Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Dossier Fimi media

Idući tjedan odluka o optužni protiv Ivice Kirina u slučaju Fimi media

  index.hr           27.09.2013.         3861 pogleda
Idući tjedan odluka o optužni protiv Ivice Kirina u slučaju Fimi media

Zagrebački Županijski sud idući će tjedan odlučiti hoće li potvrditi ili odbaciti optužnicu protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina u slučaju Fimi media.Po riječima njegove odvjetnice Višnje Drenški Lasan optužno vijeće danas je počelo razmatrati optužnicu, a odluka bi trebala biti poznata u utorak 1. listopada.Bivšeg ministra koji se nakon odlaska iz vlade vratio na dužnost gradonačelnika Virovitice Uskok tereti daje od 2006. do 2008. na traženje tadašnjeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića poslovao s Fimi medijom znajući da se na taj način prikuplja novac za financiranje HDZ-a.MUP je izravnom pogodbom Fimi mediji dao 1,1 milijuna kuna vrijedan posao promidžbene kampanje u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. MUP je novac isplatio, iako Fimi medija nije ispunila sve obveze iz ugovora, tvrdi tužiteljstvo.Bivšeg "prvog policajca" se tereti i da je krajem kolovoza 2006. poništio javni natječaj za pet promidžbenih kampanja, iako je 17 tvrtki već preuzelo dokumentaciju te odredio da se posao izravnom pogodbom sklopi s Fimi medijom.Uskok smatra da je Kirin to učinio unatoč mišljenju stručnog povjerenstva da se ponuda treba usporediti s važećim cjenicima radijskog i TV emitiranja, ali i da nije razmotrio mogućnost izravnog pregovaranja s TV kućama pri čemu se mogla dogovoriti znatno niže cijena od cijene koju je ponudila Fimi media.Nakon što su u proračunu za 2007. povećana sredstva za promidžbene kampanje, Kirin je u travnju 2007. donio odluku o prihvaćanju ponude Fimi medije kojoj je MUP za pisanje scenarija, snimanje i emitiranje radijskih i televizijskih promidžbenih poruka isplatio 16,1 milijun kuna.U Uskoku tvrde da je zbog Kirinove zlouporabe položaja i ovlasti državni proračun oštećen za 7,3 milijuna kuna.Kirin je jedan od čelnika državnih institucija i tvrtki čiji su postupci u najvećoj hrvatskoj korupcijskoj aferi izdvojeni od suđenja u kojemu je na optuženičkoj klupi bivši premijer Ivo Sanader i njegova bivša stranka.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mika
1.10.2013. 12:29
i došla guza na šekret, zar je neko mislio da optužnica neće biti potvrđena, pa pobogu ljudi zar nije sam priznao da je radio nedjela, a nedjela se moraju procesuirati pa makar i bez kazni jer nam je takvo pravosuđe (MOŽDA SE POPRAVI) jer sad smo u EU.
mika
30.9.2013. 9:41
Stara izreka! "svaka guza dođe na šekret", pa valjda će i kirina.
kišni
29.9.2013. 19:29
ako je netko radio nešto što se kosi sa zakonom za to treba i odgovarati ali je problem što kiro nije ništa napravio što već drugi političari nisu napravili pa kako da to onda procesuiraju, ali svaki pošten čovijek zna kada je nešto krivo napravio onda se povuče iz politike i odgovara za svoja djela
siniša prpić
29.9.2013. 17:12
@čistač, Vama svkako ne treba dva puta ponavljati...., kao nekima.
Na žalost, ovakvih ( kao u prilogu "Ta divna stvorenja"), ima ne mali broj.
Strah me da me velečasni ne optuži za promicanje "Darwinove teorije o evoluciji"......

youtube.com/watch?v=esa00Kjyl8I
čistač
29.9.2013. 15:32
@siniša pa valjda si se uvjerio da prenosim zvukove iz prirode, ali ne bi mi bilo drago da me okrive da se nisam (zbog tih zvukova) pomako u razvoju .
atma
29.9.2013. 13:32
@fitilj, niste pozorno pročitali zadnju rečenicu predmetnog članka. Pozdrav!
fitilj
29.9.2013. 13:21
@atma navodima index ispitani su svi svjedoci. www.index.hr/vijesti/clanak/ispitani-posljednji-svjedoci-na-sudjenju-za-fimi-mediju-sanader-u-ponedjeljak-pocinje-iznositi-obranu/702159.aspx

Da se radi o nekom sirotanu taj bi siguran sam odguglao par godina robije, ali kod političkih delikvenata hrvatski krivokletnici imaju drugačiju primjenu zakona!

Osobno sam uvjeren da je Kiro već sklopio nagodbu i da je samo pitanje gdje će, ukoliko bude morao guliti krumpire! Naravno izvan svog radnog vremena kao gradonačelnik!

Da se radi o nekom sirotanu taj bi siguran sam odguglao par godina robije, ali kod političkih delikvenata hrvatski krivokletnici imaju drugačiju primjenu zakona!
atma
29.9.2013. 12:55
Što ako optužnica bude potvrđena? Utjecaj na svjedoke? Paralela sa Čehokom ...
siniša prpić
29.9.2013. 10:27
@čistač, jel` ovo onomatopeja, ili personifikacija....?
Svaka sličnost sa stvarnim osobama je isključena....

youtube.com/watch?v=UmCjF-1V4RU
čistač
29.9.2013. 8:53
E baš me zanima kako će odlučiti ovaj sud na čijem je čelu, naše gore list.Ako podigne optužnicu protiv našeg Kire onda sam siguran da ga "službe ne čuvaju, nego prate"a vjerovatno će mu i vratiti staru putovnicu da može podići novu. Jadni sudac Turudić nikako ne valja, zaboravio je onu narodnu: "Svaka sila za vremena"


Još iz kategorije Dossier Fimi media