Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gradski bazen

Idejno rješenje za novi bazen na prostoru bivše vojarne

  Vladimir Grgurić/Glas Slavonije           20.01.2018.         3666 pogleda
Idejno rješenje za novi bazen na prostoru bivše vojarne

Prema zahtjevu investitora, Grada Virovitice, Quantum studio d.o.o. izradio je idejno rješenje za gradnju bazenskog kompleksa sa svim pratećim sadržajima. Na prostoru bivše vojarne u Virovitici, predviđa se gradnja više otvorenih bazena, kao i uređenje okoliša na kojem će se izvesti sustav pješačkih staza i koji će se opremiti ležaljkama, suncobranima, klupama, koševima za otpad i ostalom potrebnom urbanom opremom. U planu je i hortikulturno uređenje, sadnja humaka s cvjetnim nasadima, te sadnja bjelogoričnog drveća radi hlada.

- Bazenski kompleks projektiran je kao ekološki efikasan i energetski učinkovit. Nakon gradnje energane na susjednoj čestici, na nadstrešnici iznad i unutar tribina predviđeno je postavljanje solarnih panela i dizalica topline kao podrške visokoučinkovitom sustavu grijanja prostora ispod tribina i vode bazena. Kompleks će se u potpunosti ograditi drvenom ogradom i visokom živicom te u 2. fazi projekta nadopuniti zatvorenim bazenom – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Predviđeni rekreativni sadržaji cijelog kompleksa su bazeni za sportska natjecanja i rekreaciju, bazen za malu djecu s nadstrešnicom, dvije zgrade opremljene kabinama i spremištem, dvije zgrade ugostiteljske namjene sa sanitarnim čvorovima, samostojeći tuševi, sportski tereni i sadržaji, dječje igralište, te zatvoreni bazen koji je u drugoj fazi projekta.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gradski bazen