali da konstruktivno nađu rješenja za dugogodišnji sporni odnos koji je opterećivao poslovanje i jedne i druge strane. To je naša obaveza kao osnivača.

Nikada nitko nije zahtijevao od nje da izvršava protuzakonite radnje, niti ja kao župan niti Upravno vijeće pa tako ni u slučaju potraživanja između Opće bolnice i Doma zdravlja. Taj problem smo riješili svi mi zajedno ovdje, prvenstveno članovi Skupštine. Možda se zaboravili, ali na 9. sjednici 26.3.2019. svi ste jednoglasno dali suglasnost na sporazum o uređenju međusobnih obveza i potraživanja između Opće bolnica i Doma zdravlja za djelatnost laboratorijske dijagnostike na priarnoj zdravstvenoj zaštiti. Ja vas sada pitam dali to znači da ste svi vi natjerali sadašnjeg ravnatelja da radi u sivoj zoni? Jer ste donijeli ovu odluku koju sam ja predlagao ravnateljici koju ona nije htjela provesti.

Naravno da niste nego ste riješili problem koji se vukao još od 2008. godine. Na kraju krajeva, sve ostaje pod kapom Virovitičko-podravske županije. Dakle, nije prodano trećoj osobi. To zna i doktor Fotez koji je ovdje i kojiće u toj zgradi provesti palijativu. Zgrada će biti jedan kroz jedan, mići ćemo je prijaviti na EU fondove i druge projekte.

Njezinu izjavu da sam ju nagovarao da kupi službeni auto u preporučenom salonu je totalna laž i totalna glupost. Dobronamjerno joj je bio sugerirano da uopće ne kupuje službeni auto zbog drugih prioriteta koje bolnica tada imala. Brz obzira na to kupila je Mazdu CX3 s crvenom kožom unutra. Ja vas pitam je'l to službeni auto? Ja mislim da nije. Nakon tog ona drugi auto, stari Citroen C5 vozi na servis u Koprivnicu u Mazdu. Znači, od pet salona koji ovdje vrše servise i jedan ovlašteni ona vozi u Koprivnicu i plaća 25 tisuća kuna.

I zadnje, da je razriješena uz rečenicu: Ti nisi moj izbor je isto tako laž. Nikakvi to politički obračuni nisu.

Ona je dobila otkaz zbog nezadovoljstva i nesuradnje s osnivačem.

Njezine riječi da ima podršku radnika, djelatnika i doktora, ja vas pitam kako jer je od pet članova upravnog vijeća svih pet bilo za njeno razrješenje – i stručno i radničko vijeće. Dakle, i liječnici i radnici. Nije to slučaj kao kod doktora Bore Nogala, Srebrnjak pa da stručno vijeće stane iza ravnatelja.

Kakva je situacija danas? Ona je dobila pravomoćnu presudu. Sud je zahtijevao da se vrati na rad, tako piše u presudu. Ona je na rad vraćena. Nije pisalo da se vraća na radno mjesto ravnateljice. Plaćeni su joj troškovi koje bi dobila da je ostala ravanteljica od kada je razriješena, pa do 1.1.2020. Ponudili smo joj da joj platimo troškove, odnosno naknadnu za plaću koju bi imala do sedmog mjeseca do kada joj traje mandat. Međutim, ona je tu ponudu odbila.

Ona je sada u bolnici, radi bez ugovora.

Unatoč toj presudi, ni Županija, ni Upravno vijeće, niti u jednom trenutku nismo posumnjali u opravdanost ove odluke. I sada vidimo da joj je više do javnosti i medijskog istupa nego što bi stvarno željela pomoći bolnici. Malo više od petsto tisuća kuna je trošak koji smo platili ali ja mislim da uzvrat što smo dobili, a dobili smo magnetnu rezonancu od 8 milijuna kuna koju ona nije htjela. Rekla je da nam to ne treba i da je nemamo gdje smjestiti. Odradili smo i projekt izgradnje nove dnevne bolnice vrijedan 50 milijuna kuna što s njom na čelu i takvom suradnjom sigurno ne bi mogli provesti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Renata Jagarinec
12.3.2020. 18:47
Nezakonitih otkaza je bilo još...inspekcija rada ministarstva i opet dolazi u Vt bolnicu.Kako vas g.župane nije sram?Ravnateljica Peček u pravu,a tek vam dolaze problemi....i još malo medija.Grad i bolnica su na žalost sramota u Hrvatskoj.Žao mi ljudi koji tamo profesionalno rade za sve vas koji ih sramotite.


Još iz kategorije Dossier Bolnica